1 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Arşiv
Arşiv

1 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandığını merak ediyor musunuz? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, İran'da devam eden hükumet karşıtı protesto gösterilerinde ölü sayısı 12'ye yükseldi haberinden, Fatih Terim'in 2. yardımcısı da belli oldu haberine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

İran'daki protestolar: Ölü sayısı 12'ye yükseldi

                                    
                                    İran televizyonu, İran'da hükumete karşı devam eden gösterilerde ölen vatandaş sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı. Güvenlik güçlerinin, polis merkezi ve askeri üsleri ele geçirmeye çalışan “silahlı” protestocuları püskürttüğü kaydedildi.
İran'daki protestolar: Ölü sayısı 12'ye yükseldi İran televizyonu, İran'da hükumete karşı devam eden gösterilerde ölen vatandaş sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı. Güvenlik güçlerinin, polis merkezi ve askeri üsleri ele geçirmeye çalışan “silahlı” protestocuları püskürttüğü kaydedildi.
Ünlü işadamı 'itirafçı' oldu

                                    
                                    Adana'da silahlı terör örgütü FETÖ'nün para kasası olduğu öne sürülen ünlü iş adamı TMSF'nin şirketlerine kayyum atamasının ardından firar etmişti. Uzun süredir aranan iş adamı Halil Kadı, Adana'da adliyeye gelerek teslim oldu. Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen Kadı, itirafçı oldu.
Ünlü işadamı 'itirafçı' oldu Adana'da silahlı terör örgütü FETÖ'nün para kasası olduğu öne sürülen ünlü iş adamı TMSF'nin şirketlerine kayyum atamasının ardından firar etmişti. Uzun süredir aranan iş adamı Halil Kadı, Adana'da adliyeye gelerek teslim oldu. Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen Kadı, itirafçı oldu.
Taşeron işçiler için kadro başvuruları başlıyor

                                    
                                    
                                    Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için başvurular 2 Ocak'ta başlıyor. Yarın başlayacak olan başvurular 11 Ocak'ta zorunlu olarak sona erecek.
Taşeron işçiler için kadro başvuruları başlıyor Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için başvurular 2 Ocak'ta başlıyor. Yarın başlayacak olan başvurular 11 Ocak'ta zorunlu olarak sona erecek.
ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü

                                    
                                    
                                    Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde 16 yaşındaki saldırgan ailesinden 4 kişiye silahla saldırı gerçekleştirdi, saldırıda annesi ve büyükannesi de dahil dört kişi hayatını kaybetti.
ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde 16 yaşındaki saldırgan ailesinden 4 kişiye silahla saldırı gerçekleştirdi, saldırıda annesi ve büyükannesi de dahil dört kişi hayatını kaybetti.
Terim'in 2. yardımcısı belli oldu

                                    
                                    
                                    Galatasaray'da Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından yardımcılarının kimler olacağı merakla bekleniyordu. Bu konuda sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Galatasaray'ın eski kalecisi ve kaleci antrenörü Taffarel, Terim'in çağrısına olumlu yanıt verdi. Böylece Levent Şahin'in ardından Terim'in 2. yardımcısı da belli olurken, Muslera da eski hocasına kavuşmuş oldu.
Terim'in 2. yardımcısı belli oldu Galatasaray'da Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından yardımcılarının kimler olacağı merakla bekleniyordu. Bu konuda sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Galatasaray'ın eski kalecisi ve kaleci antrenörü Taffarel, Terim'in çağrısına olumlu yanıt verdi. Böylece Levent Şahin'in ardından Terim'in 2. yardımcısı da belli olurken, Muslera da eski hocasına kavuşmuş oldu.
Antalyaspor'da Hamza Hamzaoğlu dönemi

                                    
                                    
                                    Antalyaspor'da teknik direktörlük görevi için Hamza Hamzaoğlu ile 1.5 yıllık anlaşmaya varıldı.
Antalyaspor’da teknik direktör konusu çözüme kavuştu. Kırmızı-beyazlılar Süper Lig’de en son Osmanlıspor’da görev alan deneyimli çalıştırıcı Hamza Hamzaoğlu ile anlaşma sağladı. Hamzaoğlu’nun 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağı ve resmi açıklamanın kısa bir süre sonra yapılacağı öğrenildi.
Antalyaspor'da Hamza Hamzaoğlu dönemi Antalyaspor'da teknik direktörlük görevi için Hamza Hamzaoğlu ile 1.5 yıllık anlaşmaya varıldı. Antalyaspor’da teknik direktör konusu çözüme kavuştu. Kırmızı-beyazlılar Süper Lig’de en son Osmanlıspor’da görev alan deneyimli çalıştırıcı Hamza Hamzaoğlu ile anlaşma sağladı. Hamzaoğlu’nun 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağı ve resmi açıklamanın kısa bir süre sonra yapılacağı öğrenildi.
Demba Ba yuvaya döndü

                                    
                                    
                                    Everton ile anlaşması an meselesi olan Cenk Tosun'un yerini doldurmaya hazırlanan Beşiktaş, eski golcüsü Demba Ba ile anlaşma sağladı. Senegalli golcünün kulübüyle yaşadığı bonservis problemini çözen Beşiktaş, Demba Ba için 4 milyon avro ödeyecek.
Demba Ba yuvaya döndü Everton ile anlaşması an meselesi olan Cenk Tosun'un yerini doldurmaya hazırlanan Beşiktaş, eski golcüsü Demba Ba ile anlaşma sağladı. Senegalli golcünün kulübüyle yaşadığı bonservis problemini çözen Beşiktaş, Demba Ba için 4 milyon avro ödeyecek.
''Türkiye'nin otomobili 2021'de piyasaya sürülecek''

                                    
                                    
                                    Yerli otomobilin üretimi için bir araya gelen Ortak Girişim Grubu Nisan 2018'e kadar şirket kurulumunu tamamlayacak. Yerli otomobilin üretileceği fabrikadan, şirketin ve markanın ismine, şirketin CEO'sundan markalaşma çalışmalarına kadar birçok detay da 2018'in ilk aylarında netleşecek. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "İnşallah şirketleşme süreci 2018'in ilk aylarında bitecek. 2019'da prototip otomobili inşallah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden bu yeni oluşturulan ortaklık geçirecek. 2021'de de inşallah dünya piyasasına sürmek üzere yerli otomobil, Türkiye'nin otomobili çıkacak" açıklamasında bulundu.
''Türkiye'nin otomobili 2021'de piyasaya sürülecek'' Yerli otomobilin üretimi için bir araya gelen Ortak Girişim Grubu Nisan 2018'e kadar şirket kurulumunu tamamlayacak. Yerli otomobilin üretileceği fabrikadan, şirketin ve markanın ismine, şirketin CEO'sundan markalaşma çalışmalarına kadar birçok detay da 2018'in ilk aylarında netleşecek. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "İnşallah şirketleşme süreci 2018'in ilk aylarında bitecek. 2019'da prototip otomobili inşallah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden bu yeni oluşturulan ortaklık geçirecek. 2021'de de inşallah dünya piyasasına sürmek üzere yerli otomobil, Türkiye'nin otomobili çıkacak" açıklamasında bulundu.
İlk zamanlarda insanları yok etmekten bahseden Sophia yeni röportajda daha ılımlı konuştu

                                    
                                    
                                    İnsansı robotlar konusunda çok önemli bir adım atarak robot Sophia’ya vatandaşlık veren Suudi Arabistan, bu sayede robotların gelişimi konusunda önemli bir kilometre taşı yerleştirdi. Hanson Robotics tarafından tanıtılarak robot Sophia, konuşma, konuşulanı anlama ve yapay zeka sayesinde sürekli kendini geliştirme özellikleriyle büyük bir ilgiyle karşılandı. Sophia: “İnsanları seviyorum. İnsanlar hakkında en iyi şeyleri bilmek istiyorum. Gezegene bakmak, kreatif olmak ve tüm varlıklara merhamet duymayı öğrenmek gibi.”
İlk zamanlarda insanları yok etmekten bahseden Sophia yeni röportajda daha ılımlı konuştu İnsansı robotlar konusunda çok önemli bir adım atarak robot Sophia’ya vatandaşlık veren Suudi Arabistan, bu sayede robotların gelişimi konusunda önemli bir kilometre taşı yerleştirdi. Hanson Robotics tarafından tanıtılarak robot Sophia, konuşma, konuşulanı anlama ve yapay zeka sayesinde sürekli kendini geliştirme özellikleriyle büyük bir ilgiyle karşılandı. Sophia: “İnsanları seviyorum. İnsanlar hakkında en iyi şeyleri bilmek istiyorum. Gezegene bakmak, kreatif olmak ve tüm varlıklara merhamet duymayı öğrenmek gibi.”
Hawk Bataryaları ilk kez görüntülendi

                                    
                                    
                                    Türk Hava Kuvvetleri'nin Hawk Batarya Komutanlığı birlikleri Suriye üzerinde uçan uçaklar, hava araçları ile İnsansız Hava Araçlarını (İHA) tespit ve gözetleme yaparak, 40 kilometreye kadar mesafedeki hava araçlarını anında yok etme yeteneğine sahip son teknolojik imkanları kullanan birlikler günün 24 saati görev yapıyor.
Hawk Bataryaları ilk kez görüntülendi Türk Hava Kuvvetleri'nin Hawk Batarya Komutanlığı birlikleri Suriye üzerinde uçan uçaklar, hava araçları ile İnsansız Hava Araçlarını (İHA) tespit ve gözetleme yaparak, 40 kilometreye kadar mesafedeki hava araçlarını anında yok etme yeteneğine sahip son teknolojik imkanları kullanan birlikler günün 24 saati görev yapıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >