Vize alırken dikkat edilmesi gerekenler ✈

Vize alırken dikkat edilmesi gerekenler ✈

Dünyada keşfedecek bu kadar çok yer var, her şeyi hallettik ama vize... Vize sürecini sorunsuz şekilde geçirmek bizce bir başarıdır. Seyahatinizi baştan sona etkileyecek olan vize başvurusunda birkaç konuya dikkat edilirse sorunsuz bir dönem geçirebilirsiniz. Benzersiz deneyimler yaşamak için vize sürecinde bu önerileri dikkate aldıktan sonra sıra seyahatinizde güzel anılar biriktirmeye geliyor. Peki nelere dikkat edilmeli?

📌 Rezervasyon
Vize başvurusu öncesinde konaklama ve uçak rezervasyonlarınızı yaptırmanız önemli.

📌 Maaş yeterliliği
Eğer ilk defa vize alıyorsanız maaşınızın asgariden fazla olması vize konusunda etkili olabilir.

📌 Pasaport geçerlilik süresi
Vize başvurusunda pasaportunuzun yıpranmamış olmasının yanı sıra 3 veya 10 yıllık çıkarmanız vize alma sürecine katkı sağlayabilir.

📌 Düzenli gelir durumu
Bankada size ait belli bir meblağ olmasının yanında düzenli olarak hesabınıza giriş-çıkışların yapılması oldukça dikkat edilen hususlardan biri. Bu noktada önemli olan hesabınızı hareketli tutabilmek.

📌 Gidiş amacı ve seyahat planı
Sık sık seyahat etmeyen kişileri konsolosluk potansiyel göçmen olarak görebilir. Bundan dolayı turist olarak gidilmesi durumunda seyahat planı belirtilebilir. Ayrıca ticari olarak giden kişilerin davetiye alarak gitmesi işlemleri kolaylaştırabilir.