10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

kar yağışı
kar yağışı

İstanbul'a kar geliyor... 20 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, ABD’den hükümetin kapanmasından Eskişehir’deki 11 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasına kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin harekatı fiilen başladı

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Kütahya İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, ABD'nin Afrin ile ilgili açıklamalarına ilişkin, “Onların ne dedikleri bizi ilgilendirmiyor. Sahada ne oluyor, ona bakıyoruz. Onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ'cüler ve onların büyüttükleri elemanları geliyor. Yine bunların hakkına bölgede çalışacak ortak deyince kiralık katil ordusundan ibaret olan PKK geliyor. Terör örgütüne güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin harekatı fiilen başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Kütahya İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, ABD'nin Afrin ile ilgili açıklamalarına ilişkin, “Onların ne dedikleri bizi ilgilendirmiyor. Sahada ne oluyor, ona bakıyoruz. Onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ'cüler ve onların büyüttükleri elemanları geliyor. Yine bunların hakkına bölgede çalışacak ortak deyince kiralık katil ordusundan ibaret olan PKK geliyor. Terör örgütüne güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek.” dedi.
Ergin Ataman'dan başkanlık açıklaması: 2026'da adayım

                                    
                                    Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz'in yarıştığı Galatasaray Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda oy verme işlemi devam ediyor. Galatasaray Kongre üyesi olan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman da seçimde oy kullanırken, aynı zamanda sürpriz bir açıklamada da bulundu. 18 numaralı sandıkta oy kullandığı görüntüyü paylaşan Ataman, "Galatasaray genel kurulunda ilk kez oy kullanma heyecanı. 2026 başkanlık yolunda ilk tecrübe" ifadelerini kullandı.
Ergin Ataman'dan başkanlık açıklaması: 2026'da adayım Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz'in yarıştığı Galatasaray Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda oy verme işlemi devam ediyor. Galatasaray Kongre üyesi olan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman da seçimde oy kullanırken, aynı zamanda sürpriz bir açıklamada da bulundu. 18 numaralı sandıkta oy kullandığı görüntüyü paylaşan Ataman, "Galatasaray genel kurulunda ilk kez oy kullanma heyecanı. 2026 başkanlık yolunda ilk tecrübe" ifadelerini kullandı.
Meteoroloji İstanbul için tarihi verdi: Kar geliyor

                                    
                                    Meteoroloji; İstanbul ve çevresinde bugün sıcaklıkların yükseleceğini, pazar gününden itibaren de şehirde kar yağabileceğini duyurdu.
Meteoroloji İstanbul için tarihi verdi: Kar geliyor Meteoroloji; İstanbul ve çevresinde bugün sıcaklıkların yükseleceğini, pazar gününden itibaren de şehirde kar yağabileceğini duyurdu.
ABD'deki "hükümet kapanması" ne anlama geliyor?

                                    
                                    ABD federal hükümeti, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşamadıkları için Donald Trump’ın başkanlığının birinci yıl dönümünde resmi olarak kapandı. Birçok federal kurumun hizmetlerini, 20 Ocak 2018 itibariyle geçici olarak askıya almasına yol açan bütçe krizi, milyonlarca kamu çalışanının ücret almadan çalışmasına ya da zorunlu izne çıkarılmasına neden olacak.
ABD'deki "hükümet kapanması" ne anlama geliyor? ABD federal hükümeti, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşamadıkları için Donald Trump’ın başkanlığının birinci yıl dönümünde resmi olarak kapandı. Birçok federal kurumun hizmetlerini, 20 Ocak 2018 itibariyle geçici olarak askıya almasına yol açan bütçe krizi, milyonlarca kamu çalışanının ücret almadan çalışmasına ya da zorunlu izne çıkarılmasına neden olacak.
Rusya, İran ve Türkiye Suriye kongresine katılım listesinde anlaştı
Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Rusya, İran ve Türkiye’nin, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılım listesine ilişkin, "Foruma katılacaklar listesi üzerinde anlaşmayı başardık." dedi.
Rusya, İran ve Türkiye Suriye kongresine katılım listesinde anlaştı Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Rusya, İran ve Türkiye’nin, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılım listesine ilişkin, "Foruma katılacaklar listesi üzerinde anlaşmayı başardık." dedi.
Salih Dursun'un 'kırmızı kart' gösterdiği hakem hakkında flaş karar

                                    
                                    Salih Dursun’un kırmızı kart gösterdiği bu sezon klasmanı B'ye düşürülen hakem Deniz Ateş Bitnel’in lisansı askıya alındı.Süper Lig'de iki sezon önce Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçını yönettikten sonra uzun süre maç alamayan daha sonra da B Klasman'a düşürülen hakem Deniz Ateş Bitnel'in lisansı askıya alındı.
Salih Dursun'un 'kırmızı kart' gösterdiği hakem hakkında flaş karar Salih Dursun’un kırmızı kart gösterdiği bu sezon klasmanı B'ye düşürülen hakem Deniz Ateş Bitnel’in lisansı askıya alındı.Süper Lig'de iki sezon önce Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçını yönettikten sonra uzun süre maç alamayan daha sonra da B Klasman'a düşürülen hakem Deniz Ateş Bitnel'in lisansı askıya alındı.
ABD'li siyahi astronot gerekçe gösterilmeden uzay görevinden alındı

                                    
                                    NASA ABD'li astronot Jeanette Epps'i, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevinden gerekçe göstermeden aldı. Jeanette Epps, yerine başka bir astronot getirilmeseydi Haziran ayındaki Rus-Soyuz uçuşunda yer alacaktı. NASA, olayla ilgili açıklamada bulunmazken, Epps’in gelecekteki görevlerde yer alacağını bildirdi.
ABD'li siyahi astronot gerekçe gösterilmeden uzay görevinden alındı NASA ABD'li astronot Jeanette Epps'i, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevinden gerekçe göstermeden aldı. Jeanette Epps, yerine başka bir astronot getirilmeseydi Haziran ayındaki Rus-Soyuz uçuşunda yer alacaktı. NASA, olayla ilgili açıklamada bulunmazken, Epps’in gelecekteki görevlerde yer alacağını bildirdi.
Telefon ekranı kırık olanlara müjde: Kendi kendini onaracak

                                    
                                    Tokyo'da faaliyet gösteren bir araştırma ekibi, kendi kendini tamir edebilen, onarımı kolayca sağlayan bir polimer materyali tespit etti. Tokyo Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışan Prof. Tazuko Aida'nın liderlik ettiği ekibin yayınladığı araştırmanın sonuçları, Science dergisi tarafından yayınlandı.“Mekanik olarak sağlam, özel kovalent olmayan çapraz bağlama ile hızlıca onarılabilir polimerler” balığı ile yayınlanan makale, cam kadar sert fakat kırılma sonrasında kendi kendini onarabilen "polyether-thioureas" ismindeki bir materyalden bahsediyor. Makalenin içindeki verilere göre bu malzemenin çatlakları onarması için yapılması gereken tek şey elinizle sıkıca bastırmak olacak. Şu an kullanımda olan cam ve plastik alaşımların onarılabilmesi için çok yüksek sıcaklıklara çıkılması ise şart.
Telefon ekranı kırık olanlara müjde: Kendi kendini onaracak Tokyo'da faaliyet gösteren bir araştırma ekibi, kendi kendini tamir edebilen, onarımı kolayca sağlayan bir polimer materyali tespit etti. Tokyo Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışan Prof. Tazuko Aida'nın liderlik ettiği ekibin yayınladığı araştırmanın sonuçları, Science dergisi tarafından yayınlandı.“Mekanik olarak sağlam, özel kovalent olmayan çapraz bağlama ile hızlıca onarılabilir polimerler” balığı ile yayınlanan makale, cam kadar sert fakat kırılma sonrasında kendi kendini onarabilen "polyether-thioureas" ismindeki bir materyalden bahsediyor. Makalenin içindeki verilere göre bu malzemenin çatlakları onarması için yapılması gereken tek şey elinizle sıkıca bastırmak olacak. Şu an kullanımda olan cam ve plastik alaşımların onarılabilmesi için çok yüksek sıcaklıklara çıkılması ise şart.
Eskişehir'de gezi otobüsü kaza yaptı: 11 ölü, 44 yaralı

                                    
                                    Ankara'dan Bursa'ya geziye gidenleri taşıyan otobüs Eskişehir'de kaza yaptı. Feci kazada 11 kişi yaşamını yitirirken 44 kişi de yaralandı. Kimliği henüz tespit edilemeyen sürücünün kullandığı, Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıdığı öğrenilen Kartallar Gezi firmasına ait tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı.
Eskişehir'de gezi otobüsü kaza yaptı: 11 ölü, 44 yaralı Ankara'dan Bursa'ya geziye gidenleri taşıyan otobüs Eskişehir'de kaza yaptı. Feci kazada 11 kişi yaşamını yitirirken 44 kişi de yaralandı. Kimliği henüz tespit edilemeyen sürücünün kullandığı, Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıdığı öğrenilen Kartallar Gezi firmasına ait tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı.
"Mandalinacı Veysel" klip çekti, YouTube yıkıldı!

                                    
                                    Vay Delikanlı Gönlüm şarkısını kendi tarzıyla söyleyen mandalinacı Veysel Mutlu'ya ünlü müzik yapımcısı Polat Yağcı klip çekti. Klip, YouTube'da 1 günde 1,5 milyonun üzerinde izlendi. Ahmet Şafak'ın Vay Delikanlı Gönlüm şarkısını pazarda söyleyerek keşfedilen Veysel Mutlu, internette fenomen olmuştu. Mutlu'ya ünlü müzik yapımcı klip çekti.
"Mandalinacı Veysel" klip çekti, YouTube yıkıldı! Vay Delikanlı Gönlüm şarkısını kendi tarzıyla söyleyen mandalinacı Veysel Mutlu'ya ünlü müzik yapımcısı Polat Yağcı klip çekti. Klip, YouTube'da 1 günde 1,5 milyonun üzerinde izlendi. Ahmet Şafak'ın Vay Delikanlı Gönlüm şarkısını pazarda söyleyerek keşfedilen Veysel Mutlu, internette fenomen olmuştu. Mutlu'ya ünlü müzik yapımcı klip çekti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >