“1 Türk 5 Alman’a bedel”

Yunan adalarına turist akını devam ediyor. Özellikle bu sene Yunan adalarında tatilini geçiren turistlerin sayısında belirgin bir artış gözleniyor. Eldeki verilere göre Yunan adalarında tatile giden bir Türk, ortalama 5 Alman tatilciden daha fazla para harcıyor.

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker bugünkü yazısında Yunan adalarına giden Türk turistlerin harcama alışkanlıklarını kaleme aldı. Ülker'in yazısından bazı bölümler şu şekilde:

Geçen yıl 1.3 milyon Türk Yunana adalarına gitti

"10 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatili için Akdeniz ve Ege kıyılarına gidenler neredeyse bütün otelleri doldurmuş durumda. Ancak Ege'nin karşı tarafında ise doluluk hat safhada. Tatilini Yunanistan'da geçiren Türklerin en fazla ilgi gösterdiği yerler ise komşunun adalaları…3 günde 7 bin Türk turist Sakız'ı tercih etti. Bu sayı daha da artıyor. Geçen yıl tatilini Yunanistan'da geçiren Türklerin sayısı 1.3 milyon kişi olarak hesaplandı. Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Lisandros Tsilidis bu sayının bu yıl 1.5 milyonu geçeceğini söylüyor.“

Sakız Adası, Türklerin en çok tercih ettiği tatil bölgesi olarak dikkat çekiyor.
Sakız Adası, Türklerin en çok tercih ettiği tatil bölgesi olarak dikkat çekiyor.

"Gerçekten çok iyi para harcıyorlar"

Yazısına Türkiye’den Yunanistan’a gidenlerin bonkörlüğü meselesiyle devam eden Ülker, “Tsilidis'in asıl dikkatini çektiği nokta ise Türklerin bonkörlüğü… 'Bu yıl sadece o adalar değil, Mikonos ve Santorini gibi ünlü adaların da çok sayıda Türk turist tarafından tercih edildiğini görüyoruz. Bundan memnunuz. Çünkü gerçekten iyi para harcıyorlar' diyerek bunu işaret ediyor.” dedi.

Kişi başı günlük 250- 300 Euro

Bir turizm acentası sahibinin söylediklerini aktaran Ülker yazısına şöyle devam etti “Turizm acentası çalışanı Aris Lazaris, ‘Türkiye'den gelen turistler genelde aile. 3 gün gelip sonuna kadar yaşıyorlar. Ceplerinde akrep yok. Kişi başı günlük 200-250 euro harcıyorlar çünkü hep dışarıda yemek yiyerek alışveriş yapıyorlar’ dedi.”

Bir Türk Beş Alman'a bedel

Türklerin Yunan adalarında harcadığı paraya da dikkati çeken Ülker ”Türkiye'den çıkıp tatilini Yunan adalarında yapanlar 200-250 euro harcıyor. Bu durumda Türkiye'de yaşayan ve komşuya tatile giden bir Türk, 4-5 Alman'a, 5-6 gurbetçiye bedel oluyor." diye yazdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >