Uçak bileti almak için en uygun zaman 🛫

Uçak bileti almak için en uygun zaman 🛫

Seyahat etmenin en konforlu yolu tabii ki havayolu ancak birçoğumuzun bildiği ufak bir problem var; uçak bileti fiyatları.
Bazen çok uygun fiyata uçak bileti bulabiliyorken bazen de çok pahalı olduğu için seyahatimizi iptal ediyoruz ya da alternatif yollara başvuruyoruz. Peki 'daha' uygun fiyata uçak bileti almak mümkün mü? Gelin hızlıca bakalım.

📌 Esnek tarihlerde bilet aramak
Biletlerinizi ararken tek bir gün yerine bir hafta içinde ya da sitenin size sunduğu esnek tarihler içerisinde arama yapmak biletinizi daha uygun fiyatlı bir hale getirebilir.

📌 Uygun tarihlerde arama yapmak
Tarihlerinizi esnek tutmanın yanı sıra turistik sezon yerine daha normal tarihlerlerde bilet araması yapmanız hem daha uygun fiyatlı hem de daha hızlı bilet bulmanızı sağlayabilir.

📌 Havayollarının mail adreslerine kaydolmak
Havayollarının dönem dönem biletlerinde indirim yapıyor fakat bu biletler çok hızlı tükeniyor. Bu fırsatları yakalamak için havayollarının mail adreslerine kaydolup düzeni mail almak güzel bir yöntem olabilir.

📌 Mil biriktiren banka kartı kullanmak
Bazı bankalarda bulunan mil sistemi sayesinde alışverişlerinizde mil kazanıp miller ile uçak bileti edinmeniz mümkün.

📌 Alternatif havalimanlarından arama yapmak
Tek bir havalimanı yerine seyahat edeceğiniz şehirdeki diğer havalimanlarından arama yapmanız daha uygun fiyatlı bilet satın almanızı sağlayabilir. Özellikle sık kullanılan havalimanlarının çoğu zaman diğer havalimanlarına göre daha pahalı seyahat imkanı sunduğunu da hatırlatmış olalım.

Peki senin bir sonraki seyahat planın nereye?