İspanya’da gezilecek yerler

İspanya gezi rehberi.
İspanya gezi rehberi.

İspanya gezi rehberini sizler için derledik. İspanya'da gezilecek yerler, tarihi mekanlar, meşhur yemekler ve dikkat edilmesi gerekenler bu içeriğimizde.

İÇİNDEKİLER

İspanya’da gezilecek yerler Avrupa’nın en turistik bölgelerinden olması nedeniyle oldukça fazladır. Tarihi mekanları, renkli mimarisi, lezzetli yemekleri ve festivalleriyle İspanya tam da turistlerin ilgisini çeken bir ülkedir.

İspanya’da turistlerin bulunduğu şehirle daha çok Barselona ve Madrid’dir. Hem futbola olan ilgi hem şehirlerin adeta bir görsel şölen olması hem de Barselona’da ve Madrid’de gezilecek yerlerin oldukça fazla olması bu iki şehri ve doğal olarak tüm İspanya’yı ilgi çekici hale getirmektedir.

İspanya’da gezilecek tarihi yerler

İspanya’daki tarihi mekanlar İspanya’nın hem Müslümanlar için hem de Hristiyanlar için tarihi ve dini olarak önemli olması dolayısıyla oldukça fazladır. Bu mekanlar şu şekilde sıralanacaktır:

· La Sagrada Familia: 1882 yılında inşa edilmeye başlanan ve hala inşası tamamlanmamış olan La Sagrada bu haliyle bile ziyaretçi yağmuruna tutulmaktadır. Antoni Gaudi’nin eseri olan bu yerin kulelerine çıkıldığında tüm Barcelona’nın ayaklar altına serilmesinden dolayı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

· El Hamra Sarayı: Tamamlanması yüzyıllar sürmüş olan bu saray birçok Arap sultanına da ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle de dünya da en çok ziyaret edilen mekanlardan olmuştur.

· Plaza de Espana: Sevilla’da bulunan bu tarihi meydan hem Rönesans’ın hem de Endülüs’ün etkileri oldukça taşımaktadır. “İspanya Meydanı” anlamına gelen bu yer İspanya mimarisinde önemli bir yere sahiptir.

· Cordoba: Hem görkemli tarihi hem de harika mimarisiyle turistlerin oldukça ilgisini çeken İspanya şehirleri arasında beyaz boyalı duvarları ile dar ve dolambaçlı sokaklarıyla ilk tercih edilen şehirlerdendir.

· Mallorca: Tarihi, mimarisi, denizi ve koylarıyla hem tarihin kokusunu almak isteyenler için hem de tatilin tadını çıkarmak isteyen ve güncel mekanlardan hoşlananlar için bir numaralı uğrak yer olan Mallorca, romantik bir İspanya adasıdır.

· Valensiya Bilim ve Sanat Şehri: Tarihi bir mekân olmayan ancak günümüz mimarisini harika bir örneği olan Valensiya İspanya’nın müzeleri arasında en görkemli ve en çok tercih edileni olma özelliği taşımaktadır. Tarihi bir mekân olmayan ancak tarihin sergilendiği mekân olan Valensiya her şeyiyle turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

İspanya’da gezilecek doğal güzellikler

Tarih konusunda zengin olan İspanya doğal güzellikler konusunda da bir o kadar zengindir. İspanya’daki doğa harikaları aşağıdaki gibi sıralanacaktır:

· Tibidabo Dağı: Rivayetlere göre İsa’ya şeytanın, tüm kutsallığı karşısında bütün dünyayı teklif ettiği dağdır. Dağın bulunduğu bölgede 20. yy’dan kalma orijinalliğini kaybetmemiş oyuncakların bulunduğu bir lunapark ve İsa’nın kutsal kalbi isminde bir heykel de bulunmaktadır.

· Katedraller Plajı: İspanya’nın kuzeybatı kıyılarında yer alan plaj, “Kutsal Sular Plajı” olarak da bilinmektedir. Gelgitlerden dolayı oluşan doğal kemerler ve mağaralar plajın çekiciliğini daha da arttırmaktadır.

· Gulpiyuri Plajı: Llanes yakınlarında sular altında kalmış olan bölge berrak bir suya sahiptir. Çevresinin manzarası ise görmeye değerdir.

· Altamira Mağarası: Tarih öncesi resimleriyle ünlenmiş bir mağara olarak 1879 yılında keşfedilmiştir. Mağarada paleolitik çağdan kalma insan figürleri görülmektedir.

İspanya’nın meşhur yemekleri

İspanya tarihi ve doğasıyla olduğu kadar yemekleriyle de ünlü bir ülkedir. İspanya’nın geleneksel yemekleri şu şekilde sıralanabilir:

· Abondigas: Sarımsakla tatlandırılmış İspanyol köfteleridir.

· Paella: Deniz mahsulleri veyahut da tavşan etiyle hazırlanan Paella’da pirinç de bulunmaktadır. Bu yemek özellikle Valencia bölgesinde meşhurdur.

· İspanyol Tortilla: Belki de İspanya’ya gitmeyi hiç düşünmeyenlerin bile duyduğu bir yemek olan Tortilla, sadece adı bilinse de olsa birçok kişinin duyduğu bir İspanya’nın yemekleri arasındadır. İspanya’ya özgü patatesli bir omlet gibidir.

· Churros: Hamurun yağda kızartılmasıyla yapılan bir tatlıdır.

İspanya’ya mutlaka yapılması gerekenler

İspanya’da yapmadan dönülmemesi gerekenler şu şekilde sıralanabilecektir:

  • · Ünlü İspanyol mimar Antoni Gaudi’nin eserleri mutlaka ziyaret edilmelidir.
  • · İspanya’nın meşhur dansı Flamenko mutlaka izlenmelidir.
  • · Yaklaşık 3 bin km sahile sahip olan bir ülkenin plajları mutlaka görülmelidir.

İspanya gezinizde dikkat etmeniz gerekenler

İspanya’da yapılacak tatil için uyarılar şu şekilde listelenebilecektir:

  • · İspanya Schengen Birliği ülkesidir, bu nedenle seyahat etmeden önce vize alınması gerekmektedir.
  • · İspanya’da saat 14.00 ile 16.30 arası Siesta adı verilen dinlenme zamanı bulunmaktadır.
  • · İspanya’daki müzelerde uzun kuyruklar olduğundan ziyaret etmeden önce online bilet alınarak kuyrukta beklemekten kurtulmak mümkündür.
  • · İspanya halkı tatilini ağustos ayında yapmaktadır. Bu nedenle İspanya’ya yapılacak bir gezinin ağustos ayı dışında bir zamanda yapılması açık işletme bulmak adına daha makuldür.