10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Muhalifler
Muhalifler

Türk Silahlı Kuvvetleri Azez'den operasyon başlattı... 22 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, TSK'nın Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmelerden Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz'den Fatih Terim ve Gomis açıklamasına kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Türk Silahlı Kuvvetleri Azez'den operasyon başlattı

                                    
                                    
                                    Askeri birlikler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısından Azez bölgesine geçti. TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.
Türk Silahlı Kuvvetleri Azez'den operasyon başlattı Askeri birlikler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısından Azez bölgesine geçti. TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.

Allah ordumuzu korusun.Bütün dualarımız, yüreğimiz sizlerle.🇹🇷

Burak Özçivit (@burakozcivit)'in paylaştığı bir gönderi ()

Yerli otomobilde tüm yetki tek kurumda olacak

                                    
                                    Türkiye'nin Otomobili Projesi kapsamındaki çalışmalarda tüm yetki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda olacağı duyuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; proje kapsamında otomobilin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, satış ve dağıtım sisteminin oluşturulması, şarj istasyonlarının kurulumu ve işletilmesi, bu istasyonlar vasıtasıyla elektrik enerjisi tedariki ve bu istasyonların satış, kiralama ve benzeri yollarla devredilmesi ve bunlara ilişkin altyapı hazırlıklarına yönelik belediyeler dahil tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın uygun görüşü olmadan düzenleyici ve bağlayıcı karar alınamayacak, ihale yapılamayacak, lisans ve imtiyaz sağlanamayacak.
Yerli otomobilde tüm yetki tek kurumda olacak Türkiye'nin Otomobili Projesi kapsamındaki çalışmalarda tüm yetki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda olacağı duyuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; proje kapsamında otomobilin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, satış ve dağıtım sisteminin oluşturulması, şarj istasyonlarının kurulumu ve işletilmesi, bu istasyonlar vasıtasıyla elektrik enerjisi tedariki ve bu istasyonların satış, kiralama ve benzeri yollarla devredilmesi ve bunlara ilişkin altyapı hazırlıklarına yönelik belediyeler dahil tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın uygun görüşü olmadan düzenleyici ve bağlayıcı karar alınamayacak, ihale yapılamayacak, lisans ve imtiyaz sağlanamayacak.
İran’dan tepki çeken Afrin açıklaması

                                    
                                    
                                    Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na İran'dan sert tepki geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ''Merkezi hükümetin izni olmadan diğer ülkelere yapılan herhangi bir müdahale, kınanılacak bir eylemdir. Türkiye’nin Suriye krizindeki rolü göz ardı edilemez” sözleriyle tepki gösterdi.
İran’dan tepki çeken Afrin açıklaması Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na İran'dan sert tepki geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ''Merkezi hükümetin izni olmadan diğer ülkelere yapılan herhangi bir müdahale, kınanılacak bir eylemdir. Türkiye’nin Suriye krizindeki rolü göz ardı edilemez” sözleriyle tepki gösterdi.
Terör örgütü PKK'nın sosyal medya yalanları

                                    
                                    
                                    TSK'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik operasyonu sırasında çekildiği iddia edilen 4 fotoğrafın arkasındaki gerçek ortaya kondu. Twitter'da "TSK'ye ait tankların yakıldığı" iddiasıyla paylaşılan 2 tank fotoğrafında, yanmakta olan tanka ait görselin, gerçekte 31 Aralık 2016'da Yemen'de çekildiği tespit edildi. Terör sevicilerin diğer yalanları için haberimiziinceleyebilirsiniz.
Terör örgütü PKK'nın sosyal medya yalanları TSK'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik operasyonu sırasında çekildiği iddia edilen 4 fotoğrafın arkasındaki gerçek ortaya kondu. Twitter'da "TSK'ye ait tankların yakıldığı" iddiasıyla paylaşılan 2 tank fotoğrafında, yanmakta olan tanka ait görselin, gerçekte 31 Aralık 2016'da Yemen'de çekildiği tespit edildi. Terör sevicilerin diğer yalanları için haberimiziinceleyebilirsiniz.
Ruhi Çenet, YouTube sayfasının istatistiklerini ve kazandığı parayı açıkladı

                                    
                                    
                                    İlk videosunu 15 Kasım 2012’de paylaşan Ruhi Çenet’in ele aldığı ilk konu ‘’Dünya’nın en korkunç 10 terkedilmiş şehri’’ olmuştu. Çenet’in yayınladığı videoya göre ilk abonelerini kazanmaya ve izlenme hareketlenmelerine Aralık 2012’de ulaşıyor. 1 milyon izlenmeye ulaşan Çenet, gelirini büyük oradan artırarak 106,88 TL’den 1585,69 TL’ye çıkarıyor. Bir sonraki büyük adımla 4 bin TL gelire ulaşan Çenet, başladığı günden bu yana 333 milyon izlenmeyi sağladı. Bin izlenme başına 1 lira 40 kuruş kazandığını açıklayan Çenet, Youtube’dan bu güne kadar 478 bin lira kazandığını açıkladı ancak bu rakama markalarla yapılan anlaşmaların dahil olmadığını da ekledi.
Ruhi Çenet, YouTube sayfasının istatistiklerini ve kazandığı parayı açıkladı İlk videosunu 15 Kasım 2012’de paylaşan Ruhi Çenet’in ele aldığı ilk konu ‘’Dünya’nın en korkunç 10 terkedilmiş şehri’’ olmuştu. Çenet’in yayınladığı videoya göre ilk abonelerini kazanmaya ve izlenme hareketlenmelerine Aralık 2012’de ulaşıyor. 1 milyon izlenmeye ulaşan Çenet, gelirini büyük oradan artırarak 106,88 TL’den 1585,69 TL’ye çıkarıyor. Bir sonraki büyük adımla 4 bin TL gelire ulaşan Çenet, başladığı günden bu yana 333 milyon izlenmeyi sağladı. Bin izlenme başına 1 lira 40 kuruş kazandığını açıklayan Çenet, Youtube’dan bu güne kadar 478 bin lira kazandığını açıkladı ancak bu rakama markalarla yapılan anlaşmaların dahil olmadığını da ekledi.
Mustafa Cengiz'den Fatih Terim ve Gomis açıklaması

                                    
                                    
                                    Galatasaray'ın çiçeği burnunda başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'a teknik direktör Fatih Terim ve Kayserispor maçında kadroda yer almayan yıldız golcü Bafetimbi Gomis hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, Fatih Terim'in nezakaten istifa teklifinde bulunduğunu ama kendisinin bunu kabul etmediğini açıkladı. Öte yandan Cengiz, Gomis ile ilgili de "Gomis'in alacaklarının ödenmemesi söz konusu değil. Sakatlığından dolayı kadroda yok. Fatih Terim bana nezaketen istifa teklifinde bulundu ama kabul etmedim. Fatih Terim ismini ilk ben dile getirdim. Hocamız ile devam edeceğiz." dedi.
Mustafa Cengiz'den Fatih Terim ve Gomis açıklaması Galatasaray'ın çiçeği burnunda başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'a teknik direktör Fatih Terim ve Kayserispor maçında kadroda yer almayan yıldız golcü Bafetimbi Gomis hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, Fatih Terim'in nezakaten istifa teklifinde bulunduğunu ama kendisinin bunu kabul etmediğini açıkladı. Öte yandan Cengiz, Gomis ile ilgili de "Gomis'in alacaklarının ödenmemesi söz konusu değil. Sakatlığından dolayı kadroda yok. Fatih Terim bana nezaketen istifa teklifinde bulundu ama kabul etmedim. Fatih Terim ismini ilk ben dile getirdim. Hocamız ile devam edeceğiz." dedi.
Toyota, sadece 400 adet ürettiği yeni modeli Yaris GRMN'yi tanıttı

                                    
                                    
                                    Motor sporlarına 17 yıl aradan sonra tekrar dönen Toyota, WRC'den ilham alarak ürettiği Yaris GRMN ile segmentinde performans çıtasını daha da yukarıya taşıyor. Ralli aracı ile standart Yaris arasında köprü kuran Yaris GRMN, sadece 400 adet limitli olarak üretildi ve bu 400 adet online ön satışa çıktıktan sonra 3 gün içinde tamamen tükendi.
Toyota, sadece 400 adet ürettiği yeni modeli Yaris GRMN'yi tanıttı Motor sporlarına 17 yıl aradan sonra tekrar dönen Toyota, WRC'den ilham alarak ürettiği Yaris GRMN ile segmentinde performans çıtasını daha da yukarıya taşıyor. Ralli aracı ile standart Yaris arasında köprü kuran Yaris GRMN, sadece 400 adet limitli olarak üretildi ve bu 400 adet online ön satışa çıktıktan sonra 3 gün içinde tamamen tükendi.
Anderson Talisca'ya talip olan kulüp belli oldu

                                    
                                    
                                    Siyah beyazlı takımla sezon sonunda kiralık sözleşmesi sona erecek olan Talisca için Çin'den yeni bir teklifin geldiği öne sürüldü. Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca'nın peşindeki kulüp sonunda ortaya çıktı. Siyah beyazlılarda kiralık olarak forma giyen oyuncuya Çin kulüplerinden Changchun YaTai'nin talip olduğu belirtildi.
Anderson Talisca'ya talip olan kulüp belli oldu Siyah beyazlı takımla sezon sonunda kiralık sözleşmesi sona erecek olan Talisca için Çin'den yeni bir teklifin geldiği öne sürüldü. Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca'nın peşindeki kulüp sonunda ortaya çıktı. Siyah beyazlılarda kiralık olarak forma giyen oyuncuya Çin kulüplerinden Changchun YaTai'nin talip olduğu belirtildi.
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan Afrin açıklaması!

                                    
                                    
                                    ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik bir açıklama yaptı. Tillerson, yaptığı açıklamada Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan Afrin açıklaması! ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik bir açıklama yaptı. Tillerson, yaptığı açıklamada Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >