10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

cumhrubaşkanı erdoğan
cumhrubaşkanı erdoğan

Bir çırpıda okuyarak bugün Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

Türkiye ve dünya gündeminin 10 başlıkta listelendiği haberimizde; Türkiye'nin yeni yayınlanan uluslararası tanıtım filminden Beşiktaş'ın yeni 10 numarasına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

ABD, İklim Anlaşması'ndan çekilme talebini resmen BM'ye iletti

                                    
                                    
                                    ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin Paris İklim Anlaşması’ndan “mümkün olan en kısa sürede” çekilmek istediğinin BM’ye resmi olarak iletildiği belirtildi. 

  
Açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın anlaşmayı “Amerikan işyerleri, çalışanları ve mükellefleri için daha elverişli koşullar getirilmesi” şartıyla yeniden müzakere etmeye açık olduğu kaydedildi.Ayrıca açıklamada ülkenin BM’nin 23. İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Konferansı'na ve diğer uluslararası müzakerelere katılacağı bildirildi.
ABD, İklim Anlaşması'ndan çekilme talebini resmen BM'ye iletti ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin Paris İklim Anlaşması’ndan “mümkün olan en kısa sürede” çekilmek istediğinin BM’ye resmi olarak iletildiği belirtildi. Açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın anlaşmayı “Amerikan işyerleri, çalışanları ve mükellefleri için daha elverişli koşullar getirilmesi” şartıyla yeniden müzakere etmeye açık olduğu kaydedildi.Ayrıca açıklamada ülkenin BM’nin 23. İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Konferansı'na ve diğer uluslararası müzakerelere katılacağı bildirildi.
Tolunay Kafkas Genç Milli Takımlar sorumluluğuna getirildi

                                    
                                    
                                    Tecrübeli teknik adam Tolunay Kafkas, Genç Milli Takımlar sorumluluğuna getirildi. Son olarak Akhisar Belediyespor’u çalıştıran 39 yaşındaki teknik adam Tolunay Kafkas, Genç Milli Takımlar sorumlusu oldu. Daha önce de Türkiye U21 takımında görev alan Kafkas, yeni görevinde ise Genç Milli Takımlar’dan sorumlu olacak.
Tolunay Kafkas Genç Milli Takımlar sorumluluğuna getirildi Tecrübeli teknik adam Tolunay Kafkas, Genç Milli Takımlar sorumluluğuna getirildi. Son olarak Akhisar Belediyespor’u çalıştıran 39 yaşındaki teknik adam Tolunay Kafkas, Genç Milli Takımlar sorumlusu oldu. Daha önce de Türkiye U21 takımında görev alan Kafkas, yeni görevinde ise Genç Milli Takımlar’dan sorumlu olacak.
Temmuzda elektrik üretimi ve tüketiminde rekor kırıldı

                                    
                                    
                                    Türkiye'nin elektrik tüketimi temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artışla 27 milyar 775 milyon 417 bin kilovatsaate yükselirken, günlük bazda ise rekor üstüne rekor gerçekleşti. Elektrikte 26 temmuzda sırasıyla 969 milyon 673 bin kilovatsaat ile tüm zamanların en yüksek tüketim, 968 milyon 779 bin kilovatsaat ile en yüksek üretim rekoru görüldü.
Temmuzda elektrik üretimi ve tüketiminde rekor kırıldı Türkiye'nin elektrik tüketimi temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artışla 27 milyar 775 milyon 417 bin kilovatsaate yükselirken, günlük bazda ise rekor üstüne rekor gerçekleşti. Elektrikte 26 temmuzda sırasıyla 969 milyon 673 bin kilovatsaat ile tüm zamanların en yüksek tüketim, 968 milyon 779 bin kilovatsaat ile en yüksek üretim rekoru görüldü.
Tüm Türkiye’nin konuştuğu minik kız Hiba ailesine kavuştu

                                    
                                    
                                    Suriye'nin İdlib kentinde evlerine düşen bomba sonucu elleri ile yüzü yanan ve tedavi görmek için geldiği Türkiye'de 8 aydır anne ve kardeş hasreti çeken 8 yaşındaki Hiba Mekzum'un özlemi, Cumhurbaşkanlığı ve hayırseverlerin desteğiyle giderildi. 
  Suriye’de ayakkabıcılık yapan baba Mekzum, "Geçen yıl Aralık ayının 12. günü Rus uçakları çok bomba attılar. İş yerimdeydim. Eve geldiğimde 5 yaşındaki Ahmed ve 3 aylık kızım Aişe'yi orada kaybettim. 8 yaşındaki Hiba ve 10 yaşındaki Merva yandı. Evimiz yaşanmaz hale geldi. Suriye'deki hastaneler bir şey yapamadı. 'İstanbul'a geçin belki orada size yardımcı olabilirler' dediler. Hastane için Suriye'den Türkiye'ye geçtik. Elhamdülillah burada plastik cerrah Prof. Dr. Ethem Güneren bize çok yardımcı oluyor. İnşallah Hiba daha iyi olacak. 8 ay kadar oldu ailemizi görmeyeli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum ve ona selam gönderiyorum. Allah onun İslam ümmeti için ve Türkler için başarısını büyütsün." dedi.
Tüm Türkiye’nin konuştuğu minik kız Hiba ailesine kavuştu Suriye'nin İdlib kentinde evlerine düşen bomba sonucu elleri ile yüzü yanan ve tedavi görmek için geldiği Türkiye'de 8 aydır anne ve kardeş hasreti çeken 8 yaşındaki Hiba Mekzum'un özlemi, Cumhurbaşkanlığı ve hayırseverlerin desteğiyle giderildi. Suriye’de ayakkabıcılık yapan baba Mekzum, "Geçen yıl Aralık ayının 12. günü Rus uçakları çok bomba attılar. İş yerimdeydim. Eve geldiğimde 5 yaşındaki Ahmed ve 3 aylık kızım Aişe'yi orada kaybettim. 8 yaşındaki Hiba ve 10 yaşındaki Merva yandı. Evimiz yaşanmaz hale geldi. Suriye'deki hastaneler bir şey yapamadı. 'İstanbul'a geçin belki orada size yardımcı olabilirler' dediler. Hastane için Suriye'den Türkiye'ye geçtik. Elhamdülillah burada plastik cerrah Prof. Dr. Ethem Güneren bize çok yardımcı oluyor. İnşallah Hiba daha iyi olacak. 8 ay kadar oldu ailemizi görmeyeli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum ve ona selam gönderiyorum. Allah onun İslam ümmeti için ve Türkler için başarısını büyütsün." dedi.
Fernando basına tanıtıldı: Denayer de Galatasaray’a gelmek istiyor

                                    
                                    Galatasaray yeni transferi Fernando basın toplantısı düzenledi. Deneyimli oyuncu, dünya çapında çok önemli bir kulübe geldiğini söyledi ve Galatasaray’ın büyüklüğünü bildiğini belirtti. Fernando ayrıca, Jason Denayer’in de kendisi gibi Galatasaray’a gelmek istediğini ifade etti
Fernando basına tanıtıldı: Denayer de Galatasaray’a gelmek istiyor Galatasaray yeni transferi Fernando basın toplantısı düzenledi. Deneyimli oyuncu, dünya çapında çok önemli bir kulübe geldiğini söyledi ve Galatasaray’ın büyüklüğünü bildiğini belirtti. Fernando ayrıca, Jason Denayer’in de kendisi gibi Galatasaray’a gelmek istediğini ifade etti
Akıllı telefonların şarj problemi güneş gözlüğüyle giderilecek

                                    
                                    Almanya’nın Karlsruhe Enstitüsü’nden araştırmacılar, güneş pillerini kullanarak lenslerin güneş ışığı alma seviyesini 2 katına çıkartmasıyla elektrik enerjisi üreten bir çift güneş gözlüğü üretmeyi başardı. Üretilen güneş gözlüğü, doğrudan gelen güneş ışığı etkisinde en iyi şekilde çalışsa da her lens 200 miliwatt güç üretebilme yeteneğine sahip. Güneş gözlüğünün ürettiği güç, bir işitme cihazını yahut adımsayarı çalıştırabilecek seviyede.
Akıllı telefonların şarj problemi güneş gözlüğüyle giderilecek Almanya’nın Karlsruhe Enstitüsü’nden araştırmacılar, güneş pillerini kullanarak lenslerin güneş ışığı alma seviyesini 2 katına çıkartmasıyla elektrik enerjisi üreten bir çift güneş gözlüğü üretmeyi başardı. Üretilen güneş gözlüğü, doğrudan gelen güneş ışığı etkisinde en iyi şekilde çalışsa da her lens 200 miliwatt güç üretebilme yeteneğine sahip. Güneş gözlüğünün ürettiği güç, bir işitme cihazını yahut adımsayarı çalıştırabilecek seviyede.
FIFA 18'in çıkış tarihi belli oldu: 29 Eylül

                                    
                                    
                                    Oyunun çıkış tarihi 29 Eylül olarak belirlenirken İkon ve Ronaldo versiyonlarıyla gelen moda sahip olan oyuncular 26 Eylül’de oyuna başlayabilecek. Çeşitli konsollara ve bilgisayara göre 250-350 TL arasında değişen fiyata sahip olması beklenen oyun, PC, Xbox One ve PS4’ün yanı sıra Xbox 360, PS3 ve Nintendo Swicht’te oynanabilecek.
FIFA 18'in çıkış tarihi belli oldu: 29 Eylül Oyunun çıkış tarihi 29 Eylül olarak belirlenirken İkon ve Ronaldo versiyonlarıyla gelen moda sahip olan oyuncular 26 Eylül’de oyuna başlayabilecek. Çeşitli konsollara ve bilgisayara göre 250-350 TL arasında değişen fiyata sahip olması beklenen oyun, PC, Xbox One ve PS4’ün yanı sıra Xbox 360, PS3 ve Nintendo Swicht’te oynanabilecek.
Beşiktaş’ta yeni 10 numara Oğuzhan

                                    
                                    
                                    Beşiktaş’ta yeni sezon öncesinde forma numaralı belli oldu. 10 numaranın yeni sahibi milli yıldız Oğuzhan Özyakup oldu. Yeni transferlerden Pepe 3, Negredo ise 9 numaralı formayı giyecek.
Beşiktaş’ta yeni 10 numara Oğuzhan Beşiktaş’ta yeni sezon öncesinde forma numaralı belli oldu. 10 numaranın yeni sahibi milli yıldız Oğuzhan Özyakup oldu. Yeni transferlerden Pepe 3, Negredo ise 9 numaralı formayı giyecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK ve FETÖ aynı gaye için kullanılmıştır

                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca İstanbul Müftülüğü'nün ev sahipliğinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 220 öğrencinin iştirakiyle gerçekleştirilen yaz etkinliğinin Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen kapanış programına katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet olarak, coğrafyamızda bin yıllık varlığımızı, gücünü imanımızdan, inancımızdan alan mücadeleci yapımıza borçluyuz. Bunun için milletimizi, kimi zaman etnik, kimi zaman mezhebi, kimi zaman ideolojik fitnelerle bölmeye, parçalamaya, kendi içinde çatıştırmaya çalışıyorlar. İşte şu anda Suriye'yi görüyorsunuz, Irak'ı görüyorsunuz. Ama unutmayın benzer şeyleri bizde de yapmaya çalışıyorlar. İnşallah biz bunlara fırsat vermeyeceğiz, onun için çalışıyoruz. Kimi zaman kısmi neticeler alınmış olsa da nihai noktada milletimiz bu oyunu deşifre etmeyi hep başarmıştır. İşte PKK hangi amaçla sahaya sürülmüşse, FETÖ de aynı gaye için kullanılmıştır. DEAŞ denilen örgüt üzerinden gerçekleştirilen İslam düşmanlığı ve dökülen Müslüman kanı başka hiçbir şekilde yapılamazdı." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK ve FETÖ aynı gaye için kullanılmıştır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca İstanbul Müftülüğü'nün ev sahipliğinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 220 öğrencinin iştirakiyle gerçekleştirilen yaz etkinliğinin Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen kapanış programına katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet olarak, coğrafyamızda bin yıllık varlığımızı, gücünü imanımızdan, inancımızdan alan mücadeleci yapımıza borçluyuz. Bunun için milletimizi, kimi zaman etnik, kimi zaman mezhebi, kimi zaman ideolojik fitnelerle bölmeye, parçalamaya, kendi içinde çatıştırmaya çalışıyorlar. İşte şu anda Suriye'yi görüyorsunuz, Irak'ı görüyorsunuz. Ama unutmayın benzer şeyleri bizde de yapmaya çalışıyorlar. İnşallah biz bunlara fırsat vermeyeceğiz, onun için çalışıyoruz. Kimi zaman kısmi neticeler alınmış olsa da nihai noktada milletimiz bu oyunu deşifre etmeyi hep başarmıştır. İşte PKK hangi amaçla sahaya sürülmüşse, FETÖ de aynı gaye için kullanılmıştır. DEAŞ denilen örgüt üzerinden gerçekleştirilen İslam düşmanlığı ve dökülen Müslüman kanı başka hiçbir şekilde yapılamazdı." dedi.
Türkiye'nin uluslararası tanıtım filmi 'Home of Poetry' yayınlandı

                                    
                                    
                                    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2014'ten bu yana sürdürdüğü “Turkey Home” kapsamında hazırladığı "Home of Poetry" isimli 3 dakika 38 saniyelik film, Türkiye'nin kültür, sanat ve edebiyat birikimini tüm dünyadaki kültür, sanat ve turizm çevreleriyle buluşturmayı hedefliyor. 

  
60'ar saniyelik üç filmin de yer aldığı Home of Poetry projesinin çekim ve kurgu aşaması, yaklaşık 4 aylık bir çalışmayla, 12 şehirde ve çeşitli ilçelerde gerçekleştirildi.
Türkiye'nin uluslararası tanıtım filmi 'Home of Poetry' yayınlandı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2014'ten bu yana sürdürdüğü “Turkey Home” kapsamında hazırladığı "Home of Poetry" isimli 3 dakika 38 saniyelik film, Türkiye'nin kültür, sanat ve edebiyat birikimini tüm dünyadaki kültür, sanat ve turizm çevreleriyle buluşturmayı hedefliyor. 60'ar saniyelik üç filmin de yer aldığı Home of Poetry projesinin çekim ve kurgu aşaması, yaklaşık 4 aylık bir çalışmayla, 12 şehirde ve çeşitli ilçelerde gerçekleştirildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >