😷 Çin'den yeni koronavirüs önlemi:🏠 Artık her evden bir kişi dışarı çıkabilecek

Koronavirüs sebebiyle maskeyle dolaşan insanlar
Koronavirüs sebebiyle maskeyle dolaşan insanlar

Çin'in kabusu haline gelin koronavirüs salgınına önlem olarak Şangay şehrinde her evden sadece bir kişinin gün içinde dışarı çıkması kararı alındı. Çin devleti evlere birer izin kartı dağıttı. Şangay'daki Türk akademisyen Nurretin Akçay, Twitter hesabından duyurdu. Akçay, "Sadece bu kartı kullanarak çıkabileceğiz. Bugün verdiler." notunu düşerek belgenin fotoğrafını paylaştı.

Çin, koronavirüs ile mücadelesine bir yenisini ekleyerek Şangay şehrinde 'her evden bir kişi dışarı çıkabilecek' uygulamasını başlattı.

Evlere izin kartları dağıtıldı

Şehirdeki evlerden günde sadece bir kişi sokağa çıkacak ve bu uygulama kapsamında evlere izin kartları dağıtıldı.

Türk akademisyen Twitter'dan paylaştı

Yaşanan son gelişmeyi Sangay Üniversitesi’nde görev yapan Türk akademisyen Nurettin Akçay açıkladı. Dağıtılan izin kartının fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Akçay, “Şangay’da Bundan sonra her evden sadece bir kişi dışarı çıkabilecek. Sadece bu kartı kullanarak çıkabileceğiz. Bugün verdiler” notuyla paylaşım yaptı.

Ne olmuştu?

  • Virüs ilk olarak 12 Aralık 2019'da Vuhan'da tespit edilmişti.
  • Çin'de ölü sayısının her gün arttığı ciddi bir salgına dönüşen virüse karşı henüz aşı ya da ilaç bulunmuyor. Salgının, Vuhan'da kapatılan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan çıktığı ihtimali üzerinde duruluyor.
  • Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.
  • Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.
  • Pekin yönetimi, ülke içinde salgınla mücadele için çeşitli önlemler alarak Vuhan'a girişleri yasaklamış, çıkışlara da çok özel durumlarda izin verileceğini açıklamıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >