10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Hulusi Akar'ın ziyareti sırasında Kilis'e roketli saldırı... 27 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Kilis'e atılan roketten, ünlü otomobil firmasının Türkiye pazarına geri dönmesine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz"

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kasımpaşa'daki tünel açılışında müttefiklerine ve terör örgütlerine seslendi: "Bize dostluk elini uzatana kucağımızı açarız. Bizden yardım isteyen biz ekmeğimizi böler veririz. Ama bize saldıran hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmayız. Bu terör örgütünün adı ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister PKK YPG PYD olsun hiç farketmez. Allahın izni ile hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kasımpaşa'daki tünel açılışında müttefiklerine ve terör örgütlerine seslendi: "Bize dostluk elini uzatana kucağımızı açarız. Bizden yardım isteyen biz ekmeğimizi böler veririz. Ama bize saldıran hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmayız. Bu terör örgütünün adı ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister PKK YPG PYD olsun hiç farketmez. Allahın izni ile hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz."
ABD'li askeri yetkiliden açıklama: PYD'ye silah verilmeyecek

                                    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, dün gece ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General Herbert Raymond McMaster ile telefonda görüştü.
Görüşmede, Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde kendi güvenliğini sağlamak ve Afrin halkına yardım etmek için başlattığı ve kararlılıkla yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, PYD/YPG, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı verilen mücadele ile Suriye'deki siyasi geçiş süreci ele alındı.PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususunun teyit edildiği görüşmede, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı.
ABD'li askeri yetkiliden açıklama: PYD'ye silah verilmeyecek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, dün gece ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General Herbert Raymond McMaster ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde kendi güvenliğini sağlamak ve Afrin halkına yardım etmek için başlattığı ve kararlılıkla yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, PYD/YPG, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı verilen mücadele ile Suriye'deki siyasi geçiş süreci ele alındı.PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususunun teyit edildiği görüşmede, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı.
450 bin TL değerinde Bitcoin server'ı çaldılar

                                    Edinilen bilgiye göre, Akyazı ilçesi Ada Caddesi üzerinde bulunan Y.E.A.’ya ait elektronik dükkanına aynı gecede 3 kere gelen hırsızlar, 450 bin TL değerindeki Bitcoin serverlarının bulunduğu cihazı, 6 laptop ve cep telefonunu çalarak kayıplara karıştıYapılan titiz çalışma sonrasında şüpheli şahısların İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde oldukları tespit edildi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları operasyonla şahısları yakalayarak Sakarya’ya getirdi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından alınan sağlık raporu sonrasında adliyeye sevk edildi.
450 bin TL değerinde Bitcoin server'ı çaldılar Edinilen bilgiye göre, Akyazı ilçesi Ada Caddesi üzerinde bulunan Y.E.A.’ya ait elektronik dükkanına aynı gecede 3 kere gelen hırsızlar, 450 bin TL değerindeki Bitcoin serverlarının bulunduğu cihazı, 6 laptop ve cep telefonunu çalarak kayıplara karıştıYapılan titiz çalışma sonrasında şüpheli şahısların İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde oldukları tespit edildi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları operasyonla şahısları yakalayarak Sakarya’ya getirdi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından alınan sağlık raporu sonrasında adliyeye sevk edildi.
Kilis'e roketli saldırı

                                    Kilis Valiliğine 100 metre yakınlıktaki bir binanın çatı katına roket isabet etti. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Valilik ziyareti esnasında gerçekleşen olayda 2 kişi yaralandıAfrin'den gönderilen roket, 6 katlı bir binanın teras katına isabet etti. İlk belirlemelere göre dumandan ve tozdan etkilenenlerin olduğu ve hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Bölgeye arama, kurtarma ekipleri, polis ve sağlık ekipleri, sevk edildi. Hulusi Akar bölgede incelemelerde bulundu.
Kilis'e roketli saldırı Kilis Valiliğine 100 metre yakınlıktaki bir binanın çatı katına roket isabet etti. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Valilik ziyareti esnasında gerçekleşen olayda 2 kişi yaralandıAfrin'den gönderilen roket, 6 katlı bir binanın teras katına isabet etti. İlk belirlemelere göre dumandan ve tozdan etkilenenlerin olduğu ve hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Bölgeye arama, kurtarma ekipleri, polis ve sağlık ekipleri, sevk edildi. Hulusi Akar bölgede incelemelerde bulundu.
Rus firması Türkiye pazarına tekrar giriş yapmaya hazırlanıyor

                                    Özellikle 90’lı yıllarda ülkemizde büyük bir beğeni toplayarak yollarda çokça gördüğümüz Lada otomobilleri arasında Samara ve Niva yer alıyordu. Eski günlerin geri geleceği umudunu taşıyan Rus firması iki yeni modelle Türkiye pazarına geri dönüyor.
Rus firması Türkiye pazarına tekrar giriş yapmaya hazırlanıyor Özellikle 90’lı yıllarda ülkemizde büyük bir beğeni toplayarak yollarda çokça gördüğümüz Lada otomobilleri arasında Samara ve Niva yer alıyordu. Eski günlerin geri geleceği umudunu taşıyan Rus firması iki yeni modelle Türkiye pazarına geri dönüyor.
Türk akademisyenden büyük buluş

                                    aponya ve Türkiye’de edindiği deneyimlerle metale göre yüzde 50 daha dayanıklı ve 5’te bir oranda daha hafif bir malzeme ürettiğini belirten Doç. Dr. Özgür Demircan, "Termoplastik Kompozit Malzeme Projesi" ile Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’nde birincilik ödülü de kazandı. Otomobil, uçak, uzay ve birçok alanda kullanılabilir olan malzeme, diğer metal malzemelere göre daha hafif ve daha dayanıklı olma özelliğini taşıyor.
Türk akademisyenden büyük buluş aponya ve Türkiye’de edindiği deneyimlerle metale göre yüzde 50 daha dayanıklı ve 5’te bir oranda daha hafif bir malzeme ürettiğini belirten Doç. Dr. Özgür Demircan, "Termoplastik Kompozit Malzeme Projesi" ile Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’nde birincilik ödülü de kazandı. Otomobil, uçak, uzay ve birçok alanda kullanılabilir olan malzeme, diğer metal malzemelere göre daha hafif ve daha dayanıklı olma özelliğini taşıyor.
Ndiaye Galatasaray'ı sildi

                                    Galatasaray'da Premier Lig takımlarından Stoke City ile görüşen ve bugün oynanacak Osmanlıspor maçı öncesi kamp kadrosundan çıkartılan Badou Ndiaye, sarı kırmızılı taraftarların tepkisini çeken bir harekete imza attı. Ndiaye, instagram 'bio'sundan Galatasaray ismini kaldırdı.
Ndiaye Galatasaray'ı sildi Galatasaray'da Premier Lig takımlarından Stoke City ile görüşen ve bugün oynanacak Osmanlıspor maçı öncesi kamp kadrosundan çıkartılan Badou Ndiaye, sarı kırmızılı taraftarların tepkisini çeken bir harekete imza attı. Ndiaye, instagram 'bio'sundan Galatasaray ismini kaldırdı.
Fenerbahçe'de seçim tarihi belli oldu

                                    Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, olağan genel kurulun 26-27 Mayıs'ta çoğunluğun sağlanamaması halinde ise 2-3 Haziran tarihlerinde çoğunluk aranmaksızın gerçekleşeceği açıklandı.
Fenerbahçe'de seçim tarihi belli oldu Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, olağan genel kurulun 26-27 Mayıs'ta çoğunluğun sağlanamaması halinde ise 2-3 Haziran tarihlerinde çoğunluk aranmaksızın gerçekleşeceği açıklandı.
Tamer Tuna Demba Ba transferini duyurdu
Kayserispor karşılaşması öncesinde konuşan Tamer Tuna, Senegalli forvetin bugün maçı izlemeye geldiğini ve takıma büyük katkı sağlayacağını söyleyerek transferi açıklamış oldu.
Göztepe, anlaşma sağladığı eski Beşiktaşlı golcü Demba Ba ile salı günü sözleşme imzalayacak.
Tamer Tuna Demba Ba transferini duyurdu Kayserispor karşılaşması öncesinde konuşan Tamer Tuna, Senegalli forvetin bugün maçı izlemeye geldiğini ve takıma büyük katkı sağlayacağını söyleyerek transferi açıklamış oldu. Göztepe, anlaşma sağladığı eski Beşiktaşlı golcü Demba Ba ile salı günü sözleşme imzalayacak.
Terör örgütü PYD/PKK yandaşları Almanya'yı karıştırdı

                                    Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkiye büyükelçiliği önündeki meydanda yaklaşık 300 terör örgütü yandaşı PYD/PKK paçavraları taşıdı ve slogan attı. Bu esnada terör yandaşlarına tepki göstermek için bir grup Türk olay yerinde toplanırken, terörist sempatizanları gurbetçilere saldırma girişiminde bulundu.
Terör örgütü PYD/PKK yandaşları Almanya'yı karıştırdı Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkiye büyükelçiliği önündeki meydanda yaklaşık 300 terör örgütü yandaşı PYD/PKK paçavraları taşıdı ve slogan attı. Bu esnada terör yandaşlarına tepki göstermek için bir grup Türk olay yerinde toplanırken, terörist sempatizanları gurbetçilere saldırma girişiminde bulundu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >