1 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

1 Ağustos 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 1 Ağustos 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

ABD Brezilya'yı 'NATO üyesi olmayan ana müttefik' olarak tanıdı

                                    ABD Başkanı Trump, Brezilya'yı resmen 'NATO üyesi olmayan ana müttefik' olarak tanıdığını ilan eden memorandumu yayımladı.
ABD Brezilya'yı 'NATO üyesi olmayan ana müttefik' olarak tanıdı ABD Başkanı Trump, Brezilya'yı resmen 'NATO üyesi olmayan ana müttefik' olarak tanıdığını ilan eden memorandumu yayımladı.
Yemen'de askeri geçit törenine çifte saldırı: 32 ölü

                                    Yemen'in Aden kentinde askeri geçit sırasında iki saldırı düzenlendi. Saldırılarda 32 kişi öldü.
Yemen'de askeri geçit törenine çifte saldırı: 32 ölü Yemen'in Aden kentinde askeri geçit sırasında iki saldırı düzenlendi. Saldırılarda 32 kişi öldü.
RTÜK, Netflix yapımlarına 7 sembol getirebilir

                                     Televizyon izleyicisinin gün geçtikçe internet ortamlarına geçiş yapması burada bir güvenlik ve kontrol ihtiyacını da beraberinde getirdi. Özellikle Netflix gibi milyonlarca aboneye sahip ve çocukların da erişim sağladığı dijital platformlarda yer alan cinsel içeriklerin denetlenmesi gerekliliği tartışma konusu oldu. Nitekim RTÜK, yayınladığı yönetmelikle beraber bu alanda var olan denetim eksikliğini üstleneceğini duyurdu. Bu doğrultuda RTÜK, tıpkı televizyon ve sinemada olduğu gibi akıllı işaretler ve birtakım filtreler ile bu kontrolü sağlayabilir.
RTÜK, Netflix yapımlarına 7 sembol getirebilir Televizyon izleyicisinin gün geçtikçe internet ortamlarına geçiş yapması burada bir güvenlik ve kontrol ihtiyacını da beraberinde getirdi. Özellikle Netflix gibi milyonlarca aboneye sahip ve çocukların da erişim sağladığı dijital platformlarda yer alan cinsel içeriklerin denetlenmesi gerekliliği tartışma konusu oldu. Nitekim RTÜK, yayınladığı yönetmelikle beraber bu alanda var olan denetim eksikliğini üstleneceğini duyurdu. Bu doğrultuda RTÜK, tıpkı televizyon ve sinemada olduğu gibi akıllı işaretler ve birtakım filtreler ile bu kontrolü sağlayabilir.
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) sona erdi. 1,5 saat süren toplantıda generalliğe terfi edecek albaylarla, bir üst rütbeye terfi edecek general ve amirallerin dosyaları görüşüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yüksek Askeri Şura'da alınan kararları imzaladı. Ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, YAŞ toplantısında alınan kararları açıkladı.
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) sona erdi. 1,5 saat süren toplantıda generalliğe terfi edecek albaylarla, bir üst rütbeye terfi edecek general ve amirallerin dosyaları görüşüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yüksek Askeri Şura'da alınan kararları imzaladı. Ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, YAŞ toplantısında alınan kararları açıkladı.
Deniz Türüç Fenerbahçe’yi seçti

                                    Fenerbahçe ile Galatasaray’ın kadrosuna katmak istediği İstikbal Mobilya Kayserispor kaptanı Deniz Türüç seçimini Fenerbahçe'den yana yaptı.
Deniz Türüç Fenerbahçe’yi seçti Fenerbahçe ile Galatasaray’ın kadrosuna katmak istediği İstikbal Mobilya Kayserispor kaptanı Deniz Türüç seçimini Fenerbahçe'den yana yaptı.
Suriye'de 1 ayda 119'u çocuk, 433 sivil öldü
Suriye İnsan Hakları Ağı, geçen ay çoğu rejim güçlerince olmak üzere 119'u çocuk, 64'ü kadın toplam 433 sivilin çatışan gruplarca öldürüldüğünü açıkladı. Sadece Esed rejimi güçleri ve destekçisi Rusya'nın saldırılarında, geçen ay toplam 318 sivil hayatını kaybetti
Suriye'de 1 ayda 119'u çocuk, 433 sivil öldü Suriye İnsan Hakları Ağı, geçen ay çoğu rejim güçlerince olmak üzere 119'u çocuk, 64'ü kadın toplam 433 sivilin çatışan gruplarca öldürüldüğünü açıkladı. Sadece Esed rejimi güçleri ve destekçisi Rusya'nın saldırılarında, geçen ay toplam 318 sivil hayatını kaybetti
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >