1 Ocak'ta Galata Köprüsü'nde bir ilk: Gazze ve şehitlerimiz için tarihi yürüyüş

Arşiv
Arşiv

Milli İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla1 Ocak'ta tarihi Galata Köprüsü'nde 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet' sloganıyla protesto gösterisi düzenlenecek.

Gazze'de yıllardır süren ve 7 Ekim itibariyle zirve yapan İsrail zulmüne 'dur' demek ve terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen 12 askerimiz için, Milli İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşunun organizasyonunda İstanbul'da tarihi bir eyleme imza atılacak.

1 Ocak 2024 sabahı saat 08.30'da İstanbul'un simgelerinden birisi olan Galata Köprüsü'nde, 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' sloganıyla yürüyüş ve protesto gösterisi düzenlenecek.

Yürüyüş saatinde trafiğe kapatılacak olan Galata Köprüsü, Cumhuriyet tarihinin ilk kitlesel yürüyüşüne tanıklık edecek.

Sabah namazını Ayasofya, Sultan Ahmet, Süleymaniye ve Yeni Camii’nde eda edecek olan binlerce vatandaş daha sonra Galata Köprüsü’nde buluşacak.

"Ben, sen, o demeden tüm milletimizi bekliyoruz"

Milli İrade Platformu üyeleri 25 Aralık'ta basın açıklaması yaparak yapılacak olan eylem için tüm vatandaşları tarihi Galata Köprüsü'ne davet etmişti.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı İbrahim Beşinci, "100 yıl önce bu köprüde emperyalizme karşı nasıl başkaldırdıysak, yılın ilk gününde ‘Dünya Dursun, Dünya Duysun, Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ hakikatini tüm dünyaya haykıracağız. Ben, sen, o demeden, tüm milletimizi bu büyük günde Galata Köprüsü’ne bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >