10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

rus turistler
rus turistler

Bir çırpıda okuyarak bugün Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

Türkiye ve dünya gündeminin 10 başlıkta listelendiği haberimizde Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'a geri dönüşünden YAŞ toplantısında çıkan sonuçlara kadar dikkat çeken birçok detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

YAŞ toplantısı sona erdi: Kuvvet komutanları değişti

                                    Bu yıl YAŞ toplantısında ilk kez Başbakan'ın yaptığı konuşmaya ilişkin basına bilgilendirme yapıldı. Başbakan açıklamasında, Son dönemde gençlerin dağa çıkışları önemli ölçüde azaldı. Dostlarımızı artıran dış politikamız devam edecek. Güney sınırlarımızdaki istikrarsızlık en büyük tehdit" ifadelerini kullandı.4 saat süren toplantı sonrası Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Hasan Küçükakyüz getirildi.
YAŞ toplantısı sona erdi: Kuvvet komutanları değişti Bu yıl YAŞ toplantısında ilk kez Başbakan'ın yaptığı konuşmaya ilişkin basına bilgilendirme yapıldı. Başbakan açıklamasında, Son dönemde gençlerin dağa çıkışları önemli ölçüde azaldı. Dostlarımızı artıran dış politikamız devam edecek. Güney sınırlarımızdaki istikrarsızlık en büyük tehdit" ifadelerini kullandı.4 saat süren toplantı sonrası Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Hasan Küçükakyüz getirildi.
Elektrikten yiyecek üretildi

                                    
                                    
                                    Finlandiya’da faaliyet gösteren araştırmacılar, yenilenebilir enerjiyle güçlendirilmiş bir sistem vasıtasıyla akşam yemeği için servis verecek kadar besleyici, tek hücreli bir protein topluluğu ortaya çıkardı. Tüm süreç yalnızca elektrik, su, karbondioksitve bakteriye ihtiyaç duyuyor. Bu buluş, sentetik gıda konusunda atılmış büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. 
  
Sistemin ticarete dökülebilmesi için yaklaşık 10 yıllık sürece ihtiyaç olduğu ve sistemin tarımsal üretime uygun olmayan alanlarda bir gıda kaynağı olacağı düşünülüyor.
Elektrikten yiyecek üretildi Finlandiya’da faaliyet gösteren araştırmacılar, yenilenebilir enerjiyle güçlendirilmiş bir sistem vasıtasıyla akşam yemeği için servis verecek kadar besleyici, tek hücreli bir protein topluluğu ortaya çıkardı. Tüm süreç yalnızca elektrik, su, karbondioksitve bakteriye ihtiyaç duyuyor. Bu buluş, sentetik gıda konusunda atılmış büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Sistemin ticarete dökülebilmesi için yaklaşık 10 yıllık sürece ihtiyaç olduğu ve sistemin tarımsal üretime uygun olmayan alanlarda bir gıda kaynağı olacağı düşünülüyor.
TFF Başkanı Demirören Lucescu için Romanya'ya uçtu

                                    
                                    
                                    Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i görevinden alan, Beşiktaş Teknik Patronu Şenol Güneş’i de ikna edemeyen Türkiye Futbol Federasyonu, Mircea Lucescu’yu gündemine aldı.Fatih Terim’den boşalan koltuğu bir an önce doldurmak isteyen Türkiye Futbol Başkanı Yıldırım Demirören, Rumen teknik adam ile görüşmek üzere Romanya’ya uçtu. Deneyimli çalıştırıcı ile biraya gelecek olan Yıldırım Demirören, olumlu bir cevap almayı umuyor.
TFF Başkanı Demirören Lucescu için Romanya'ya uçtu Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i görevinden alan, Beşiktaş Teknik Patronu Şenol Güneş’i de ikna edemeyen Türkiye Futbol Federasyonu, Mircea Lucescu’yu gündemine aldı.Fatih Terim’den boşalan koltuğu bir an önce doldurmak isteyen Türkiye Futbol Başkanı Yıldırım Demirören, Rumen teknik adam ile görüşmek üzere Romanya’ya uçtu. Deneyimli çalıştırıcı ile biraya gelecek olan Yıldırım Demirören, olumlu bir cevap almayı umuyor.
Uzayda çekilen ilk selfie için açık artırma yapılacak

                                    
                                    
                                    Buzz Aldrin tarafından
1966’nın Kasım ayında çekilen selfie açık artırmayla satışa çıkarılacak. Aldrin’in
‘Gemini 12’ isimli uzay gemisiyle yaptığı görev yolculuğunda kaydedilen
görüntünün açık artırma fiyatının 1200 sterlin ile başlayacağı belirtildi.
Fotoğrafın ne kadara satılacağını tahmin etmek çok zor.
Uzayda çekilen ilk selfie için açık artırma yapılacak Buzz Aldrin tarafından 1966’nın Kasım ayında çekilen selfie açık artırmayla satışa çıkarılacak. Aldrin’in ‘Gemini 12’ isimli uzay gemisiyle yaptığı görev yolculuğunda kaydedilen görüntünün açık artırma fiyatının 1200 sterlin ile başlayacağı belirtildi. Fotoğrafın ne kadara satılacağını tahmin etmek çok zor.
Burak Yılmaz 5 yıl sonra Trabzonspor’a döndü

                                    
                                    
                                    Çin takımlarından Beijing Guoan forması giyen Burak Yılmaz, takımı ile sözleşmesini feshetti ve Trabzonspor’a geri döndü. 5 yıl sonra yeniden bordo mavili formayı terletecek oyuncu, 5 yıllık bir aranın ardından yuvasına dönmüş oldu. Golcü oyuncunun Karadeniz temsilcisiyle 3 yıllık resmi mukavele imzalaması bekleniyor.
Burak Yılmaz 5 yıl sonra Trabzonspor’a döndü Çin takımlarından Beijing Guoan forması giyen Burak Yılmaz, takımı ile sözleşmesini feshetti ve Trabzonspor’a geri döndü. 5 yıl sonra yeniden bordo mavili formayı terletecek oyuncu, 5 yıllık bir aranın ardından yuvasına dönmüş oldu. Golcü oyuncunun Karadeniz temsilcisiyle 3 yıllık resmi mukavele imzalaması bekleniyor.
Türkiye'nin en büyük 20 şirketi ve ciroları açıklandı

                                    
                                    
                                    Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı 'Capital 500' listesi, Capital Dergisi'nin Ağustos sayısında yayınlandı. Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketinin sıralandığı araştırma, dev şirketlerin performansını ortaya koyuyor ve Türkiye ekonomisine ayna tutuyor. 
  
En büyük ilk 5 şirket cirolarıyla birlikte sırayla şöyle; Tüpraş (34.854.851.000 TL), OMV Petrol Ofisi (30.800.000.000 TL), Türk Hava Yolları (29.468.000.000 TL), Opet Petrolcülük (20.533.669.475 TL) ve BİM Birleşik Mağazalar (20.071.717.000 TL). Listenin devamı için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Türkiye'nin en büyük 20 şirketi ve ciroları açıklandı Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı 'Capital 500' listesi, Capital Dergisi'nin Ağustos sayısında yayınlandı. Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketinin sıralandığı araştırma, dev şirketlerin performansını ortaya koyuyor ve Türkiye ekonomisine ayna tutuyor. En büyük ilk 5 şirket cirolarıyla birlikte sırayla şöyle; Tüpraş (34.854.851.000 TL), OMV Petrol Ofisi (30.800.000.000 TL), Türk Hava Yolları (29.468.000.000 TL), Opet Petrolcülük (20.533.669.475 TL) ve BİM Birleşik Mağazalar (20.071.717.000 TL). Listenin devamı için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısında rekor

                                    
                                    
                                    Rusya ve Türkiye ilişkileri, geçtiğimiz yıl sona eren uçak krizi sonrası yumuşama dönemine girdi. Krizden sonra Rus turistlerin Türkiye’ye ziyareti kısıtlanmış, Türkiye’de Rus turistlerinin sayısı oldukça düşmüştü.Türkiye’yi ziyaret eden Rusların sayısı, bu yıl 31 Temmuz’a kadar olan 7 aylık süreçte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63 artışla 5 milyon 205 bin 117 kişi oldu.
Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısında rekor Rusya ve Türkiye ilişkileri, geçtiğimiz yıl sona eren uçak krizi sonrası yumuşama dönemine girdi. Krizden sonra Rus turistlerin Türkiye’ye ziyareti kısıtlanmış, Türkiye’de Rus turistlerinin sayısı oldukça düşmüştü.Türkiye’yi ziyaret eden Rusların sayısı, bu yıl 31 Temmuz’a kadar olan 7 aylık süreçte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63 artışla 5 milyon 205 bin 117 kişi oldu.
Yazar ve çevirmen Ahmet Cemal vefat etti

                                    
                                    
                                    Eserleri, çevirileri, köşe yazıları ve akademik çalışmalarıyla büyük bir okur kitlesine ulaşan Ahmet Cemal hayatını kaybetti. 1988'de Anadolu Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilen Ahmet Cemal, koroner yoğun bakım tedavisi görüyordu.Cemal'in cenazesi, ikindi namazını müteakip Moda Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Yazar ve çevirmen Ahmet Cemal vefat etti Eserleri, çevirileri, köşe yazıları ve akademik çalışmalarıyla büyük bir okur kitlesine ulaşan Ahmet Cemal hayatını kaybetti. 1988'de Anadolu Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilen Ahmet Cemal, koroner yoğun bakım tedavisi görüyordu.Cemal'in cenazesi, ikindi namazını müteakip Moda Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Neymar adım adım PSG’ye

                                    
                                    
                                    La Liga temsilcisi Barcelona, takımdan ayrılması gündemde olan Neymar ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Kulüpten yapılan açıklamada, Brezilyalı oyuncunun menajeri ile yapılan görüşme neticesinde ayrılma talebinin kendilerine iletildiği belirtildi. Barcelona ayrıca, söz konusu transferin gerçekleşmesi için 222 milyon avro ödenmesi gerektiğini de hatırlattı. Sabah saatlerinde yapılan idmana, teknik direktör Valverde’nin özel izniylekatılmayan Neymar’ın önümüzdeki iki gün içerisinde Paris Saint Germain’eimza atması bekleniyor. Öte yandan Barcelona şehrinde asılı olan Neymar posterleri de yavaş yavaş toplanmaya başlandı.
Neymar adım adım PSG’ye La Liga temsilcisi Barcelona, takımdan ayrılması gündemde olan Neymar ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Kulüpten yapılan açıklamada, Brezilyalı oyuncunun menajeri ile yapılan görüşme neticesinde ayrılma talebinin kendilerine iletildiği belirtildi. Barcelona ayrıca, söz konusu transferin gerçekleşmesi için 222 milyon avro ödenmesi gerektiğini de hatırlattı. Sabah saatlerinde yapılan idmana, teknik direktör Valverde’nin özel izniylekatılmayan Neymar’ın önümüzdeki iki gün içerisinde Paris Saint Germain’eimza atması bekleniyor. Öte yandan Barcelona şehrinde asılı olan Neymar posterleri de yavaş yavaş toplanmaya başlandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >