"1. Uluslararası Kemençe ve Horon Festivali"

Festival
Festival

Festival kapsamında Maçka ilçesinde kortej ve halk oyunları gösterisi düzenlendi

Trabzon'da bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Kemençe ve Horon Festivali" devam ediyor.

Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonunca organize edilen ve Trabzon Büyükşehir, Ortahisar, Beşikdüzü, Of ve Maçka belediyelerinin de desteğiyle ilçelerde de gerçekleştirilen festival kapsamında, yerli ve yabancı halk oyunları toplulukları sahne alıyor.

Festival kapsamında Maçka ilçesine gelen Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Hakan Usta ve beraberindeki halk oyunları toplulukları, ilk olarak Maçka Belediyesini ziyaret etti, Maçka Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Muratoğlu ile bir araya geldi.

Muratoğlu ile bir süre sohbet eden Usta ve beraberindekiler, daha sonra ziyaretin anısına Maçka Belediyesi önünde toplu fotoğraf çektirdi.

Ellerinde ülkelerine ait bayrakları taşıyan halk oyunları toplulukları, buradaki programın ardından ilçe stadına kadar kemençe ve yöre müzikleri eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Program, yerli ve yabancı halk oyunları topluluklarının gösterileriyle devam etti.

Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, burada yaptığı konuşmada, festivalin önemine dikkati çekerek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Muratoğlu da festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, yerli ve yabancı halk oyunları topluluklarını Maçka'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Usta tarafından, Çakmak ve Muratoğlu'na festivale katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

6 Temmuz'da başlayan 13 Temmuz'da ilçelerde de gerçekleştirilecek festivale, Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Kosova, Azerbaycan, Bulgaristan, İran ve Kamerun'dan halk oyunları topluluğu katılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >