🌪️ Atlas Okyanusu'nda yılın ilk tropik fırtınası

Arşiv
Arşiv

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Atlas Okyanusu'nda yılın ilk tropik fırtınasının ortaya çıktığını duyurdu.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, merkezi Kuzey Carolina eyaletinin 571 kilometre güneybatı açığı olan bir tropik fırtınanın oluştuğunun gözlemlendiğini açıkladı. "Arthur" adı verilen fırtına, yılın ilk tropik fırtınası olarak kayda geçti.

Rüzgar hızı saatte 65 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Kuzey Carolina'nın doğu kıyısındaki bariyer adası Outer Banks'te şiddetli rüzgar olacağı uyarısı yapıldı.

Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde yaz mevsiminde ABD kıyılarını etkileyen tropik fırtınalar, olağan koşullarda haziran başlarında etkili olmaya başlıyor. Bölgede altı yıldır mayıs ayı içinde tropik fırtınaların oluştuğu gözleniyor.

  • Tropik Fırtına Nedir?
  • Tropikal bir depresyonla başlayan fırtına daha düzenli hale gelir ve rüzgar hızları 39 mil / saatten daha fazla olursa, siklon tropik bir fırtına olarak adlandırılır. Tropik siklonun başlangıç aşamasında, yani tropikal depresyonda fırtına Katrina gibi bir isim almaz.Bu başlangıç aşamasında, Tropikal Depresyon 05 ya da bununla da pek de ilginç olmayan bir şey olarak bilinir. Ancak, bu Tropik Depresyon 05'in 39 mil / saatten fazla rüzgar hızı kazanmasıyla resmi olarak tropik bir fırtına olur. Şimdi, Ulusal Kasırga Merkezi önemli bir olay haline geldiği için bir isim veriyor. Aynı tropik fırtınanın bir kasırgaya dönüşmesinden sonra bile, Katrina ya da Bobby gibi ona verilen isim hala kullanılmaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >