10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

abd senato
abd senato

Bir çırpıda okuyarak bugün Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

Türkiye ve dünya gündeminin 10 başlıkta listelendiği haberimizde; ABD'nin skandal Filistin kararından Instagram ile Snapchat rekabetine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Uluslararası Teknoloji Bankası bu yıl faaliyete geçecek

                                    
                                    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaptığı açıklamada, BM önderliğinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinasyonunda Türkiye'de "Uluslararası Teknoloji Bankası" kurulacağını söylerken, 70. BM Genel Kurulunda Uluslararası Teknoloji Bankası'nın Gebze'de kurulmasına karar verildiğini bildirdi.
Uluslararası Teknoloji Bankası bu yıl faaliyete geçecek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaptığı açıklamada, BM önderliğinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinasyonunda Türkiye'de "Uluslararası Teknoloji Bankası" kurulacağını söylerken, 70. BM Genel Kurulunda Uluslararası Teknoloji Bankası'nın Gebze'de kurulmasına karar verildiğini bildirdi.
Instagram’daki hikayeler Snapchat’i geride bıraktı

                                    
                                    Instagram’ın bir gün içerisinde rakiplerinin gerçekleştirdiği 30 dakikalık kullanımı aşarak 25 yaşın altındaki kullanıcılar için ortalama 32 dakikalık bir kullanıma ulaşması otoriteleri şaşkınlıkla hayranlığın arasında bıraktı.
Instagram’daki hikayeler Snapchat’i geride bıraktı Instagram’ın bir gün içerisinde rakiplerinin gerçekleştirdiği 30 dakikalık kullanımı aşarak 25 yaşın altındaki kullanıcılar için ortalama 32 dakikalık bir kullanıma ulaşması otoriteleri şaşkınlıkla hayranlığın arasında bıraktı.
ABD Senatosu, Filistin'e finansal yardımı kesmesini öngören tasarıyı onayladı

                                    
                                    ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinin, ABD’nin Filistin yönetimine sağladığı finanslar yardımları askıya almayı öngören bir yasa tasarısını onayladığı bildirildi. Komiteden 4’e karşı 17 ile geçen yasa tasarısı, Filistin yönetiminin İsrail hapishanelerindeki mahkumlara ve İsrail güvenlik güçlerince şehit edilenlerin ailelerine yaptığı maddi yardımlar durdurulana kadar Filistin’e mali yardımların askıya alınmasını öngörüyor.
ABD Senatosu, Filistin'e finansal yardımı kesmesini öngören tasarıyı onayladı ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinin, ABD’nin Filistin yönetimine sağladığı finanslar yardımları askıya almayı öngören bir yasa tasarısını onayladığı bildirildi. Komiteden 4’e karşı 17 ile geçen yasa tasarısı, Filistin yönetiminin İsrail hapishanelerindeki mahkumlara ve İsrail güvenlik güçlerince şehit edilenlerin ailelerine yaptığı maddi yardımlar durdurulana kadar Filistin’e mali yardımların askıya alınmasını öngörüyor.
Dünyaca ünlü İngiliz oyuncu Robert Hardy hayatını kaybetti

                                    
                                    İngiltere’nin en saygın karakter oyuncularından 91 yaşındaki Robert Hardy, Londra’daki emekli aktörlerin kaldığı bakım evindeki odasında hayatını kaybetti. Harry Potter film serisinde Sihir Bakanı Cornelius Fudge rolünü canlandıran Hardy, BAFTA TV ödüllerine iki kez aday gösterilmişti.
Dünyaca ünlü İngiliz oyuncu Robert Hardy hayatını kaybetti İngiltere’nin en saygın karakter oyuncularından 91 yaşındaki Robert Hardy, Londra’daki emekli aktörlerin kaldığı bakım evindeki odasında hayatını kaybetti. Harry Potter film serisinde Sihir Bakanı Cornelius Fudge rolünü canlandıran Hardy, BAFTA TV ödüllerine iki kez aday gösterilmişti.
DEAŞ'ın en önemli iletişim ağının 'Telegram' olduğu ortaya çıktı

                                    
                                    Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgüt mensuplarının şifreli mesajlaşma programı "Telegram"ı kullandıkları, program üzerinden saldırı talimatı verildiği bildirildi.Terör örgütü DEAŞ'a üye oldukları için mahkemeye çıkarılacak teröristlerin iddianamesinde DEAŞ'ın, Müslüman devletlerin yönetimlerini yıkarak yerine radikal selefi görüşler doğrultusunda devlet kurmak amacıyla oluşturulduğu, kendilerinden olmayan Müslüman grupları bile kolaylıkla "kafir" ilan edebildikleri vurgulandı.
DEAŞ'ın en önemli iletişim ağının 'Telegram' olduğu ortaya çıktı Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgüt mensuplarının şifreli mesajlaşma programı "Telegram"ı kullandıkları, program üzerinden saldırı talimatı verildiği bildirildi.Terör örgütü DEAŞ'a üye oldukları için mahkemeye çıkarılacak teröristlerin iddianamesinde DEAŞ'ın, Müslüman devletlerin yönetimlerini yıkarak yerine radikal selefi görüşler doğrultusunda devlet kurmak amacıyla oluşturulduğu, kendilerinden olmayan Müslüman grupları bile kolaylıkla "kafir" ilan edebildikleri vurgulandı.
FETÖ'cülerin giyeceği tek tip kıyafetin rengi belli oldu: Badem kurusu

                                    
                                    Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik süren yargılamalar sırasında sanıklar, örgüt propagandası içeren mesajların yer aldığı kıyafetlerle duruşmaya çıkmıştı. Bu propaganda sonrası gündeme gelen FETÖ mensuplarına "tek tip" kıyafet uygulamasının hayata geçeceği bildirildi. Deneme amaçlı dikimine başlanan kıyafetlerinin renginin “badem kurusu” olduğu belirtildi.
FETÖ'cülerin giyeceği tek tip kıyafetin rengi belli oldu: Badem kurusu Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik süren yargılamalar sırasında sanıklar, örgüt propagandası içeren mesajların yer aldığı kıyafetlerle duruşmaya çıkmıştı. Bu propaganda sonrası gündeme gelen FETÖ mensuplarına "tek tip" kıyafet uygulamasının hayata geçeceği bildirildi. Deneme amaçlı dikimine başlanan kıyafetlerinin renginin “badem kurusu” olduğu belirtildi.
Medipol Başakşehir Sevilla; Fenerbahçe ise Vardar ile eşleşti

                                    Seri başı olan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya'nın Vardar takımı ile eşleşti. Sarı lacivertli takımın ilk maçı 17 Ağustos'ta deplasmanda, rövanş karşılaşması ise 24 Ağustos'ta sahasında oynanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir ise İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti.
Medipol Başakşehir Sevilla; Fenerbahçe ise Vardar ile eşleşti Seri başı olan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya'nın Vardar takımı ile eşleşti. Sarı lacivertli takımın ilk maçı 17 Ağustos'ta deplasmanda, rövanş karşılaşması ise 24 Ağustos'ta sahasında oynanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir ise İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti.
6 ayda milyonerlere 10 binden fazla kişi daha eklendi

                                    
                                    Hesabında
1 milyon lira veya üzeri parası olan yurt içi yerleşik mudi sayısı, bu yılın
ilk yarısında 10 bin 49 kişi daha arttı. 2016 sonunda 108 bin 864 olan milyoner
mudi sayısı, bu yılın ilk yarısında 118 bin 913'e yükseldi. Milyoner başına
düşen ortalama mevduat yaklaşık 6 milyon 469 bin lira olarak ölçüldü.
6 ayda milyonerlere 10 binden fazla kişi daha eklendi Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan yurt içi yerleşik mudi sayısı, bu yılın ilk yarısında 10 bin 49 kişi daha arttı. 2016 sonunda 108 bin 864 olan milyoner mudi sayısı, bu yılın ilk yarısında 118 bin 913'e yükseldi. Milyoner başına düşen ortalama mevduat yaklaşık 6 milyon 469 bin lira olarak ölçüldü.
Milli Takım'da Lucescu dönemi resmen başladı

                                    
                                    2+1 yıllık sözleşmenin imzalanmasının ardından A Milli Takım'da Mircea Lucescu dönemi başladı. Bugün imzaların atıldığı basın toplantısında Galatasaray'dan aldığı teklifle ilgili de konuşan Lucescu, "Östersunds maçlarından sonra Galatasaray Başkan Yardımcısı ile görüştüm. Kendisi bana Futbol Direktörü olmam için teklifte bulundu. O teklifi reddetmediğim gibi kabul de etmedim. Sadece bir hafta süre istedim. 31 Temmuz'da Sayın Başkan ile telefonad görüşmem oldu ve teknik direktörlük için teklif aldım. 1 Ağustos'ta Galatasaray Başkanı ve yetkililer, Bükreş'e geldiler ancak ben kariyerime teknik direktör olarak devam etmem gerekiğini düşündüğüm için o teklifi kabul etmedim." ifadelerini kullandı.
Milli Takım'da Lucescu dönemi resmen başladı 2+1 yıllık sözleşmenin imzalanmasının ardından A Milli Takım'da Mircea Lucescu dönemi başladı. Bugün imzaların atıldığı basın toplantısında Galatasaray'dan aldığı teklifle ilgili de konuşan Lucescu, "Östersunds maçlarından sonra Galatasaray Başkan Yardımcısı ile görüştüm. Kendisi bana Futbol Direktörü olmam için teklifte bulundu. O teklifi reddetmediğim gibi kabul de etmedim. Sadece bir hafta süre istedim. 31 Temmuz'da Sayın Başkan ile telefonad görüşmem oldu ve teknik direktörlük için teklif aldım. 1 Ağustos'ta Galatasaray Başkanı ve yetkililer, Bükreş'e geldiler ancak ben kariyerime teknik direktör olarak devam etmem gerekiğini düşündüğüm için o teklifi kabul etmedim." ifadelerini kullandı.
Danimarka Prensi Kraliçe eşi ile aynı yere gömülmeyi reddetti

                                    
                                    Danimarka Kraliçesi Margrethe ile 50 yıldır evli olan Prens Henrik, kendisine "Prens" yerine "Kral" ünvanı verilmemesinden dolayı Kraliçe eşi ile aynı yere gömülmeyi reddetti. 

  
Danimarka Kraliyet Sarayı İletişim Şefi Lene Balleby konu ile yaptığı açıklamada, "Prensin Danimarka Monarşisi içindeki rolü ve unvanından hoşnut olmadığı bir sır değil. Prensin öldükten sonra eşi Kraliçe’nin yanına gömülmek istememe kararı, arzu ettiği rol ve unvana sahip olmamasından kaynaklanan, eşi ile eşit muamele görmemesinin doğal bir sonucu" diye konuştu.
Danimarka Prensi Kraliçe eşi ile aynı yere gömülmeyi reddetti Danimarka Kraliçesi Margrethe ile 50 yıldır evli olan Prens Henrik, kendisine "Prens" yerine "Kral" ünvanı verilmemesinden dolayı Kraliçe eşi ile aynı yere gömülmeyi reddetti. Danimarka Kraliyet Sarayı İletişim Şefi Lene Balleby konu ile yaptığı açıklamada, "Prensin Danimarka Monarşisi içindeki rolü ve unvanından hoşnut olmadığı bir sır değil. Prensin öldükten sonra eşi Kraliçe’nin yanına gömülmek istememe kararı, arzu ettiği rol ve unvana sahip olmamasından kaynaklanan, eşi ile eşit muamele görmemesinin doğal bir sonucu" diye konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >