⛈ Meteorolojiden 56 il için turuncu alarm: Şiddetli yağış ve fırtına geliyor

İstanbul'da ve yurdun birçok yerinde şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı
İstanbul'da ve yurdun birçok yerinde şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için 56 ile turuncu uyarı verdi. Yurdun büyük bölümünde şiddetli rüzgar hakim olurken kar beklenen İstanbul için şiddetli fırtına uyarısı geldi. Ankara Valiliği de kentte kuvvetli rüzgar ve fırtınanın beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bu gece saatlerinden sonra Çanakkale il geneli ile Balıkesir'in batı kıyısı (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ve Edirne'nin güney (Meriç, Uzunköprü, İpsala, Enez, Keşan) ilçelerinde görülecek sağanakların, yarın kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul Valiliği, bugün kent genelinde fırtına beklendiğini bildirerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor

Bu gece saatlerinden itibaren Muğla geneli ile Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde (Kaş, Finike, Demre, Kumluca) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, perşembe günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Öte yandan Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanakların ise perşembe gece saatlerine kadar 48 saatlik periyotta metrekareye 100-200 kilogram kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları düşecek

Hava sıcaklıklarının Çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (10-15 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

  • Sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarı durumu haritası
Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarı durumu haritası

İstanbul'da şiddetli fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği, çarşamba günü kent genelinde fırtına beklendiğini bildirerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; 5 Şubat Çarşamba sabah saatlerinden itibaren İstanbul' da güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla etkisini artırarak kuvvetli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın, Çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybederek yerini kuzeybatılı (Karayel) (50-70 km/sa) rüzgara bırakacağı; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ankara Valiliği de uyardı

Ankara Valiliği, kentte kuvvetli rüzgar ve fırtınanın beklendiğini açıklayarak, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan başlayacak kuvvetli rüzgârın (lodos) etkisini artırarak kuvvetli ve tam fırtına (saatte 70-100 kilometre) şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü akşam saatlerine kadar ilimiz genelinde etkili olmaya devam edeceği beklendiğinden kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >