10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

1 Mart
1 Mart

1 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Rusya Devlet Başkanı Putin, dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek füze geliştirdiklerini duyurdu, Fernandao'nun cezası 1 maça indirildi... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Rusya Devlet Başkanı Putin, dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek füze geliştirdiklerini duyurdu, Fernandao'nun cezası 1 maça indirildi... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Orgeneral Akar'dan Bağdat'a sürpriz ziyaret

                                    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Irak'ın başkenti Bağdat'a gitti. Orgeneral Akar, başta terör örgütü PKK olmak üzere bölgede tehdit oluşturan terör örgütlerine karşı ortak mücadele tarzını görüşecek.
Orgeneral Akar'dan Bağdat'a sürpriz ziyaret Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Irak'ın başkenti Bağdat'a gitti. Orgeneral Akar, başta terör örgütü PKK olmak üzere bölgede tehdit oluşturan terör örgütlerine karşı ortak mücadele tarzını görüşecek.
Putin: Dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek füze geliştirdik

                                    Yıllık ulusa seslenişini gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni bir kıtalararası balistik füze geliştirdiklerini ve bu füzenin dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu söyledi.
Putin: Dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek füze geliştirdik Yıllık ulusa seslenişini gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni bir kıtalararası balistik füze geliştirdiklerini ve bu füzenin dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu söyledi.
Hükümet Sözcüsü Bozdağ: BM'nin ateşkes kararında sayılan yerler arasında Afrin yok

                                    Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: "BM'nin ateşkes kararında sayılan yerler arasında Afrin yok. Biz kararı iyi okuduk, Afrin kapsam dışı" ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, erken seçim iddialarına da yanıt verdi. Bozdağ, seçimlerin vaktinde yapılacağını söyledi. Bozdağ şunları kaydetti:
Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz. AK Parti'nin geleneğinde vaktinde seçim vardır. Bu geleneğe alışmayanlar, bu geleneğe alışsalar iyi olur. Seçim vaktinde olacaktır. Herkes planını ona göre yapsın"
Hükümet Sözcüsü Bozdağ: BM'nin ateşkes kararında sayılan yerler arasında Afrin yok Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: "BM'nin ateşkes kararında sayılan yerler arasında Afrin yok. Biz kararı iyi okuduk, Afrin kapsam dışı" ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, erken seçim iddialarına da yanıt verdi. Bozdağ, seçimlerin vaktinde yapılacağını söyledi. Bozdağ şunları kaydetti: Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz. AK Parti'nin geleneğinde vaktinde seçim vardır. Bu geleneğe alışmayanlar, bu geleneğe alışsalar iyi olur. Seçim vaktinde olacaktır. Herkes planını ona göre yapsın"
TSK'nın Afrin'de kullandığı yerli silahlar gurur tablosu oldu

                                    NATO'nun en büyük ikinci ordusu olma özelliğini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri, envanterine giren yerli silahlarla Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de destan yazıyor. Son dönemde envanterine giren yerli üretim silahlı insansız hava aracı (SİHA), ATAKhelikopteri, Fırtına obüsü gibi muharebe sistemleriyle terörle mücadelede önemli başarılar elde eden Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'deki terör hedefleri yerli ve milli silahlarla imha ediliyor. Terör mevzilerinin savaş uçakları ve yerli silahlı insansız hava araçlarıyla vurulduğu harekatta, yüzde 75 oranında milli ve yerli mühimmat kullanılıyor.
TSK'nın Afrin'de kullandığı yerli silahlar gurur tablosu oldu NATO'nun en büyük ikinci ordusu olma özelliğini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri, envanterine giren yerli silahlarla Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de destan yazıyor. Son dönemde envanterine giren yerli üretim silahlı insansız hava aracı (SİHA), ATAKhelikopteri, Fırtına obüsü gibi muharebe sistemleriyle terörle mücadelede önemli başarılar elde eden Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'deki terör hedefleri yerli ve milli silahlarla imha ediliyor. Terör mevzilerinin savaş uçakları ve yerli silahlı insansız hava araçlarıyla vurulduğu harekatta, yüzde 75 oranında milli ve yerli mühimmat kullanılıyor.
Fernandao'nun cezası 1 maça indirildi

                                    Tahkim Kurulu, Fernandao'nun 2 maçlık cezasının 1 maça indirildiğini açıkladı ve ek olarak 13 bin TL para cezası verildiğini açıkladı.
Fernandao'nun cezası 1 maça indirildi Tahkim Kurulu, Fernandao'nun 2 maçlık cezasının 1 maça indirildiğini açıkladı ve ek olarak 13 bin TL para cezası verildiğini açıkladı.
Trabzonspor - Beşiktaş maçının hakemi belli oldu

                                    Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında görev yapacak hakemler belli oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak haftanın önemli maçında hakem Halis Özkahya düdük çalacak.
Trabzonspor - Beşiktaş maçının hakemi belli oldu Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında görev yapacak hakemler belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak haftanın önemli maçında hakem Halis Özkahya düdük çalacak.
Neymar'dan hayranlarına kötü haber

                                    Ameliyat olmak için Brezilya'ya giden Neymar'dan kötü haber geldi. Marsilya maçında sakatlanan yıldız futbolcunun ilk aşamada 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı, ancak Brezilya Milli Takımı doktoru bugün yaptığı açıklama ile futbolseverleri şoke eden haberi verdi. Neymar, 3 ay forma giyemeyecek.
Neymar'dan hayranlarına kötü haber Ameliyat olmak için Brezilya'ya giden Neymar'dan kötü haber geldi. Marsilya maçında sakatlanan yıldız futbolcunun ilk aşamada 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı, ancak Brezilya Milli Takımı doktoru bugün yaptığı açıklama ile futbolseverleri şoke eden haberi verdi. Neymar, 3 ay forma giyemeyecek.
Spotify'ın halka arzı için başvuru yapıldı

                                    Dijital müzik uygulaması Spotify'ın New York borsasında işlem görmesi için ilk halka arz (IPO) başvurusunda bulunuldu.
Uygulamayı geliştiren şirket Spotify Technology S.A, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) gönderdiği resmi başvuru açıklamasında, 1 milyar dolarlık IPO'nun "mümkün olan en kısa sürede" gerçekleşmesini talep etti.
Spotify'ın halka arzı için başvuru yapıldı Dijital müzik uygulaması Spotify'ın New York borsasında işlem görmesi için ilk halka arz (IPO) başvurusunda bulunuldu. Uygulamayı geliştiren şirket Spotify Technology S.A, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) gönderdiği resmi başvuru açıklamasında, 1 milyar dolarlık IPO'nun "mümkün olan en kısa sürede" gerçekleşmesini talep etti.
Ford, navigasyon ve trafik uygulaması Waze'i kullanıcılarına sunacak

                                    Ford, popüler navigasyon ve trafik uygulaması Waze'in Nisan 2018'den itibaren dünya çapındaki Ford sahiplerinin kullanımına sunulacağını duyurdu. Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, 100 milyonun üzerinde aktif kullanıcı ile dünyanın topluluk tabanlı en büyük navigasyon uygulaması olan Waze, sürücülerin birlikte akıllı bir şekilde trafik sıkışıklığının üstesinden gelmelerine yardımcı oluyor. Ford, Barselona'da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC - Mobile World Congress), popüler navigasyon ve trafik uygulaması Waze'in Nisan 2018'den itibaren dünya çapındaki Ford sahiplerinin kullanımına sunulacağını duyurdu.
Ford, navigasyon ve trafik uygulaması Waze'i kullanıcılarına sunacak Ford, popüler navigasyon ve trafik uygulaması Waze'in Nisan 2018'den itibaren dünya çapındaki Ford sahiplerinin kullanımına sunulacağını duyurdu. Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, 100 milyonun üzerinde aktif kullanıcı ile dünyanın topluluk tabanlı en büyük navigasyon uygulaması olan Waze, sürücülerin birlikte akıllı bir şekilde trafik sıkışıklığının üstesinden gelmelerine yardımcı oluyor. Ford, Barselona'da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC - Mobile World Congress), popüler navigasyon ve trafik uygulaması Waze'in Nisan 2018'den itibaren dünya çapındaki Ford sahiplerinin kullanımına sunulacağını duyurdu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >