10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Erdoğan
Erdoğan

25 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslim yakalandı, Meteoroloji'den beklenen kar haberi geldi. Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi incelemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde,

Terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslim yakalandı, Meteoroloji'den beklenen kar haberi geldi. Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam saat 19.00'da karşı karşıya gelecek.

Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

Terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslim yakalandı

                                    AA: Terör örgütü PYD/PKK’nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı. Çek güvenlik güçleri, Müslim'i 02.35'te gözaltına alarak durumu Türk yetkililerine iletti.
Terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslim yakalandı AA: Terör örgütü PYD/PKK’nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı. Çek güvenlik güçleri, Müslim'i 02.35'te gözaltına alarak durumu Türk yetkililerine iletti.
TSK'dan Afrin açıklaması: 8 köy teröristlerden temizlendi

                                    Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de 8 köy daha teröristlerden temizlendi. Böylece operasyon kapsamında ele geçirilen nokta sayısı 112'ye ulaştı.
TSK'dan Afrin açıklaması: 8 köy teröristlerden temizlendi Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de 8 köy daha teröristlerden temizlendi. Böylece operasyon kapsamında ele geçirilen nokta sayısı 112'ye ulaştı.
Herkesin merak ettiği soru: Erdoğan'ın duyurduğu sefer görev emri ne demek?

                                    Erdoğan'ın Suriye için sözünü ettiği sefer görev emri 41 yaşına dek erkeklerin zorunlu askerlik yaptıkları halde savaş durumunda tekrar askere çağrılması anlamına geliyor. Sefer görev emrinin gelip gelmediği e-devletten sorgulanabiliyor. Sorgulama yüzünden e-devlet çöktü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Eğitimli kadrolarımızı Afrin'e gönderiyoruz, sefer görev emri olanlar hazır olsun'' açıklamasının ardından e-devlet sitesi çöktü.
Milli Savunma Bakanlığı sitesine girenler personel görev emri sorgulaması yaptığında ''Sistemde yaşanan teknik aksaklık sebebiyle işleminiz tamamlanamadı'' diyen hata yazısıyla karşılaştı.
Bu ilgi 'sefer görev emri nedir, nasıl sorgulanır' sorusunu da beraberinde getirdi.
SEFER GÖREV EMRİ NEDİR? Sefer görev emri, zorunlu askerlik yapan erkeklerin, sonradan bir savaş veya seferberlik durumunda askere çağırılması anlamına geliyor.
NASIL SORGULANIR?Sefer görev emirleri e-devletteki bu bağlantıdan sorgulanabiliyor.
ORADA YAZAN ASKERİ BİRLİĞE TESLİM OLMALARI GEREKİYOR
Sefer görev emri olanların seferberlik durumunda orada yazan askeri birliğe teslim olması gerekiyor. Çağrıya uymayanlar yakalanıp birliklere teslim ediliyor.
Herkesin merak ettiği soru: Erdoğan'ın duyurduğu sefer görev emri ne demek? Erdoğan'ın Suriye için sözünü ettiği sefer görev emri 41 yaşına dek erkeklerin zorunlu askerlik yaptıkları halde savaş durumunda tekrar askere çağrılması anlamına geliyor. Sefer görev emrinin gelip gelmediği e-devletten sorgulanabiliyor. Sorgulama yüzünden e-devlet çöktü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Eğitimli kadrolarımızı Afrin'e gönderiyoruz, sefer görev emri olanlar hazır olsun'' açıklamasının ardından e-devlet sitesi çöktü. Milli Savunma Bakanlığı sitesine girenler personel görev emri sorgulaması yaptığında ''Sistemde yaşanan teknik aksaklık sebebiyle işleminiz tamamlanamadı'' diyen hata yazısıyla karşılaştı. Bu ilgi 'sefer görev emri nedir, nasıl sorgulanır' sorusunu da beraberinde getirdi. SEFER GÖREV EMRİ NEDİR? Sefer görev emri, zorunlu askerlik yapan erkeklerin, sonradan bir savaş veya seferberlik durumunda askere çağırılması anlamına geliyor. NASIL SORGULANIR?Sefer görev emirleri e-devletteki bu bağlantıdan sorgulanabiliyor. ORADA YAZAN ASKERİ BİRLİĞE TESLİM OLMALARI GEREKİYOR Sefer görev emri olanların seferberlik durumunda orada yazan askeri birliğe teslim olması gerekiyor. Çağrıya uymayanlar yakalanıp birliklere teslim ediliyor.
Meteoroloji'den beklenen kar haberi geldi

                                    Meteoroloji'den yapılan son gava durumu değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların ise genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli'nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji'den beklenen kar haberi geldi Meteoroloji'den yapılan son gava durumu değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ise genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli'nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.
Nefesler tutuldu, dev maç bekleniyor

                                    Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. İşte mücadele öncesi tüm detaylar...
Nefesler tutuldu, dev maç bekleniyor Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. İşte mücadele öncesi tüm detaylar...
Ölümden dönen Kenan Sofuoğlu piste çıktı!

                                    Dünya Supersport Şampiyonası'nın ilk yarışında milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu 13. oldu.
Ölümden dönen Kenan Sofuoğlu piste çıktı! Dünya Supersport Şampiyonası'nın ilk yarışında milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu 13. oldu.
Tartışılan konuda MEB'in taslağı hazır: Öğretmenler sınava

                                    Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmene performans sistemiyle ilgili yönetmelik taslağı hazırladı. Taslağa göre veliler, öğrenciler, okul müdürleri, meslektaşları her öğretmene performans notu verecek. Ayrıca dört yılda bir ‘Öğretmenlik Mesleki Yeterlilik Sınavı yapılacak.
Tartışılan konuda MEB'in taslağı hazır: Öğretmenler sınava Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmene performans sistemiyle ilgili yönetmelik taslağı hazırladı. Taslağa göre veliler, öğrenciler, okul müdürleri, meslektaşları her öğretmene performans notu verecek. Ayrıca dört yılda bir ‘Öğretmenlik Mesleki Yeterlilik Sınavı yapılacak.
Yeni havaalanı için rekor başvuru: 20 günde 8 bin kişi

                                    İstanbul Yeni Havalimanı'nda istihdam edilecek 3 bin 500 güvenlik görevlisi ilanına, bugüne kadar güvenlikçi alımı için yapılmış en yüksek başvuru geldi. Sadece 20 günde 8 bin başvuru ile rekor kırıldı.
Yeni havaalanı için rekor başvuru: 20 günde 8 bin kişi İstanbul Yeni Havalimanı'nda istihdam edilecek 3 bin 500 güvenlik görevlisi ilanına, bugüne kadar güvenlikçi alımı için yapılmış en yüksek başvuru geldi. Sadece 20 günde 8 bin başvuru ile rekor kırıldı.
Bill Gates satın aldığı en çılgın şeyleri açıkladı

                                    Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates en zenginler listesinde ilk sırada görmeye alıştığımız bir isim. Son yıllarda yardım kuruluşlarına verdiği destek ile adından söz ettiren Gates, bu sefer ilginç bir açılama ile gündemde.
Geçtiğimiz aylarda dünyanın en zengin insanı unvanını Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'a kaptıran Gates bugüne kadar satın aldığı en çılgın şeyi açıkladı.
NTV'de yer alan habere göre Bill Gates, 30 sene önce milyarder olduğundan beri kendi zevki için satın aldığı en çılgın şeylerin Porsche marka araba, özel uçak ve evindeki trambolin odası olduğunu söyledi.
Aynı programda evde sıkça kullandığı ürünler ve fiyatları sorulan Gates, 5 üründen 4'ünün fiyatını bilemedi.
Bill Gates satın aldığı en çılgın şeyleri açıkladı Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates en zenginler listesinde ilk sırada görmeye alıştığımız bir isim. Son yıllarda yardım kuruluşlarına verdiği destek ile adından söz ettiren Gates, bu sefer ilginç bir açılama ile gündemde. Geçtiğimiz aylarda dünyanın en zengin insanı unvanını Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'a kaptıran Gates bugüne kadar satın aldığı en çılgın şeyi açıkladı. NTV'de yer alan habere göre Bill Gates, 30 sene önce milyarder olduğundan beri kendi zevki için satın aldığı en çılgın şeylerin Porsche marka araba, özel uçak ve evindeki trambolin odası olduğunu söyledi. Aynı programda evde sıkça kullandığı ürünler ve fiyatları sorulan Gates, 5 üründen 4'ünün fiyatını bilemedi.
Elon Musk ne kadar Bitcoin'i olduğunu açıkladı

                                    Bir kullanıcısının sorusuna yanıt veren Musk, birkaç yıl önce bir arkadaşının kendisine 0.25 Bitcoin gönderdiğini, bu zamandan beri de dijital para dünyasıyla başka herhangi bir ilişkisinin olmadığını açıkladı.
Bitcoin, değer olarak sürekli ve hızlı değişen bir yapıya sahip. 10 bin dolar olan Bitcoin'in Elon Musk'ta olan değeri ise 2500 dolara denk geliyor.
Elon Musk ne kadar Bitcoin'i olduğunu açıkladı Bir kullanıcısının sorusuna yanıt veren Musk, birkaç yıl önce bir arkadaşının kendisine 0.25 Bitcoin gönderdiğini, bu zamandan beri de dijital para dünyasıyla başka herhangi bir ilişkisinin olmadığını açıkladı. Bitcoin, değer olarak sürekli ve hızlı değişen bir yapıya sahip. 10 bin dolar olan Bitcoin'in Elon Musk'ta olan değeri ise 2500 dolara denk geliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >