1 Eylül: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

e-devlet
e-devlet

Kurban Bayramı'nın ilk gününde gündemi takip edemeyenler için günün öne çıkan en önemli 10 başlığını hazırladık.

1 Eylül'de Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Wayne Rooney'nin tutuklanma sebebinden Wikileaks'in hacklenmesine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Bakan Soylu: Bir tükürük kadar ancak canınız var

                                    
                                    
                                    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bayramlaşmanın ardından Şemdinli ilçesindeki Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret ettiHakkari ziyareti kapsamında, Şemdinli ilçesinin Derecik beldesinde yaptırılan şehitliğin açılış törenine de katılan Soylu, burada yaptığı açıklamada, "Terör örgütünün yanına hiç bir şeyi bırakmıyoruz. Ne yapıyorlarsa kanını yerde koymuyoruz. Zaten hareket kabiliyetleri daraldı. Zannetmesinler ki sınırımızın dışında durdukları yer kendileri için emindir. Buradan, Derecik'ten söylüyorum; yakındır tepenize bineceğiz. Korkunun ecele faydası yok." dedi. Bakan Soylu, "Sosyal medya üzerinden, facebook üzerinden, twitter üzerinden PKK taşeronluğuna soyunanlar sizlere sesleniyorum; bir tükürük kadar ancak canınız var ancak bir tükürük kadar. Bu milletin tükürüğü kadar." şeklinde konuştu.
Bakan Soylu: Bir tükürük kadar ancak canınız var İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bayramlaşmanın ardından Şemdinli ilçesindeki Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret ettiHakkari ziyareti kapsamında, Şemdinli ilçesinin Derecik beldesinde yaptırılan şehitliğin açılış törenine de katılan Soylu, burada yaptığı açıklamada, "Terör örgütünün yanına hiç bir şeyi bırakmıyoruz. Ne yapıyorlarsa kanını yerde koymuyoruz. Zaten hareket kabiliyetleri daraldı. Zannetmesinler ki sınırımızın dışında durdukları yer kendileri için emindir. Buradan, Derecik'ten söylüyorum; yakındır tepenize bineceğiz. Korkunun ecele faydası yok." dedi. Bakan Soylu, "Sosyal medya üzerinden, facebook üzerinden, twitter üzerinden PKK taşeronluğuna soyunanlar sizlere sesleniyorum; bir tükürük kadar ancak canınız var ancak bir tükürük kadar. Bu milletin tükürüğü kadar." şeklinde konuştu.
8 bin yıllık lider mühürleri bulundu

                                    
                                    
                                    Kahramanmaraş'taki Domuztepe Höyüğü'nde sürdürülen arkeolojik kazılarda yaklaşık 8 bin yıl öncesine ait, pişmiş topraklardan yapılmış lider mühürleri bulunduPazarcık ilçesine bağlı Kelibişler Mahallesi yakınındaki höyükte, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin tarafından 2013'te Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü koordinesinde başlatılan, 2015'ten bu yana da Bakanlar Kurulu kararıyla yürütülen kazı çalışmalarına devam ediliyor.
8 bin yıllık lider mühürleri bulundu Kahramanmaraş'taki Domuztepe Höyüğü'nde sürdürülen arkeolojik kazılarda yaklaşık 8 bin yıl öncesine ait, pişmiş topraklardan yapılmış lider mühürleri bulunduPazarcık ilçesine bağlı Kelibişler Mahallesi yakınındaki höyükte, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin tarafından 2013'te Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü koordinesinde başlatılan, 2015'ten bu yana da Bakanlar Kurulu kararıyla yürütülen kazı çalışmalarına devam ediliyor.
Wayne Rooney tutuklandı

                                    
                                    
                                    İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton forması giyen Wayne Rooney, alkollü araç kullanırken yakalandı. Cheshire'de bulunan evinin yakınlarında polis kontrolüne yakalanan İngiliz futbolcu, yapılan testlerin ardından merkeze götürüldü. İngiliz basınına göre Wayne Rooney, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.
Wayne Rooney tutuklandı İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton forması giyen Wayne Rooney, alkollü araç kullanırken yakalandı. Cheshire'de bulunan evinin yakınlarında polis kontrolüne yakalanan İngiliz futbolcu, yapılan testlerin ardından merkeze götürüldü. İngiliz basınına göre Wayne Rooney, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.
e-Devlet Kapısı kullanıcı sayısı 35 milyona yaklaştı

                                    
                                    
                                    Kamu hizmetlerine tek bir noktadan güvenli erişim imkanı sağlayan e-Devlet Kapısı'nın kullanıcı sayısı 5 yılda yüzde 112 artışla 34 milyonu aştı. 22 kamu hizmetiyle açılan e-Devlet Kapısı'nın sağladığı hizmet sayısı da bu yıl itibarıyla 2 bin 251'e ulaştı. 
  
18 Aralık 2008'de 22 kamu hizmetiyle açılan e-Devlet Kapısı'nda sağlanan hizmet sayısı 2013 yılında 889 oldu. Bu rakam 5 yılda 2 bin 251'e ulaştı. Yine 2013'te 16 milyon olarak belirlenen kayıtlı kullanıcı sayısı, bu yıl geniş kullanım sağlanacak yeni hizmetlerin eklenmesiyle yüzde 112 artarak 34 milyonu aştı.
e-Devlet Kapısı kullanıcı sayısı 35 milyona yaklaştı Kamu hizmetlerine tek bir noktadan güvenli erişim imkanı sağlayan e-Devlet Kapısı'nın kullanıcı sayısı 5 yılda yüzde 112 artışla 34 milyonu aştı. 22 kamu hizmetiyle açılan e-Devlet Kapısı'nın sağladığı hizmet sayısı da bu yıl itibarıyla 2 bin 251'e ulaştı. 18 Aralık 2008'de 22 kamu hizmetiyle açılan e-Devlet Kapısı'nda sağlanan hizmet sayısı 2013 yılında 889 oldu. Bu rakam 5 yılda 2 bin 251'e ulaştı. Yine 2013'te 16 milyon olarak belirlenen kayıtlı kullanıcı sayısı, bu yıl geniş kullanım sağlanacak yeni hizmetlerin eklenmesiyle yüzde 112 artarak 34 milyonu aştı.
Anelka'dan tarihi Galatasaray itirafı!

                                    
                                    Fenerbahçe forması giyen yıldızlar arasında yer alan ve oynadığı futbolla akıllarda iz bırakan Nicolas Anelka, hayatının yanı sıra Robin van Persie, Bafetimbi Gomis ve Mathieu Valbuena hakkında açıklamalarda bulundu.Habertürk'e konuşan Nicolas Anelka, "Türkiye'yi çok özledim. Burada harika vakit geçirmiştim. 1.5 yıl buradaydım ama gerçekten harikaydı. Ben Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra da Fenerbahçe taraftarı oldum. Ayrıldıktan sonra başka bir kulüp için dönme şansım oldu ama net bir şekilde 'hayır' dedim. O takım da Galatasaray'dı. Çünkü eğer Fenerbahçe için oynadıysanız, Galatasaray için oynamanız mümkün değildir. Fenerbahçe'yle imzaladığımda Real Madrid'i hatırladım. Çünkü Real Madrid, bütün İspanya'da çok büyük bir üne sahip. Fenerbahçe'nin ne kadar ünlü ve büyük bir kulüp olduğunu gördüm." İfadelerini kullandı.
Anelka'dan tarihi Galatasaray itirafı! Fenerbahçe forması giyen yıldızlar arasında yer alan ve oynadığı futbolla akıllarda iz bırakan Nicolas Anelka, hayatının yanı sıra Robin van Persie, Bafetimbi Gomis ve Mathieu Valbuena hakkında açıklamalarda bulundu.Habertürk'e konuşan Nicolas Anelka, "Türkiye'yi çok özledim. Burada harika vakit geçirmiştim. 1.5 yıl buradaydım ama gerçekten harikaydı. Ben Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra da Fenerbahçe taraftarı oldum. Ayrıldıktan sonra başka bir kulüp için dönme şansım oldu ama net bir şekilde 'hayır' dedim. O takım da Galatasaray'dı. Çünkü eğer Fenerbahçe için oynadıysanız, Galatasaray için oynamanız mümkün değildir. Fenerbahçe'yle imzaladığımda Real Madrid'i hatırladım. Çünkü Real Madrid, bütün İspanya'da çok büyük bir üne sahip. Fenerbahçe'nin ne kadar ünlü ve büyük bir kulüp olduğunu gördüm." İfadelerini kullandı.
Türk Kızılayı, 125 bin hisselik vekaleten kurban kesimi yapıyor

                                    
                                    
                                    Türk Kızılayı’nın 125 bin hisselik vekaleten kurban kesimlerine, yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında, yurt dışında ise 33 ayrı ülkede başladığı bildirildi. 

  
Kızılay’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler, Kızılay'ın 2017 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'na yoğun ilgi gösterdi. Kampanya 125 bin hisse kurban vekaletiyle sonlandırıldı.
Türk Kızılayı, 125 bin hisselik vekaleten kurban kesimi yapıyor Türk Kızılayı’nın 125 bin hisselik vekaleten kurban kesimlerine, yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında, yurt dışında ise 33 ayrı ülkede başladığı bildirildi. Kızılay’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler, Kızılay'ın 2017 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'na yoğun ilgi gösterdi. Kampanya 125 bin hisse kurban vekaletiyle sonlandırıldı.
Cavanda resmen Standard Liege'de!

                                    
                                    Belçika Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Standard Liege, Galatasaray'ın sağ beki Luis Pedro Cavanda'yı satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı.Standard Liege bulübünden yapılan açıklamada, 26 yaşındaki futbolcunun satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar Galatasaray'dan kiralandığı bildirildi.Galatasaray ise KAP'a yaptığı açıklamayla, Cavanda'nın 500 bin avro bedel karşılığında kiralandığını duyurdu. Söz konusu metinde, Cavanda'nın satın alma opsiyonun ise 1.5 milyon avro olduğu belirtildi.
Cavanda resmen Standard Liege'de! Belçika Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Standard Liege, Galatasaray'ın sağ beki Luis Pedro Cavanda'yı satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı.Standard Liege bulübünden yapılan açıklamada, 26 yaşındaki futbolcunun satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar Galatasaray'dan kiralandığı bildirildi.Galatasaray ise KAP'a yaptığı açıklamayla, Cavanda'nın 500 bin avro bedel karşılığında kiralandığını duyurdu. Söz konusu metinde, Cavanda'nın satın alma opsiyonun ise 1.5 milyon avro olduğu belirtildi.
Borsa 20 yılın en uzun soluklu yükselişini gerçekleştirdi

                                    
                                    
                                    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi aylık yükseliş serisini ağustosta da devam ettirerek 1998 yılından bu yana ilk kez üst üste 9 ay değer kazandıBIST 100 endeksi, 2016 yılının aralık ayında başladığı yükseliş rallisini bugüne kadar devam ettirerek, üst üste 9 ay yatırımcısına kazandırdı ve böylece son 20 yılın en uzun soluklu yükselişini gerçekleştirdi. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinin bu dönemdeki ortalama getirisi, alternatif yatırım araçları ve başlıca dünya borsalarına açık ara fark atarak yüzde 49'a ulaştı.
Borsa 20 yılın en uzun soluklu yükselişini gerçekleştirdi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi aylık yükseliş serisini ağustosta da devam ettirerek 1998 yılından bu yana ilk kez üst üste 9 ay değer kazandıBIST 100 endeksi, 2016 yılının aralık ayında başladığı yükseliş rallisini bugüne kadar devam ettirerek, üst üste 9 ay yatırımcısına kazandırdı ve böylece son 20 yılın en uzun soluklu yükselişini gerçekleştirdi. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinin bu dönemdeki ortalama getirisi, alternatif yatırım araçları ve başlıca dünya borsalarına açık ara fark atarak yüzde 49'a ulaştı.
Zuckerberg'i hackleyenler şimdi de Wikileaks'i hackledi

                                    
                                    
                                    Adını küresel etkiye sahip hükümetlere ait sızdırdığı gizli belgeler ile duyuran Wikileaks, bugün ise hack olayı ile gündeme geldi. OurMine ismini kullanan hacker grubu Wikileaks’i hackledi. Hack'ten sonra hızlıca yayılan konu sosyal medya sitelerinden Twitter'da büyük yankı yaptı.Saldırı üzerine Anonymous'a da gönderme yapan OurMine hackerları, "Bir grup hepinizi ezdi" şeklinde iddialı cümleler kullanmaktan da çekinmedi.
Zuckerberg'i hackleyenler şimdi de Wikileaks'i hackledi Adını küresel etkiye sahip hükümetlere ait sızdırdığı gizli belgeler ile duyuran Wikileaks, bugün ise hack olayı ile gündeme geldi. OurMine ismini kullanan hacker grubu Wikileaks’i hackledi. Hack'ten sonra hızlıca yayılan konu sosyal medya sitelerinden Twitter'da büyük yankı yaptı.Saldırı üzerine Anonymous'a da gönderme yapan OurMine hackerları, "Bir grup hepinizi ezdi" şeklinde iddialı cümleler kullanmaktan da çekinmedi.
Selahattin Aydoğdu’nun heykeli dikildi

                                    
                                    
                                    Fatih Terim ile yaşadığı ‘mekan basma’ krizinin ardından Türkiye futbol gündemine flaş bir giriş yapan Selahattin Aydoğdu, bir grup öğrenci tarafından ölümsüzleştirildi.Fatih Terim’in Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden alınmasında payı olduğu savunularak sosyal medyada fenomen haline gelen Selahattin Aydoğdu’nun heykeli dikildi. Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi, Selahattin Aydoğdu’nun heykelini dikti.Uluslararası bir spor sitesinin desteğiyle yapılan heykelin üzerindeki "Türk futbolunun kaderini değiştiren adam Selahattin Aydoğdu" cümlesi dikkat çekti.
Selahattin Aydoğdu’nun heykeli dikildi Fatih Terim ile yaşadığı ‘mekan basma’ krizinin ardından Türkiye futbol gündemine flaş bir giriş yapan Selahattin Aydoğdu, bir grup öğrenci tarafından ölümsüzleştirildi.Fatih Terim’in Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden alınmasında payı olduğu savunularak sosyal medyada fenomen haline gelen Selahattin Aydoğdu’nun heykeli dikildi. Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi, Selahattin Aydoğdu’nun heykelini dikti.Uluslararası bir spor sitesinin desteğiyle yapılan heykelin üzerindeki "Türk futbolunun kaderini değiştiren adam Selahattin Aydoğdu" cümlesi dikkat çekti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >