Üretken insanların kullandığı 3 yöntem ⚙

Üretken insanların kullandığı 3 yöntem ⚙

Bir türlü harekete geçemeyenler, sorumluluklarından kaçmak isteyenler, üşenenler, odaklanma problemi yaşayanlar… Derdinizin devası ayağınıza geldi. 3 farklı yöntem ile artık daha üretken biri olabilirsiniz.

📌 Pomodoro Tekniği
Öncelikle yapmanız gereken öncelikli şey neyse onu belirleyin. Ardından 25 dakika boyunca yalnızca ona odaklanın ve 25 dakika sona erince 5 dakikalık mola verin. Bu rutini 3 kere tekrarladıktan sonra işiniz hala bitmemişse 15-30 dakikalık büyük bir mola verin ve sonrasında tekrar devam etmeyi deneyin. Bu teknik ile odağınız dağılmadan işi tamamlama oranınız yükselecek.

📌 5 Saniye Kuralı
Mel Robbins'in 5 saniye kuralı, yapmanız gereken bir göreviniz olduğunda vakit kaybetmeden aklınıza düştüğü ilk andan itibaren 5 saniye içinde onu yapmaya başlamanız gerektiğini söyler. Çünkü Robbins'ının söylediğine göre beyin, 5 saniye içinde harekete geçmediğiniz şey neyse onu saf dışı bırakmaya konumlanmış durumda.

📌 10 Dakika Kuralı
Yapmak istemediğiniz ama yapmanız gereken bir sorumluluğunuz olduğunda 10 dakika kuralını denemeniz faydanıza olabilir. Oldukça kolay olan bu teknik, yapmanız gereken neyse onu 10 dakika boyunca odağınızı kaybetmeden sürdürmeniz. 10 dakikanın sonunda eğer hala o şeye devam etmek istemiyorsanız sorun yok. Ancak çoğu insan işe başlamalarının ardından onu tamamlamadan bırakmayı tercih etmiyor.