10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

yeka ihalesi
yeka ihalesi

Bir çırpıda okuyarak bugün Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

Türkiye ve dünya gündeminin 10 başlıkta listelendiği haberimizde; Akıncı Üssü Davası'nda yaşanan gerginlikten açıklanan enflasyon oranlarına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

                                    
                                    4 general, 2 amiral ve 61 albayın, 30 Ağustos 2017'den sonra geçerli olarak bir üst rütbeye terfi ettirildiği YAŞ toplantısında; Kara Kuvvetleri Komutanlığına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz getirildiTerfi ettirilen komutanların tüm listesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı 4 general, 2 amiral ve 61 albayın, 30 Ağustos 2017'den sonra geçerli olarak bir üst rütbeye terfi ettirildiği YAŞ toplantısında; Kara Kuvvetleri Komutanlığına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz getirildiTerfi ettirilen komutanların tüm listesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Galatasaray’dan Lucescu açıklaması

                                    
                                    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, A Milli Takımın yeni teknik direktörüMircea Lucescu hakkında açıklama yaptı. Rumen teknik adamın milli takımın başına geçme süreci ve sarı kırmızılı ekip tarafından gerçekleştirilen temasların detaylandırıldığı söz konusu açıklamada, Mircea Lucescu'yla Fatih Terim henüz görevinden alınmadan görüşmelere başlandığı belirtildi.
Galatasaray’dan Lucescu açıklaması Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, A Milli Takımın yeni teknik direktörüMircea Lucescu hakkında açıklama yaptı. Rumen teknik adamın milli takımın başına geçme süreci ve sarı kırmızılı ekip tarafından gerçekleştirilen temasların detaylandırıldığı söz konusu açıklamada, Mircea Lucescu'yla Fatih Terim henüz görevinden alınmadan görüşmelere başlandığı belirtildi.
Akıncı Üssü Davası’nın 3. gününde yaşanan gerginlik nedeniyle salon boşaltıldı

                                    
                                    Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davada, darbenin sivil yöneticilerinden Hakan Çiçek'in çapraz sorgusu sırasında sanıklar ile izleyiciler arasında çıkan gerginlik nedeniyle duruşmaya ara verilerek salon boşaltıldı.
Akıncı Üssü Davası’nın 3. gününde yaşanan gerginlik nedeniyle salon boşaltıldı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davada, darbenin sivil yöneticilerinden Hakan Çiçek'in çapraz sorgusu sırasında sanıklar ile izleyiciler arasında çıkan gerginlik nedeniyle duruşmaya ara verilerek salon boşaltıldı.
Dünya rekoru kırıldı: Dev YEKA ihalesinin kazananı Siemens-Türkerler-Kalyon

                                    
                                    Türkiye’nin 5 ayrı bölgesinde toplamda bin megavatlık rüzgar enerjisi kapasitesi kurulması için yapılacak ihaleye, 4 Alman şirketi Türk ortaklarıyla konsorsiyum olarak teklif verdi. Ayrıca, dünyada ilk 10’da yer alan Amerika, Çin ve Danimarka merkezli rüzgar türbini üreticisi şirketler de Türk ortaklarıyla ihaleye girmek üzere tekliflerini sundu. İhaleyi 3,48 dolar sent/kilovatsaat ile en düşük teklifi veren Siemens-Türkerler-Kalyon ortak girişim grubu kazandı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "YEKA ihalesinde, rüzgarda yerli katkı payıyla şu anda kilovatsaat başına 10,3 dolar/cent olan alım fiyatı 3,48 cente düşerek bir dünya rekoruyla gerçekleşti" dedi.
Dünya rekoru kırıldı: Dev YEKA ihalesinin kazananı Siemens-Türkerler-Kalyon Türkiye’nin 5 ayrı bölgesinde toplamda bin megavatlık rüzgar enerjisi kapasitesi kurulması için yapılacak ihaleye, 4 Alman şirketi Türk ortaklarıyla konsorsiyum olarak teklif verdi. Ayrıca, dünyada ilk 10’da yer alan Amerika, Çin ve Danimarka merkezli rüzgar türbini üreticisi şirketler de Türk ortaklarıyla ihaleye girmek üzere tekliflerini sundu. İhaleyi 3,48 dolar sent/kilovatsaat ile en düşük teklifi veren Siemens-Türkerler-Kalyon ortak girişim grubu kazandı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "YEKA ihalesinde, rüzgarda yerli katkı payıyla şu anda kilovatsaat başına 10,3 dolar/cent olan alım fiyatı 3,48 cente düşerek bir dünya rekoruyla gerçekleşti" dedi.
Heyecanla beklenen 'Kurtlar Vadisi Vatan'ın fragman galası gerçekleşti

                                    
                                    Necati Şaşmaz'ın başrolünde yer aldığı, uzun yıllar televizyon dizisi olarak ekranlara gelen ve daha önce 4 ayrı sinema filmi çekilen Kurtlar Vadisi'nin yeni filminin fragman galası Zorlu Center'da gerçekleşti. Filmin senaryosunda da imzası bulunan Şaşmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez fragman galası düzenlediklerini söyledi.Çekimleri 5 hafta süren film 29 Eylül'de vizyona girecek.
Heyecanla beklenen 'Kurtlar Vadisi Vatan'ın fragman galası gerçekleşti Necati Şaşmaz'ın başrolünde yer aldığı, uzun yıllar televizyon dizisi olarak ekranlara gelen ve daha önce 4 ayrı sinema filmi çekilen Kurtlar Vadisi'nin yeni filminin fragman galası Zorlu Center'da gerçekleşti. Filmin senaryosunda da imzası bulunan Şaşmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez fragman galası düzenlediklerini söyledi.Çekimleri 5 hafta süren film 29 Eylül'de vizyona girecek.
Beşiktaş, Lens transferini bitirdi

                                    
                                    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe’de kiralık olarak geçiren Jeremain Lens’i bonservisiyle kadrosuna kattı. Siyah beyazlı ekibin, yetenekli oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Ödenecek bonservis bedelinin de 5 milyon avro olması bekleniyor.
Beşiktaş, Lens transferini bitirdi Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe’de kiralık olarak geçiren Jeremain Lens’i bonservisiyle kadrosuna kattı. Siyah beyazlı ekibin, yetenekli oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Ödenecek bonservis bedelinin de 5 milyon avro olması bekleniyor.
Kudüs, '2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti' ilan edildi

                                    
                                    İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov, Kudüs'ün 2018 yılı "İslam Dünyası Gençlik Başkenti" ilan edildiğini belirterek, "Bu programda ana hedeflerimiz, İslam dünyasının dört bir tarafından gençlerin, akın akın Kudüs'e gelmesi, Kudüs'teki kutsallarımızın yalnız bırakılmaması, Kudüs'ün İslami karakterinin desteklenmesinin fiilen gerçekleştirilmesidir." dedi.
Kudüs, '2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti' ilan edildi İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov, Kudüs'ün 2018 yılı "İslam Dünyası Gençlik Başkenti" ilan edildiğini belirterek, "Bu programda ana hedeflerimiz, İslam dünyasının dört bir tarafından gençlerin, akın akın Kudüs'e gelmesi, Kudüs'teki kutsallarımızın yalnız bırakılmaması, Kudüs'ün İslami karakterinin desteklenmesinin fiilen gerçekleştirilmesidir." dedi.
Volkswagen T-Roc'un tanıtılacağı tarih açıklandı

                                    
                                    Emisyon skandallarıyla büyük problemler yaşayan Alman devi Volkswagen, ilk olarak 3 yıl önce duyurduğu, Tiguan’dan biraz küçük olan ve hemen her segmente yakın modeli T-Roc'un tanıtım tarihini 23 Ağustos olarak açıkladı.
Volkswagen T-Roc'un tanıtılacağı tarih açıklandı Emisyon skandallarıyla büyük problemler yaşayan Alman devi Volkswagen, ilk olarak 3 yıl önce duyurduğu, Tiguan’dan biraz küçük olan ve hemen her segmente yakın modeli T-Roc'un tanıtım tarihini 23 Ağustos olarak açıkladı.
Enflasyon tek haneye düştü

                                    
                                    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 9,44, yurt içi üretici fiyatları yüzde 10,94 arttı. 2017 Ocak ayından sonra enflasyon oranları ilk kez tek haneye düştü. 

  Aylık bazda TÜFE yüzde 0,15, Yİ-ÜFE'de 0,72 artış gösterdi. TÜFE, temmuzda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 6,05, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,79 yükseldi. Yİ-ÜFE ise 2016 yılının aralık ayına göre yüzde 8,60, geçen yılın aynı ayına kıyasla da yüzde 15,45 arttı.
Enflasyon tek haneye düştü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 9,44, yurt içi üretici fiyatları yüzde 10,94 arttı. 2017 Ocak ayından sonra enflasyon oranları ilk kez tek haneye düştü. Aylık bazda TÜFE yüzde 0,15, Yİ-ÜFE'de 0,72 artış gösterdi. TÜFE, temmuzda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 6,05, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,79 yükseldi. Yİ-ÜFE ise 2016 yılının aralık ayına göre yüzde 8,60, geçen yılın aynı ayına kıyasla da yüzde 15,45 arttı.
Galatasaray, Fernando’yu KAP’a bildirdi

                                    
                                    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Manchester City forması giyen Fernando ile görüşmelerin başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi. Yıldız oyuncu, bu akşam 21:30’da İstanbul’da olacak.
Galatasaray, Fernando’yu KAP’a bildirdi Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Manchester City forması giyen Fernando ile görüşmelerin başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi. Yıldız oyuncu, bu akşam 21:30’da İstanbul’da olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >