Türkiye’de 5 sonbahar durağı 🍂

Türkiye’de 5 sonbahar durağı 🍂

Yazın o cıvıl cıvıl hareketliliğini sonbahar ile daha sakin bir moda bırakmamızla beraber kışa geçişte gezerken dinlenmek isteyenler için Türkiye'de sonbahar mevsiminde gezilesi 5 yer.

📍 Bolu/Abant Gölü
Bolu il sınırları içerisinde bulunan Abant Gölü, her mevsim görülmesi gereken güzelliğinin yanı sıra sonbaharda sunduğu manzarasıyla bir başka. Sakin bir haftasonu geçirmek isteyenler için oldukça fazla barınma imkanına sahip bu gölün alabalığını tadabilmeniz için restoranlar da mevcut. Abant Gölü'nün çevreleyen tabiat parkı sayesinde ise gölü görmenizle beraber yürüyüş yaparak doğaya karışmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

📍 Nevşehir/Kapadokya
İç Anadolu'nun farklı noktalarına uzanan kollarıyla beraber Kapadokya, içerisinde bulunan peribacaları ile dikkat çekmesinin yanı sıra bölgeyi yukarıdan seyretme fırsatı sunan balon hizmeti ile de unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Turistik bir bölge olması sebebiyle birçok imkana sahip Kapadokya, sonbahar aylarında bir başka güzel.

📍 Sakarya/Acarlar Longozu
Sakarya'nın gözbebeği Acarlar Longozu, birinci derecede bir doğal sit alanı. Çevresini saran dişbudak ormanlarıyla içimizi açan bu yerde göl, yazları kurusa da kış aylarına kadar doluyor. Anlatacaklarımız bu güzelliği ifade etmekte yetersiz kalacak bu yüzden bizce sonbaharda gidip bu harika manzaraya şahitlik etmeli ve Acarlar Longozu'nu yaşamalısınız.

📍 Kocaeli/Maşukiye
Maşukiye bölgesi, çevrelendiği Sapanca Gölü, Kartepe ve Samanlı Dağları gibi rotalara sahip olmasının yanı sıra ev sahipliği yaptığı doğal güzelliği, yazdan kışa geçişte sarı ve turuncu tonları ile dinlenmenizi sağlayacak bir tatil imkanı sunuyor.

📍 İstanbul/Belgrad Ormanı
İstanbul'un ciğerleri olarak tanımladığımız Belgrad Ormanı, sonbaharda yaz aylarının doluluğunu üzerinden atarak daha sakin bir ortam sunuyor. Burada piknik yapmanızın ardından doğanın içinde yürüyüş yapmak şehrin kargaşasından uzaklaştığınızı ve zihnen rahatladığınızı hissettirecek.