🍽 Osmanlı Saray Kadayıfı lezzetli tatlılarıyla mideleri şenlendiriyor

Osmanlı Saray Kadayıfı ürünlerinde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor
Osmanlı Saray Kadayıfı ürünlerinde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor

Kadayıf Türkiye’de hemen herkes tarafından sevilen ve tüketilen çok lezzetli tatlılardan bir tanesi. Osmanlı Saray Kadayıfı da bu alanda en iddialı olan isimlerden biri. Fıstıklı ve fındıklı saray kadayıfı ile beğenileri kazanan Osmanlı Saray Kadayıfı, burma kadayıf ile de tatlı düşkünlerini mest ediyor.

2013 yılında İstanbul Alibeyköy’de yolculuğuna başlayan Osmanlı Saray Kadayıfı, her geçen yıl ivme kazanarak tatlı düşkünlerini sevindirmeye devam ediyor. Osmanlı Saray Kadayıfı’nınfındıkları Giresun’dan, fıstıkları ise Gaziantep’ten taze olarak geliyor. Tatlılarda tereyağı dışında hiçbir yağ kullanılmıyor. Su, şeker, tereyağı ve fıstık/fındık kullanılarak yapılan kadayıflarda sağlığa zararlı bir gıda maddesi, en ufak bir katkı maddesi dahi bulunmuyor.

Tatlılar süt ile ikram ediliyor

Tatlılar usta isimler tarafından hazırlanarak özel olarak pişiriliyor ve diğer Osmanlı tatlıları gibi yanında süt ile birlikte ikram ediliyor. Ağır ateşte pişen Osmanlı Saray Kadayıfı tatlıları, Alibeyköy, Şehremini, Çalışlar ve Kısıklı olmak üzere İstanbul içinde 4 farklı şubede hizmet veriyor.

Tatlılar günlük üretiliyor

Osmanlı Saray Kadayıfı’nda sultaniye, toz fıstıklı kadayıf, fındıklı kadayıf, künefe ve burma kadayıf gibi birbirinden lezzetli tatlılar bulunuyor. Tatlılar özenle hazırlandıktan sonra ağır ateşte pişiyor ve günlük üretilerek her zaman taze olarak servis ediliyor.

Her zaman doğal ürünler kullanıldığı için, lezzetini buna borçlu olan Osmanlı Saray Kadayıfı’nın sütle servis edilmesinin sırrı, her lokmada aynı lezzetin alınmasından kaynaklanıyor. Süt haricinde kaymak veya Maraş dondurmasıyla da tatlı servisi yapılabiliyor.

Kaymak veya Maraş dondurmasıyla da servis ediliyor
Kaymak veya Maraş dondurmasıyla da servis ediliyor

Hiçbir tatlıda glikoz kullanılmıyor

Hiçbir tatlısında glikoz vb. ürün kullanmayan Osmanlı Saray Kadayıfı, Instagram hesabıyla da kendi alanında öncü isimler arasında yer alıyor. Instagram’da 140 bine yakın takipçisi bulunan Osmanlı Saray Kadayıfı, mağazalarından özel video ve fotoğraf paylaşımları yaparak takipçilerinin beğenisini kazanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >