😷 Virüs yayılıyor: İngiltere, İtalya şimdi de Rusya'da görüldü

Koronavirüs yayılmaya devam ediyor
Koronavirüs yayılmaya devam ediyor

Rusya'da iki koronavirüs vakası bulunduğu bilgisi teyit edildi. İngiltere'de de iki kişiye koronavirüs teşhisi konulurken, İtalya'da hükümet acil durum ilan etti.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'da Şangay'dan St. Petersburg'a seyahat eden bir kişinin Botkin Enfeksiyon ve Salgın Hastanesi'nde müşahade altına alındığı belirtilmiş, 20 yaşında bir Çinlinin ise ikinci bir vaka olarak aynı hastaneye getirildi öne sürülmüştü. Bugüne kadar konuyla ilgili resmi bir teyit gelmemişti. Fakat Rus haber sitesi Sputnik'in verdiği bilgiye göre iki vaka da resmi makamlar tarafından teyit edildi.

"Yayılma riski yok"

Resmi teyit Rusya Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova'dan geldi. Golikova, iki hastanın durumunun stabil olduğunu, her iki hastada da klinik olarak acil bir durum veya yüksek ateş bulunmadığını belirtti. Hastaların kontrol altında tutulduğunu söyleyen Golikova, koronavirüsün ülke çapında yayılma riskinin bulunmadığını da açıkladı.

İngiltere'de de ilk kez bir vakaya rastlandı

İngiltere'de, yeni tip koron virüs vakasına ilk kez rastlandı. İngiltere'de baş tıbbi memur Chris Whitty, İngiltere'de aynı aileden iki kişide corona virüsüne rastlandığını bildirdi. Hastalara gerekli tedavinin uygulandığı ve virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için denenmiş ve test edilmiş enfeksiyon kontrol prosedürlerinin kullanıldığı kaydedilen açıklamada, ayrıca bu hastalarla temas eden kişilerin de belirlenmesine çalışıldığı vurgulandı.

Acil durum ilan ettiren 6 olay  👇🏻

İtalya'da acil durum ilan edildi

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, İtalya'da ilk yeni tip koronavirüs vakasına ülkelerine ziyarete gelen 2 Çinli turistte rastlandığını açıkladı. Conte'nin açıklamasının ardından İtalya hükümeti 6 ay sürecek acil durum ilan etti.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, koronavirüse rastlanan 2 Çinli turistin, İtalya'ya Milano'dan giriş yaptığı ve geze geze Roma'ya geldikleri, toplamda 10 gündür İtalya'da oldukları belirtildi. Bu arada, Çinli turistlerin Roma'da kaldığı Cavour caddesindeki otel odasının da mühürlenerek, karantinaya alındığı bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >