10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Bir çırpıda okuyarak bugün Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

Türkiye ve dünya gündeminin 10 başlıkta listelendiği haberimizde; Esed'in bozduğu antlaşmadan, Bakan Arslan'ın Atatürk Havalimanıyla ilgili önemli açıklamasına; Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'a olan transferinden, Dünya'nın en çok satan telefon markalarına kadar birçok konuyu sizler için derledik.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 26 yaşındaki 1 polis şehit oldu

                                    Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 26 yaşındaki 1 polis şehit olurken, 1 polis yaralandı. Alınan bilgilere göre, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Altınsu köyü bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 özel harekat polisi şehit düşerken, 1 özel harekat polisi ise yaralandı. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 26 yaşındaki 1 polis şehit oldu Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 26 yaşındaki 1 polis şehit olurken, 1 polis yaralandı. Alınan bilgilere göre, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Altınsu köyü bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 özel harekat polisi şehit düşerken, 1 özel harekat polisi ise yaralandı. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.
Burak Yılmaz Trabzonspor’a imzayı attı

                                    Çin Ligi ekiplerinden Beijing Sinobo Guoan’dan Trabzonspor’a transfer olan Burak Yılmaz için imza töreni düzenlendi. Medical Park Stadı’nda düzenlenen törende Burak Yılmaz transferinden 2010-2011 sezonuna kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Burak Yılmaz Trabzonspor’a imzayı attı Çin Ligi ekiplerinden Beijing Sinobo Guoan’dan Trabzonspor’a transfer olan Burak Yılmaz için imza töreni düzenlendi. Medical Park Stadı’nda düzenlenen törende Burak Yılmaz transferinden 2010-2011 sezonuna kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı'na ne yapılacağını açıkladı

                                    Atatürk Havalimanı’nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini vurgulayan Arslan, "Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil" dedi. Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı terminallerinin fuar alanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.
Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı'na ne yapılacağını açıkladı Atatürk Havalimanı’nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini vurgulayan Arslan, "Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil" dedi. Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı terminallerinin fuar alanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.
Esed rejimi ateşkese uymuyor

                                    Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin, kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 1'i çocuk 2 sivil öldü, 20 kişi yaralandı. Muhaliflerin kontrolündeki Ayn Terma'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden Mahmud Ethem, yaptığı açıklamada, "Esed rejimi Ayn Terma beldesine 16 hava saldırısında bulunurken, karadan da 70 füzeyle yerleşim yerlerini vurdu.'' dedi.
Esed rejimi ateşkese uymuyor Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin, kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 1'i çocuk 2 sivil öldü, 20 kişi yaralandı. Muhaliflerin kontrolündeki Ayn Terma'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden Mahmud Ethem, yaptığı açıklamada, "Esed rejimi Ayn Terma beldesine 16 hava saldırısında bulunurken, karadan da 70 füzeyle yerleşim yerlerini vurdu.'' dedi.
Usain Bolt veda yarışında geçildi

                                    Spor hayatındaki son bireysel yarışına çıkan dünyaca ünlü 30 yaşındaki Jamaikalı atlet Usain Bolt Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 100 metre finalinde 9.95'lik derecesiyle yarışı üçüncü sırada tamamladı ve kariyerinin son bireysel yarışında hüsran yaşadı.
Usain Bolt veda yarışında geçildi Spor hayatındaki son bireysel yarışına çıkan dünyaca ünlü 30 yaşındaki Jamaikalı atlet Usain Bolt Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 100 metre finalinde 9.95'lik derecesiyle yarışı üçüncü sırada tamamladı ve kariyerinin son bireysel yarışında hüsran yaşadı.
iPhone 8’in renk seçenekleri belli oldu

                                    Sızdırılan görsellere bakılırsa Apple'ın 10.yıla özel olarak tasarladığı iPhone 8'de bakır, parlak siyah ve inci olmak üzere üç farklı renk seçeneği olacak. Zira bunlar arasında daha önce hiç denenmemiş renkler de yer alıyor. Elbette şu an şirket cephesinden konuyla alakalı herhangi bir doğrulama yok.
iPhone 8’in renk seçenekleri belli oldu Sızdırılan görsellere bakılırsa Apple'ın 10.yıla özel olarak tasarladığı iPhone 8'de bakır, parlak siyah ve inci olmak üzere üç farklı renk seçeneği olacak. Zira bunlar arasında daha önce hiç denenmemiş renkler de yer alıyor. Elbette şu an şirket cephesinden konuyla alakalı herhangi bir doğrulama yok.
Dünya’nın en çok satan telefon markaları belli oldu

                                    Yılın ikinci çeyrek raporlarına göre dünyanın en çok satan akıllı telefon markaları belli oldu. Listenin tepesinde 79,5 milyon adet telefon satarak Samsung yer alırken, 41 milyonla Apple ikinci, 38,4 milyonla Huawei üçüncü, 29,5 milyonla OPPO dördüncü, 23,2 milyonla Xiaomi ise beşinci oldu.
Dünya’nın en çok satan telefon markaları belli oldu Yılın ikinci çeyrek raporlarına göre dünyanın en çok satan akıllı telefon markaları belli oldu. Listenin tepesinde 79,5 milyon adet telefon satarak Samsung yer alırken, 41 milyonla Apple ikinci, 38,4 milyonla Huawei üçüncü, 29,5 milyonla OPPO dördüncü, 23,2 milyonla Xiaomi ise beşinci oldu.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Kılıçdaroğlu’na sert çıktı

                                    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi hedef alan açıklamalarına sert cevap verdi. Alman turistlerin Türkiye’ye gelmek istemediğini iddia eden Kılıçdaroğlu’na "Mesele Avrupa'yı arkana alıp, Anadolu'ya meydan okumak değildir. Mesele Anadolu'yu arkana alıp, Avrupa'ya meydan okumaktır. İşte Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. İşte yiğitlik budur" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Kılıçdaroğlu’na sert çıktı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi hedef alan açıklamalarına sert cevap verdi. Alman turistlerin Türkiye’ye gelmek istemediğini iddia eden Kılıçdaroğlu’na "Mesele Avrupa'yı arkana alıp, Anadolu'ya meydan okumak değildir. Mesele Anadolu'yu arkana alıp, Avrupa'ya meydan okumaktır. İşte Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. İşte yiğitlik budur" dedi.
Otomotiv ihracatı bu ay iyi bir çıkış yakaladı

                                    Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden (OİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, otomotivin temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,1 artışla 2 milyar 434 milyon dolar oldu. Endüstrinin ülke toplam ihracatındaki payı, temmuz ayında daha da yükselerek yüzde 21,2'ye çıktı.
Otomotiv ihracatı bu ay iyi bir çıkış yakaladı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden (OİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, otomotivin temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,1 artışla 2 milyar 434 milyon dolar oldu. Endüstrinin ülke toplam ihracatındaki payı, temmuz ayında daha da yükselerek yüzde 21,2'ye çıktı.
Avrupa’da 150.000 kişi ölüm tehlikesiyle karşı karşıya

                                    Avrupa Komisyonu tarafından yapılan bir araştırmada, aşırı hava koşullarından kaynaklanan ölümler 2100 yılına kadar 50 kat artabilir. "Hava ile ilgili tehlikelerin zaman içerisinde oluşturduğu riski" araştıran çalışma, iklim değişikliği sonucunda Avrupa'da 150 binin üzerinde insanın ölebileceğini tespit etti. Raporda, "Hava ile ilişkili felaketler her yıl Avrupa nüfusunun üçte ikisini etkileyebilir" dedi.
Avrupa’da 150.000 kişi ölüm tehlikesiyle karşı karşıya Avrupa Komisyonu tarafından yapılan bir araştırmada, aşırı hava koşullarından kaynaklanan ölümler 2100 yılına kadar 50 kat artabilir. "Hava ile ilgili tehlikelerin zaman içerisinde oluşturduğu riski" araştıran çalışma, iklim değişikliği sonucunda Avrupa'da 150 binin üzerinde insanın ölebileceğini tespit etti. Raporda, "Hava ile ilişkili felaketler her yıl Avrupa nüfusunun üçte ikisini etkileyebilir" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >