Sonbaharda tatil yapılacak 5 ülke 🍂

Sonbaharda tatil yapılacak 5 ülke 🍂

Eylül ayı gelip çatmışken sonbahar mevsimi için tatil planı yapmak isteyenler buraya toplanıyor. Geçiş mevsimlerinde seyahatin tadına varanlar için 5 farklı tatil ülkesi ile geldik. Bu 5 ülkede bu mevsimin tadı bir başka olacak.

📌 Belçika
Batı Avrupa ülkesi olan Belçika'da yurt içi ulaşımın rahat olması kısa sürede ülkenin farklı birçok yerini gezebilme imkanı sağlıyor. İklim tipi ılıman olan bu ülkeyi ziyaret etmek için en uygun vakit ise sonbahar. Belçika'yı ziyaret edenlerin sonbahar mevsimini her yönüyle yaşayabilecekleri şehir ise Brugge. Kuzey'in Venedik'i olarak tanıdığımız bu güzel şehir; tarihi yapıları, kanalları ve sunduğu yöresel yemek mekanları ile gezinizi taçlandıracağınız harika bir yer.

📌 Katar
Yaz tatiline henüz doyamadan sonbahar geldi diye üzülenler için Katar, en isabetli tatil ülkesi. Çöl iklimine sahip Katar'da sonbaharla beraber havanın hafif serinlemesiyle denize girilmeye de devam edilebiliyor. Böylece yarım kaldığını hissettiğiniz yaz tatilinizi Katar'da tamamlayabilirsiniz. Lüks mimarisi, oldukça renkli hayatı, mükemmel körfez manzarası, kültürel müzeleri ve yapay adalarıyla bu ülke, turistik seyahatler için oldukça ilgi görüyor.

📌 Peru
Bu sefer önereceğimiz ülke diğerlerine göre epey uzak olsa da yeni keşiflere meraklı herkes için vazgeçilmez bir seçenek olan Peru. And Dağları'nı da içine alan bir coğrafyaya sahip bu ülke Güney Amerika'da bulunuyor. Mükemmel doğasıyla baş döndürecek türden olan bu ülkenin doğal alanları, hayvan çeşitliliği ve endemik bitki türlerinin yanı sıra Machu Picchu Antik Kenti'ni de kapsamasıyla turistik geziler için adeta bir cennet. İnka Uygarlığına da ev sahipliği yapmış bu ülkeyi tarihi ve doğasıyla keşfe çıkmak bizce sonbaharda yapılacak en verimli aktivitelerden biri.

📌 Polonya
Orta Avrupa ülkesi olan Polonya, mimarisi ve doğasıyla tam bir turistik ülke. Sonbaharda gidilecek tatil yerlerinin arasında mutlaka bulunması gereken bu ülke, Zakopane Dağları'nın eteklerinde bulunmasıyla sonbaharda eşsiz manzaralar sunuyor.

📌 Macaristan
Savaş mağduru olsa da yaralarını oldukça iyi sarmayı başarmış Macaristan, UNESCO tarafından koruma altına alınmış birçok bölgeye sahip olmasıyla sonbaharda gidilip görülmesi gereken ülkelerden biri. Özellikle başkent Budapeşte; kaleleri, katedralleri ve meşhur kaplıcaları ile turistlerin ilgisini çekiyor.