10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi
Türkiye ve dünya gündemi

3 Şubat Cumartesi günü Türkiye'de ve dünyada neler yaşandı? İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi..

İşte GZT editörlerinin gözünden günün öne çıkan 10 haberi...

TSK'dan açıklama: 2 askerimiz şehit
TSK'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, bir kahraman silah arkadaşımız PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada, bir kahraman silah arkadaşımız da Kilis hudut bölgesinde, aynı terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olmuştur."
TSK'dan açıklama: 2 askerimiz şehit TSK'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, bir kahraman silah arkadaşımız PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada, bir kahraman silah arkadaşımız da Kilis hudut bölgesinde, aynı terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olmuştur."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bitlis İl Kongresi'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında "Avrupa Parlamentosunda bazı kendini bilmezler, istikametini kaybetmiş olanlar paçavraları boynuna takarak, PKK'yı terör örgütü olarak tanıdıkları halde, terör örgütünün paçavralarıyla parlamento binasının içinde ağlıyorlardı. Daha çok ağlayacaksınız çok. Oradan o paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bitlis İl Kongresi'nde konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında "Avrupa Parlamentosunda bazı kendini bilmezler, istikametini kaybetmiş olanlar paçavraları boynuna takarak, PKK'yı terör örgütü olarak tanıdıkları halde, terör örgütünün paçavralarıyla parlamento binasının içinde ağlıyorlardı. Daha çok ağlayacaksınız çok. Oradan o paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.
Afrin'de 15. gün: TSK etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı
Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD’li teröristlerin bölgeden temizlenmesi amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın 15. gününe girilirken TSK, 3 Şubat itibarıyla harekat kapsamında 897 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Afrin'de 15. gün: TSK etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD’li teröristlerin bölgeden temizlenmesi amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın 15. gününe girilirken TSK, 3 Şubat itibarıyla harekat kapsamında 897 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı gerçekleştiriliyor
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı başladı. 7'nci kurultayına giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkan adaylardan yeterli imzayı toplayan tek isim Muharrem İnce oldu. Fakat daha sonra Muharrem İnce'ye imza veren 2 delege imzasını geri çekti, 49 delegenin ise mükerrer imza verdiği ortaya çıktı. İnce’nin adaylığı imza incelemesi sonrası kesinleşti. Divan yetkilileri yapılan inceleme sonrası "Sorun çözüldü. Muharrem İnce’nin adaylığında sorun yok” ifadesini kullandı.
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı gerçekleştiriliyor CHP'nin 36. Olağan Kurultayı başladı. 7'nci kurultayına giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkan adaylardan yeterli imzayı toplayan tek isim Muharrem İnce oldu. Fakat daha sonra Muharrem İnce'ye imza veren 2 delege imzasını geri çekti, 49 delegenin ise mükerrer imza verdiği ortaya çıktı. İnce’nin adaylığı imza incelemesi sonrası kesinleşti. Divan yetkilileri yapılan inceleme sonrası "Sorun çözüldü. Muharrem İnce’nin adaylığında sorun yok” ifadesini kullandı.
Lüks otomobil üreticisi Land Rover yeni telefonunu duyurdu
Ürettiği araçlarla lüks sınıfına dahil olmayı başaran Land Rover, otomobil dünyasında sağlamlık ve konforu bir arada sunan nadir markalar arasında yer alıyor. Akıllı telefonla teknoloji dünyasına da adım atmaya karar veren marka, bunun için ilk çalışmalarını 2016 yılında duyurmuştu.
Lüks otomobil üreticisi Land Rover yeni telefonunu duyurdu Ürettiği araçlarla lüks sınıfına dahil olmayı başaran Land Rover, otomobil dünyasında sağlamlık ve konforu bir arada sunan nadir markalar arasında yer alıyor. Akıllı telefonla teknoloji dünyasına da adım atmaya karar veren marka, bunun için ilk çalışmalarını 2016 yılında duyurmuştu.
Siri'yle yaptığı konuşmaları kitaplaştırdı
Eğitimci Rıdvan Aklan, uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirdi. Siri’ye sorduğu sorulara yanıtlar alan Aklan, tüm bunları bir kitapta topladı.
Siri'yle yaptığı konuşmaları kitaplaştırdı Eğitimci Rıdvan Aklan, uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirdi. Siri’ye sorduğu sorulara yanıtlar alan Aklan, tüm bunları bir kitapta topladı.
Apple, 'servis yok' hatası veren iPhone'ları değiştirecek
Apple ‘servis yok’ hatası veren iPhone 7 modellerini garanti kapsamında değiştireceğini açıkladı. Bu sorundan etkilenen cihazların birkaç seri ile sınırlı olduğu söyleyerek bu hatasını küçük onarım programları ile düzeltmek istiyor.
Apple, 'servis yok' hatası veren iPhone'ları değiştirecek Apple ‘servis yok’ hatası veren iPhone 7 modellerini garanti kapsamında değiştireceğini açıkladı. Bu sorundan etkilenen cihazların birkaç seri ile sınırlı olduğu söyleyerek bu hatasını küçük onarım programları ile düzeltmek istiyor.
Bir dönemin ünlü ismi vefat etti
Yeşilçam’da 90 santimetre boyu ve “bitirim zeki” tiplemesi ile "Fabrikanın Gülü", "Karayılan", "Kasımpaşalı Recep" ve "Ana Beni Eversene" gibi filmlerde Yılmaz Güney, Nuri Sesigüzel, Ahmet Mekin ve Muhterem Nur ile kamera karşısına geçen Zeki Keskin, geçtiğimiz gece 73 yaşında hayatını kaybetti. Keskin’in cenazesi, bugün Sivas Ulu Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Ayli köyünde toprağa verilecek.
Bir dönemin ünlü ismi vefat etti Yeşilçam’da 90 santimetre boyu ve “bitirim zeki” tiplemesi ile "Fabrikanın Gülü", "Karayılan", "Kasımpaşalı Recep" ve "Ana Beni Eversene" gibi filmlerde Yılmaz Güney, Nuri Sesigüzel, Ahmet Mekin ve Muhterem Nur ile kamera karşısına geçen Zeki Keskin, geçtiğimiz gece 73 yaşında hayatını kaybetti. Keskin’in cenazesi, bugün Sivas Ulu Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Ayli köyünde toprağa verilecek.
Ünlü futbol takımı kaza geçirdi! Üç futbolcu yaşamını yitirdi
Şili'nin önemli futbol takımlarından biri olan Colo-Colo'nun genç takımı, Paraguay'da düzenlenecek bir turnuvaya katılmak için yola çıktı. Ancak takım otobüsü Arjantin'de bir trafik kazası geçirdi. 3 kişi vefat etti.
Ünlü futbol takımı kaza geçirdi! Üç futbolcu yaşamını yitirdi Şili'nin önemli futbol takımlarından biri olan Colo-Colo'nun genç takımı, Paraguay'da düzenlenecek bir turnuvaya katılmak için yola çıktı. Ancak takım otobüsü Arjantin'de bir trafik kazası geçirdi. 3 kişi vefat etti.
Sam Allardyce'den şaşırtan Cenk Tosun açıklaması
Everton'a transfer olduktan sonra 2 maçta yalnızca 131 dakika forma giyen Cenk hakkında sorulan "Takımın 1 numaralı forveti kim? soruya Sam Allardyce, "Buna cevap veremem. Cenk hakkında çok şey bilmiyoruz. Bir hücumcu için en zor şey, yurt dışından gelip Premier Lig'de başarılı olmaktır. Özellikle de ara transfer döneminde bu daha zordur" dedi.
Sam Allardyce'den şaşırtan Cenk Tosun açıklaması Everton'a transfer olduktan sonra 2 maçta yalnızca 131 dakika forma giyen Cenk hakkında sorulan "Takımın 1 numaralı forveti kim? soruya Sam Allardyce, "Buna cevap veremem. Cenk hakkında çok şey bilmiyoruz. Bir hücumcu için en zor şey, yurt dışından gelip Premier Lig'de başarılı olmaktır. Özellikle de ara transfer döneminde bu daha zordur" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >