🌆 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat: Yüksek bina inşa edilmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesine ilişkin son durumu açıklarken,"Deprem sonrası hastanelerde 7'si yoğum bakımda 48 kişinin tedavisi devam ediyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 vilayetin hiçbir yerleşim yerinde çürük zeminde yüksek katlı bina inşa edilmeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda deprem bölgesine ilişkin son gelişmeleri aktardı. Erdoğan, "81 vilayetimizin hiçbir yerleşim yeri ne çürük zeminde ne de yüksek katlı olarak inşa edilemeyecektir. Çevre ve Şehircilik Bakanıma söyledim hiç beklemeden Elazığ ve Malatya’da kırsal kesimde orada tek katlı binaları yapacağız ahırını da yapacağız ve böylece oralarda çelik konstrüksiyonla bu inşaatı bitireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Deprem bölgesinde son durum

24 Ocak Cuma akşam can kaybına yol açan 6,8 büyüklüğünde deprem yaşadık. Hayatını kaybeden 41 vatandaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hayati tehlikesi olan depremzedemiz bulunmuyor.Elazığ, Malatya dışında Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Batmanda büyüklü küçüklü toplam 498 bina yıkılmış, 4 bin 912 bina ağır hasar 292 bina orta hasar almıştır.Deprem bölgesinde AFAD tarafından yaklaşık 25 bin çadır kuruldu.Devletimiz tüm kurumlarıyla deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yardımına koşmuştur.

"Yüksek, çok katlı bina yapılmayacak"

81 vilayetimizin hiçbir yerleşim yeri ne çürük zeminde ne de yüksek katlı olarak inşa edilemeyecektir. Deprem bizi beklemiyor. Hazırlıklarımızı bir an evvel bitirmemiz şart. Çevre ve Şehircilik Bakanıma söyledim hiç beklemeden Elazığ ve Malatya’da kırsal kesimde orada tek katlı binaları yapacağız ahırını da yapacağız ve böylece oralarda çelik konstrüksiyonla bu inşaatı bitireceğiz.Kırsal kesimi süratle halledelim diyoruz. Sonra da merkezde inşaatlara başlayacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >