1 dolarlara kimlik gizlenmiş

15 Temmuz'da darbe girişinde bulunan FETÖ'cü askerlerin evlerinden ve üzerlerinden çıkan 1 dolarların sırrı çözüldü.


FETÖ mensubu askerle, gazeteci ve iş adamlarının evinde çıkan bir dolarların neyi ifade ettiği ortaya çıktı. Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre 1 dolarlık banknotların seri numaraları birer kimlik numarası.


Dolarların Fethullah Gülen tarafından okunup üflendiği, harf gruplarının görevleri sembolize ettiği, F serisinin de Fethullah Gülen'e yakın olan kişilere verildiği, dolarların seri numaralarının bir kimlik numarası gibi kullanıldığı ve kayıtlarının Pennsylvania'da tutulduğu iddia edildi.

Habere göre seri numaraları girildiğinde, sahibi olan kişinin adı, soyadı ve nüfus bilgilerine ulaşılıyor.



Bir dolar ile ilgili efsaneler
Bir dolar ile ilgili pek çok efsane var, kimileri doların üzerinki simgelerin Masonları temsil ettiğini, kimileri gizli örgüt İllimunati ile bağlantısı olduğunu iddia ediyor. Hatta olayı satanizme bile bağlayan kişiler var. 

 Amerikalı tarihçiler ise dolar üzerindeki sembolleri inceledi ve şu kanıya vardılar:
Bir dolar ile ilgili efsaneler Bir dolar ile ilgili pek çok efsane var, kimileri doların üzerinki simgelerin Masonları temsil ettiğini, kimileri gizli örgüt İllimunati ile bağlantısı olduğunu iddia ediyor. Hatta olayı satanizme bile bağlayan kişiler var. Amerikalı tarihçiler ise dolar üzerindeki sembolleri inceledi ve şu kanıya vardılar:
Bir doların üzerinde ABD'nin kurucu babalarının imzaları var
İddialara göre bir dolarlık banknotun üzerinde Amerika Birlik Devletleri'nin kurucu babaları John Adams, Benjamin Franklin, Alexander Hamilton, John Jay, Thomas Jefferson, James Madison ve George Washington gibi isimlerin imzaları var. 

 Bunlar ıslak imza şeklinde değil, birer sembol olarak bir doların ayrıntılarına yerleştirilmiş şekilde.
Bir doların üzerinde ABD'nin kurucu babalarının imzaları var İddialara göre bir dolarlık banknotun üzerinde Amerika Birlik Devletleri'nin kurucu babaları John Adams, Benjamin Franklin, Alexander Hamilton, John Jay, Thomas Jefferson, James Madison ve George Washington gibi isimlerin imzaları var. Bunlar ıslak imza şeklinde değil, birer sembol olarak bir doların ayrıntılarına yerleştirilmiş şekilde.
Bitmemiş Piramit
Piramitin mutlak gücün simgesi gibi evrensel bir anlamı var. Amerikalı tarihçilere göre burada bu simge Amerikan ulusu, piramit gibi inşa ediliyor anlamında kullanıldı.
Bitmemiş Piramit Piramitin mutlak gücün simgesi gibi evrensel bir anlamı var. Amerikalı tarihçilere göre burada bu simge Amerikan ulusu, piramit gibi inşa ediliyor anlamında kullanıldı.
13 Rakamı
Bir doların neredeyse her yerinde 13 rakamı karşımıza çıkıyor. Piramittin basamak sayısı, sağ tarafta bulunan kartalın kanadındaki ok ve dallar, bunların hepsi 13 adet. 

 Bunun ise, Amerika'yı o dönemde oluşturan kolonilerin sayısını ve aynı zamanda ülkeyi yöneten 13 aileyi sembolize ettiği iddia ediliyor.
13 Rakamı Bir doların neredeyse her yerinde 13 rakamı karşımıza çıkıyor. Piramittin basamak sayısı, sağ tarafta bulunan kartalın kanadındaki ok ve dallar, bunların hepsi 13 adet. Bunun ise, Amerika'yı o dönemde oluşturan kolonilerin sayısını ve aynı zamanda ülkeyi yöneten 13 aileyi sembolize ettiği iddia ediliyor.
Ok ve zeytin dalı taşıyan kartal
Bunun ise Amerika'nın dünyaya olan mesajı olduğu iddia ediliyor. Anlamı ise “Barış isteriz ama gerektiğinde savaşırız”

 Kartal ise hız, çeviklik ve özgürlüğün sembolü olarak değerlendiriliyor. ABD iki "büyük mühür" kullanıyor. Barış zamanında kartal, zeytin dalına bakıyor, savaş zamanında oklara.
Ok ve zeytin dalı taşıyan kartal Bunun ise Amerika'nın dünyaya olan mesajı olduğu iddia ediliyor. Anlamı ise “Barış isteriz ama gerektiğinde savaşırız” Kartal ise hız, çeviklik ve özgürlüğün sembolü olarak değerlendiriliyor. ABD iki "büyük mühür" kullanıyor. Barış zamanında kartal, zeytin dalına bakıyor, savaş zamanında oklara.
Annuıt Coeptis
Bitmemiş piramitin üzerinde bulunan gözün hemen üst kısmında ve kartalın kalkan kısmında yazan bu kelimelerin anlamı ise “ O bizim yaptıklarımızı onaylıyor”
Annuıt Coeptis Bitmemiş piramitin üzerinde bulunan gözün hemen üst kısmında ve kartalın kalkan kısmında yazan bu kelimelerin anlamı ise “ O bizim yaptıklarımızı onaylıyor”
Piramitin Gözü
Piramitin tepesinde üçgen şeklinde bir göz yer alıyor bu gözün simgesel anlamı ise “Her şeyi gören göz” olarak tüm tarihçilerce biliniyor.
Piramitin Gözü Piramitin tepesinde üçgen şeklinde bir göz yer alıyor bu gözün simgesel anlamı ise “Her şeyi gören göz” olarak tüm tarihçilerce biliniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >