10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

19 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
19 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

19 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son yapılan anketteki oy oranını açıkladı, Kılıçdaroğlu'dan 'aday olacak mısınız' sorusuna yanıt geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son yapılan anketteki oy oranını açıkladı, Kılıçdaroğlu'dan 'aday olacak mısınız' sorusuna yanıt geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

'Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55,6'

                                    AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, son yapılan ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 55.6 olduğunu söyledi.
'Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55,6' AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, son yapılan ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 55.6 olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu'dan 'aday olacak mısınız' sorusuna yanıt

                                    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Partimizin bir özelliği var; Cumhurbaşkanı adaylarını ben değil parti meclisimiz, yetkili organlarımız belirler. Dolayısıyla biz önümüzdeki günlerde parti meclisimizi toplayacağız, adayımızı böylece belirlemiş olacağız." dedi.
Kılıçdaroğlu'dan 'aday olacak mısınız' sorusuna yanıt CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Partimizin bir özelliği var; Cumhurbaşkanı adaylarını ben değil parti meclisimiz, yetkili organlarımız belirler. Dolayısıyla biz önümüzdeki günlerde parti meclisimizi toplayacağız, adayımızı böylece belirlemiş olacağız." dedi.
HDP'li Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın vekilliği düştü

                                    HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın milletvekilliği düşürüldü.
HDP'li Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın vekilliği düştü HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın milletvekilliği düşürüldü.
Yunan danıştayından firari FETÖ'cü hakkında karar

                                    Yunan danıştayı, 8 firari FETÖ'cüden birini serbest bırakma kararı aldı.Geçtiğimiz günlerde, Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kondonis, bir Yunan radyosuna yaptığı açıklamada, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 askere ilişkin hukuki süreci değerlendirerek, Yunanistan'a kaçan 8 darbecinin gözaltında tutulabilecekleri azami sürenin mayısta dolacağını belirterek "18 aylık sürenin dolmasından sonra serbest bırakılmalarını engelleyen bir sebep bulunmuyor." açıklamasında bulunmuştu.
Yunan danıştayından firari FETÖ'cü hakkında karar Yunan danıştayı, 8 firari FETÖ'cüden birini serbest bırakma kararı aldı.Geçtiğimiz günlerde, Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kondonis, bir Yunan radyosuna yaptığı açıklamada, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 askere ilişkin hukuki süreci değerlendirerek, Yunanistan'a kaçan 8 darbecinin gözaltında tutulabilecekleri azami sürenin mayısta dolacağını belirterek "18 aylık sürenin dolmasından sonra serbest bırakılmalarını engelleyen bir sebep bulunmuyor." açıklamasında bulunmuştu.
Merkez Bankası Beklenti Anketi'ni açıkladı! İşte yıl sonu dolar tahmini

                                    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi açıklandı. Yapılan açıklamaya göre; 2018 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 4,10 TL iken, bu anket döneminde 4,22 TL'ye yükseldiği belirtildi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 4,19 TL ve 4,33 TL olarak gerçekleşeceği açıklandı.
Merkez Bankası Beklenti Anketi'ni açıkladı! İşte yıl sonu dolar tahmini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi açıklandı. Yapılan açıklamaya göre; 2018 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 4,10 TL iken, bu anket döneminde 4,22 TL'ye yükseldiği belirtildi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 4,19 TL ve 4,33 TL olarak gerçekleşeceği açıklandı.
T129 ATAK helikopterlerinin Jandarma'ya teslim töreni gerçekleşti

                                    Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Ağır silah yüküyle zorlayıcı sıcak hava şartları ve yüksek irtifada görevini çok iyi bir şekilde, optimize edilmiş şekilde yapacak T129 ATAK helikopterleri, gece ve gündüz her koşulda yüksek manevra ve performans kabiliyetiyle terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılmaktadır ve bundan sonra da kullanılacaktır." dedi.
T129 ATAK helikopterlerinin Jandarma'ya teslim töreni gerçekleşti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Ağır silah yüküyle zorlayıcı sıcak hava şartları ve yüksek irtifada görevini çok iyi bir şekilde, optimize edilmiş şekilde yapacak T129 ATAK helikopterleri, gece ve gündüz her koşulda yüksek manevra ve performans kabiliyetiyle terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılmaktadır ve bundan sonra da kullanılacaktır." dedi.
Bal ihracatından 95 milyon dolarlık gelir

                                    Türkiye'de üretilen bal, geçen yıl ABD ve Almanya başta olmak üzere toplam 48 ülkeye ihraç edildi. 2013-2017 döneminde 25 bin 794 ton bal ihracatı gerçekleştirildi ve toplamda 95 milyon 258 bin 200 dolar gelir elde edildi.
Bal ihracatından 95 milyon dolarlık gelir Türkiye'de üretilen bal, geçen yıl ABD ve Almanya başta olmak üzere toplam 48 ülkeye ihraç edildi. 2013-2017 döneminde 25 bin 794 ton bal ihracatı gerçekleştirildi ve toplamda 95 milyon 258 bin 200 dolar gelir elde edildi.
Sürpriz gelişme: Intel'in akıllı gözlük projesi Vaunt rafa kaldırıldı

                                    Intel'in bir süredir üzerinde çalıştığı akıllı gözlüğü Vaunt, sessiz sedasız bir şekilde hızlıca rafa kaldırıldı. Şirket yetkilileri bu alanda gelecek görmedikleri yönde açıklamalar yaparken New Devices Group biriminin tamamen kapatılıp 200 kişinin işten çıkarılacağını da bildirdi.
Sürpriz gelişme: Intel'in akıllı gözlük projesi Vaunt rafa kaldırıldı Intel'in bir süredir üzerinde çalıştığı akıllı gözlüğü Vaunt, sessiz sedasız bir şekilde hızlıca rafa kaldırıldı. Şirket yetkilileri bu alanda gelecek görmedikleri yönde açıklamalar yaparken New Devices Group biriminin tamamen kapatılıp 200 kişinin işten çıkarılacağını da bildirdi.
Cengiz Ünder Roma’yı coşturuyor

                                    Roma'da performansıyla göz kamaştıran Cengiz Ünder, gollerini sıralamaya devam ediyor. Sahasında Genoa'yı ağırlayan Roma, Cengiz'in golüyle öne geçerken karşılaşma 2-1 başkent ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.
Cengiz Ünder Roma’yı coşturuyor Roma'da performansıyla göz kamaştıran Cengiz Ünder, gollerini sıralamaya devam ediyor. Sahasında Genoa'yı ağırlayan Roma, Cengiz'in golüyle öne geçerken karşılaşma 2-1 başkent ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.
Avrupa Fatihi yurda döndü

                                    Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve bazı yöneticilerin yer aldığı sarı-kırmızılı kafileyi, Atatürk Havalimanı'nda bir grup taraftar karşıladı.Taraftarlar, tezahüratlarla oyuncular ile teknik heyete sevgi gösterisinde bulundu.Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Marina Maljkovic, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, önemli bir başarı elde ettiklerini dile getirdi.
Avrupa Fatihi yurda döndü Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve bazı yöneticilerin yer aldığı sarı-kırmızılı kafileyi, Atatürk Havalimanı'nda bir grup taraftar karşıladı.Taraftarlar, tezahüratlarla oyuncular ile teknik heyete sevgi gösterisinde bulundu.Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Marina Maljkovic, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, önemli bir başarı elde ettiklerini dile getirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >