Yazın yapılabilecek 5 ekstrem su sporu 🏄‍♀️

Yazın yapılabilecek 5 ekstrem su sporu 🏄‍♀️

☀ Yaz geldiii… Monotonluktan sıkılıp hareket, macera ve adrenalin isteyenler için ekstrem spor önerileriyle geldik! Hız, güç ve dayanıklılığın önemli olduğu ekstrem sporlarında deneyim her ne kadar önemli olsa da merak edenler de bu sporları eğitmen gözetmenliğinde yapabilir.

📌 Su Kayağı
Ayakların bağlı olduğu sörf tahtası üzerinde sürat teknesine bağlı bir ipe tutunarak hız ve dengenin uyumlu olması gereken spor. Dengeyi sağlamak kişinin duruşuna göre değiştiği için sörf tahtası iki şekilde kullanılır. Kişi sağ ayağı önde olduğunda rahat ediyorsa ¨goofy¨; sol ayağı önde olduğunda daha rahat dengede duruyorsa ¨regular¨ duruşuyla bağlanır. Deniz ya da gölde yapılan bu spor için Sakarya-Sapanca Gölü tercih edilebilir.

📌 Uçurtma sörfü
Uçurtma ile rüzgarın gücünü kullanarak sörf tahtası üzerinde denge kurulması gereken spor. Uçurtma sörfü için paraşütle yapılan rüzgar sörfü de denilebilir. Riskin çok olduğu bu spor temel eğitimler alındıktan sonra bile eğitmen gözetiminde yapılır. Yeni başlayacaklar için İzmir-Urla iyi bir seçenek olabilir.

📌 Rüzgar sörfü
Sörf tahtası üzerinde yelken kullanarak rüzgar yardımıyla su üzerinde gidilen spor. Dalganın çok şart olmadığı bu sörfte rüzgardan güç alınır ve denge bedenle sağlanmaya çalışılır. Daha çok yaz ve bahar aylarında tercih edilen bu spor Muğla-Datça'da yapılabilir.

📌 Rafting
Botla akarsu üzerinde takım olarak yapılabilecek spor. En az 4, en fazla 12 kişi olacak şekilde herkesin kürek çekerek bir rehber önderliğinde rafting yapılır. Rafting tehlikeye açık bir spor olduğu için rehberin akarsu yatağını iyi bilmesi gerektiği aktarılır. Büyük akıntılardan dolayı daha çok bahar aylarında tercih edilse de yaz aylarında da yapılabilir ve bu spor için Antalya-Manavgat tercih edilebilir.

📌 Tüplü dalış
Su altı dünyasının keşfedildiği ve özel ekipmanlarla yapılan spor. Tüplü dalış için özellikle eğitim alınması gereken bir spor olmasıyla birlikte en az iki kişinin beraber dalması önerilir. Nefes tekniklerini bilmek ve yön bulma konusunda bilgi sahibi olmak zorluk oluşturabilecek durumları ortadan kaldırabilir. Güvenlik önlemlerinde dikkatin fazla olduğu bu spor İzmir-Çeşme'de yapılabilir.