Türkiye’den 5 oyuncak müzesi ✨

Türkiye’den 5 oyuncak müzesi ✨

Ara tatil yaklaşmışken gelin çocuklarınız ile gezebileceğiniz 5 oyuncak müzesine bakalım. Meraklısı için oldukça fazla seçenek sunan Türkiye'nin farklı yerlerinden bu 5 müzeyi gezmesi eminiz çok keyifli olacak.

📍 Balat Oyuncak Müzesi
İstanul'un Balat semtinde bulunan Balat Oyuncak Müzesi, Timur İnçoğlu'nun girişimiyle hayata geçirilen ve farklı birçok konseptte oyuncağın sergilendiği bir yer. Unutulmaya yüz tutmuş oyuncaklardan döküm arabalara, detaylı bebek evlerinden klasikleşmiş çizgi filmlerden kesitlerin yayınlandığı bölümlere bu müze 50 yıllık zengin bir koleksiyona sahip.

📍 Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi, 20 Nisan 1990 yılında Türkiye'nin ilk oyuncak müzesi olarak kuruldu. Açılışını Prof. Dr. Bekir Onur'un yaptığı müze, kaybolma tehlikesi altında olan oyuncakları koruma amacıyla günümüzde aktif şekilde çalışmalarına devam ediyor.

📍 Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi
Antep'in en eski mahallelerinden biri olan Bey Mahallesi'nde yer alan oyun ve oyuncak müzesi, 1700'lü yıllardan günümüze oyuncak tarihini gözler önüne seriyor. Türkiye'de mağara galerisi bulunan ve “Dünya çocukları"nın tanıtıldığı tek müze olma özelliğini taşıyor.

📍 Anadolu Oyuncak Müzesi
2017'nin Ekim ayında ziyarete açılan Anadolu Oyuncak Müzesi, Antalya'da bulunuyor. Dünyanın her yanından oyuncakların bir araya geldiği müzede ağırlık geleneksel ve yöresel oyuncaklara verilmiş durumda.

📍 Ümran Baradan Oyuncak Müzesi
2004 yılında dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Bardan tarafından temelleri atılan bu oyuncak müzesi, 1800'lü yıllardan kalma oyuncakların yanı sıra ilk gerçek saçlı oyuncak bebek gibi bünyesinde ilkleri barındıran bir koleksiyona sahip.