10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

arşiv
arşiv

Afrin'de teslim olan teröristin üzerindeki ayrıntı... 4 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Afrin'de teslim olan teröristten etkisiz hale getirilen teröristlere kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

Afrin'de teslim olan teröristin üzerindeki ayrıntı şaşırttı
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında devam eden operasyonlarda teslim olan teröriste ait görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, teröristin sivil giyinimli olmasına dikkat çekti.Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerin teslim olmaya başlamalarına dikkat çeken Ağar ayrıca önemli bir detayı gözler önüne serdi. Ağar, "YPG/ PKK sivil kıyafetle etkisiz hale getirilen teröristler üzerinden “TSK sivilleri vuruyor” yalanına başvuruyor." ifadelerini kullandı.
Afrin'de teslim olan teröristin üzerindeki ayrıntı şaşırttı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında devam eden operasyonlarda teslim olan teröriste ait görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, teröristin sivil giyinimli olmasına dikkat çekti.Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerin teslim olmaya başlamalarına dikkat çeken Ağar ayrıca önemli bir detayı gözler önüne serdi. Ağar, "YPG/ PKK sivil kıyafetle etkisiz hale getirilen teröristler üzerinden “TSK sivilleri vuruyor” yalanına başvuruyor." ifadelerini kullandı.
TSK açıkladı: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932
Suriye'nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 35 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 olarak açıklandı.
TSK açıkladı: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 Suriye'nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 35 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 olarak açıklandı.
Bozdağ: YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin Harekatı'na ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Bozdağ, CNN Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Afrin Harekatı'nda şu ana kadar 932 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Bozdağ, "YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir" ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e gireriz, Fırat'ın doğusuna gireriz." dedi.
Bozdağ: YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin Harekatı'na ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Bozdağ, CNN Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Afrin Harekatı'nda şu ana kadar 932 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Bozdağ, "YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir" ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e gireriz, Fırat'ın doğusuna gireriz." dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri: 9 asker şehit
Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’den acı haber geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgenin kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde konuşlu tanklarından biri, PKK/PYD’li teröristler tarafından füze ile vuruldu. Saldırıda 5’i tankta, 1’i tankın yanında olmak üzere 6 askerimiz şehit oldu, 1 asker ve 2 ÖSO’lu yaralandı.
Şeyh Horoz’daki terör hedeflerine saldırıdan sonra hava operasyonu düzenlendi. Teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri: 9 asker şehit Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’den acı haber geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgenin kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde konuşlu tanklarından biri, PKK/PYD’li teröristler tarafından füze ile vuruldu. Saldırıda 5’i tankta, 1’i tankın yanında olmak üzere 6 askerimiz şehit oldu, 1 asker ve 2 ÖSO’lu yaralandı. Şeyh Horoz’daki terör hedeflerine saldırıdan sonra hava operasyonu düzenlendi. Teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi.
6 askerimizi şehit eden füzenin menşei belli oldu!
Terör örgütü PYD/PKK’ya ABD tarafından verilen silahlar Mehmetçiğimizi hedef alıyor. Teröristlerin TSK’ya ait tankı ABD yapımı 'TOW' füzeleriyle vurduğu iddia edildi. Saldırıda tankın içinde ve civarında bulunan 6 askerimiz şehit düştü.
6 askerimizi şehit eden füzenin menşei belli oldu! Terör örgütü PYD/PKK’ya ABD tarafından verilen silahlar Mehmetçiğimizi hedef alıyor. Teröristlerin TSK’ya ait tankı ABD yapımı 'TOW' füzeleriyle vurduğu iddia edildi. Saldırıda tankın içinde ve civarında bulunan 6 askerimiz şehit düştü.
Türkiye çoban ithal etmeye başladı!
Hayvancılık sektörünü olumsuz etkileyen sebeplerden olan çoban sıkıntısı Afgan çobanlar sayesinde kısmende olsa çözüldü. 4 bin TL maaş artı sigorta ile yerli çoban bulamayan üreticiler Afganistanlı çobanlarla çalışıyor. Üreticilerin istekleri ise bu işi yapan Afgan kökenli çobanların çalışma izinlerinin düzenlenmesi.
Türkiye çoban ithal etmeye başladı! Hayvancılık sektörünü olumsuz etkileyen sebeplerden olan çoban sıkıntısı Afgan çobanlar sayesinde kısmende olsa çözüldü. 4 bin TL maaş artı sigorta ile yerli çoban bulamayan üreticiler Afganistanlı çobanlarla çalışıyor. Üreticilerin istekleri ise bu işi yapan Afgan kökenli çobanların çalışma izinlerinin düzenlenmesi.
Türk genç İngiltere'de uğradığı saldırıda öldürüldü
İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Türk asıllı Hasan Özcan (19) isimli vatandaş, uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdi.
Özcan'ın ailesinden yapılan açıklamada, olayın dün yerel saatle 22.40 (TSİ 01.40) civarında, kentin doğusundaki Barking semtinde gerçekleştiği açıklandı. Özcan'ın, evinin yakınlarında bıçaklı saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiği ifade edildi.
Özcan'ın daha önce de aynı kişi veya kişilerin hedefi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, eskiden yaşanan bıçaklı bir kavganın ardından saldırganların, polis tarafından gözaltına alındığı ancak delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakıldığı belirtildi. Barking polisinden yapılan açıklamada da ekiplerin Abbey Caddesi üzerinde bir bıçaklanma olayıyla ilgilendiği ve caddenin polis kordonuyla çevrildiği aktarıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve henüz kimsenin gözaltına alınmadığını belirten polis, görgü tanıklarına, emniyet yetkilileriyle iletişime geçmesi çağrısında bulundu.
Türk genç İngiltere'de uğradığı saldırıda öldürüldü İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Türk asıllı Hasan Özcan (19) isimli vatandaş, uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdi. Özcan'ın ailesinden yapılan açıklamada, olayın dün yerel saatle 22.40 (TSİ 01.40) civarında, kentin doğusundaki Barking semtinde gerçekleştiği açıklandı. Özcan'ın, evinin yakınlarında bıçaklı saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiği ifade edildi. Özcan'ın daha önce de aynı kişi veya kişilerin hedefi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, eskiden yaşanan bıçaklı bir kavganın ardından saldırganların, polis tarafından gözaltına alındığı ancak delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakıldığı belirtildi. Barking polisinden yapılan açıklamada da ekiplerin Abbey Caddesi üzerinde bir bıçaklanma olayıyla ilgilendiği ve caddenin polis kordonuyla çevrildiği aktarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve henüz kimsenin gözaltına alınmadığını belirten polis, görgü tanıklarına, emniyet yetkilileriyle iletişime geçmesi çağrısında bulundu.
Arsenal, Cenk Tosun'u üzdü!
İngiltere Premier Lig'in 26. haftasında Arsenal ile Everton karşı karşıya geldi. Arsenal kendi evinde rakibini 5-1 gibi net bir skorla mağlup etti.Arsenal'in golleri Aaron Ramsey (3), Lauran Koscielny, Pierre Aubameyang'tan geldi. Everton ise Dominic Calvert-Lewin ile skora katkı sağladı.Ara transfer döneminde Beşiktaş'tan Everton'a imza atan Cenk Tosun mücadeleye ilk 11'de başlayamadı. Milli futbolcu 78. dakikada Oumar Niasse'nin yerine oyuna dahil oldu.
5-1'lik sonuçla Arsenal puanını 45'e yükseltirken, Everton 31 puanda kaldı.Karşılaşmanın ardından Everton Menajeri Allardyce Cenk'in oyuna sonradan girmesinin sebebini açıkladı. Ünlü teknik adam, "Cenk Tosun şu aşamada hızı ve fiziksel durumu sebebiyle biraz zorlanıyor. Ocak ayında gelen her oyuncu gibi. 11'de başlamasının sebebi bu. Duğer oyuncularla alakalı daha çok endişe duyuyorum. Umarım sezon sonuna kadar 11'de oynamaya başlar" ifadelerini kullandı.
Arsenal, Cenk Tosun'u üzdü! İngiltere Premier Lig'in 26. haftasında Arsenal ile Everton karşı karşıya geldi. Arsenal kendi evinde rakibini 5-1 gibi net bir skorla mağlup etti.Arsenal'in golleri Aaron Ramsey (3), Lauran Koscielny, Pierre Aubameyang'tan geldi. Everton ise Dominic Calvert-Lewin ile skora katkı sağladı.Ara transfer döneminde Beşiktaş'tan Everton'a imza atan Cenk Tosun mücadeleye ilk 11'de başlayamadı. Milli futbolcu 78. dakikada Oumar Niasse'nin yerine oyuna dahil oldu. 5-1'lik sonuçla Arsenal puanını 45'e yükseltirken, Everton 31 puanda kaldı.Karşılaşmanın ardından Everton Menajeri Allardyce Cenk'in oyuna sonradan girmesinin sebebini açıkladı. Ünlü teknik adam, "Cenk Tosun şu aşamada hızı ve fiziksel durumu sebebiyle biraz zorlanıyor. Ocak ayında gelen her oyuncu gibi. 11'de başlamasının sebebi bu. Duğer oyuncularla alakalı daha çok endişe duyuyorum. Umarım sezon sonuna kadar 11'de oynamaya başlar" ifadelerini kullandı.
Fikret Orman futbolcuları fırçaladı!
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursaspor beraberliği nedeniyle futbolcularına bir hayli kızdı. Fanatik'in iddiasına göre Orman futbolcularının kulaklarını tatlı-sert ifadelerle çekti.Orman'ın futbol takımına, "Yönetim olarak büyük fedakarlıklar yapıp saha dışındaki tüm görevlerimizi yerine getiriyoruz. Sizler de saha içerisinde üstünüze düşen görevi yapmalısınız. Bizim yerimiz Şampiyonlar Ligi ve gelecek sezon da orada olabilmemiz için ligde başarılı olmamız gerekiyor. Kalan maçlarda herkes yüreğini ortaya koyacak. Pes etmek yok. Son maça kadar savaşacağız” dediği öne sürüldü.
Fikret Orman futbolcuları fırçaladı! Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursaspor beraberliği nedeniyle futbolcularına bir hayli kızdı. Fanatik'in iddiasına göre Orman futbolcularının kulaklarını tatlı-sert ifadelerle çekti.Orman'ın futbol takımına, "Yönetim olarak büyük fedakarlıklar yapıp saha dışındaki tüm görevlerimizi yerine getiriyoruz. Sizler de saha içerisinde üstünüze düşen görevi yapmalısınız. Bizim yerimiz Şampiyonlar Ligi ve gelecek sezon da orada olabilmemiz için ligde başarılı olmamız gerekiyor. Kalan maçlarda herkes yüreğini ortaya koyacak. Pes etmek yok. Son maça kadar savaşacağız” dediği öne sürüldü.
Toyota Çin’deki 181 bin aracını geri çağırdı
Japon otomobil üreticisi Toyota, Çin’deki 181 bin 797 aracını hava yastıklarındaki işlev bozukluğu nedeniyle geri çağırdı...Japon otomobil üreticisi Toyota, Çin’deki 181 bin 797 aracını hava yastıklarındaki işlev bozukluğu nedeniyle geri çağırdı. Çin Kalite Gözlem, İzleme ve Karantina İdaresi'nden yapılan açıklamada, hava yastıklarında arıza bulunan modellerin, 4 Mayıs 2015 ile 4 Şubat 2016 tarihleri arasında üretilen New Highlander, Levin, Levin hibrit ve Corolla hibrit modellerinden oluştuğu belirtildi.İlgili modellerde arızalı hava yastıklarındaki şişirici parçaların işlev bozukluğunun sürücünün güvenliği için tehlike yaratabileceği ifade edilen açıklamada, bundan endişe duyulduğu kaydedildi.
Toyota da ülkedeki 181 bin 797 aracını hava yastıklarındaki bu işlev bozukluğu nedeniyle geri çağırdı. Bu noktada işlemlerin, 10 Şubat'tan itibaren başlayacağı ve şirketin arızalı parçaları ücretsiz değiştireceği belirtildi.
Toyota Çin’deki 181 bin aracını geri çağırdı Japon otomobil üreticisi Toyota, Çin’deki 181 bin 797 aracını hava yastıklarındaki işlev bozukluğu nedeniyle geri çağırdı...Japon otomobil üreticisi Toyota, Çin’deki 181 bin 797 aracını hava yastıklarındaki işlev bozukluğu nedeniyle geri çağırdı. Çin Kalite Gözlem, İzleme ve Karantina İdaresi'nden yapılan açıklamada, hava yastıklarında arıza bulunan modellerin, 4 Mayıs 2015 ile 4 Şubat 2016 tarihleri arasında üretilen New Highlander, Levin, Levin hibrit ve Corolla hibrit modellerinden oluştuğu belirtildi.İlgili modellerde arızalı hava yastıklarındaki şişirici parçaların işlev bozukluğunun sürücünün güvenliği için tehlike yaratabileceği ifade edilen açıklamada, bundan endişe duyulduğu kaydedildi. Toyota da ülkedeki 181 bin 797 aracını hava yastıklarındaki bu işlev bozukluğu nedeniyle geri çağırdı. Bu noktada işlemlerin, 10 Şubat'tan itibaren başlayacağı ve şirketin arızalı parçaları ücretsiz değiştireceği belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >