10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

3 Mart
3 Mart

3 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? TSK ve ÖSO güçleri Raco belde merkezini ele geçirdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Münbiç teklifine dair açıklama yaptı... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, TSK ve ÖSO güçleri Raco belde merkezini ele geçirdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Münbiç teklifine dair açıklama yaptı... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

TSK ve ÖSO Raco belde merkezini ele geçirdi
TSK ve ÖSO güçleri Raco belde merkezini ele geçirilirken TSK, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2434' yülseldiğini açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve ÖSO'nun Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin kırsalında terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda ilerleyişi sürüyor. Alınan bilgilere göre TSK ve ÖSO güçleri Raco belde merkezini ele geçirdi. Raco belde merkezinde mayın arama ve temizleme çalışmaları sürüyor. 28 noktada tuzaklanmış EYP olduğu ve bunların temizlenmesiyle Cinderes operasyonuna ağırlık verileceği bildiriliyor.
TSK ve ÖSO Raco belde merkezini ele geçirdi TSK ve ÖSO güçleri Raco belde merkezini ele geçirilirken TSK, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2434' yülseldiğini açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve ÖSO'nun Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin kırsalında terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda ilerleyişi sürüyor. Alınan bilgilere göre TSK ve ÖSO güçleri Raco belde merkezini ele geçirdi. Raco belde merkezinde mayın arama ve temizleme çalışmaları sürüyor. 28 noktada tuzaklanmış EYP olduğu ve bunların temizlenmesiyle Cinderes operasyonuna ağırlık verileceği bildiriliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Münbiç teklifine dair açıklama yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dışişleri Bakanları Rex Tillerson, geldiğinde 'Çıkaralım onları. Münbiç'in yarısında güvenlik sizde, yarısında bizde olsun' dedi. Cevaben, 'Ne sizde olsun güvenlik ne de bizde! Münbiç oranın gerçek sakinlerinin olmalı' dedim” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ABD'nin terör örgütü YPG'yi Münbiç'ten çıkarma sözünün fiiliyata yansımadığını vurgulayarak, “Dışişleri Bakanları Rex Tillerson, geldiğinde 'Çıkaralım onları. Münbiç'in yarısında güvenlik sizde, yarısında bizde olsun' dedi. Cevaben, 'Ne sizde olsun güvenlik ne de bizde! Münbiç oranın gerçek sakinlerinin olmalı'dedim” açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Münbiç teklifine dair açıklama yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dışişleri Bakanları Rex Tillerson, geldiğinde 'Çıkaralım onları. Münbiç'in yarısında güvenlik sizde, yarısında bizde olsun' dedi. Cevaben, 'Ne sizde olsun güvenlik ne de bizde! Münbiç oranın gerçek sakinlerinin olmalı' dedim” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ABD'nin terör örgütü YPG'yi Münbiç'ten çıkarma sözünün fiiliyata yansımadığını vurgulayarak, “Dışişleri Bakanları Rex Tillerson, geldiğinde 'Çıkaralım onları. Münbiç'in yarısında güvenlik sizde, yarısında bizde olsun' dedi. Cevaben, 'Ne sizde olsun güvenlik ne de bizde! Münbiç oranın gerçek sakinlerinin olmalı'dedim” açıklamasını yaptı.
Başbakan Yıldırım: Kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor
Başbakan Yıldırım, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Raco'yu da teröristlerden temizlediler" dedi. Başbakan Yıldırım: "Bu mücadele aslında Avrupa'nın da barışı içindir. Dünyadaki küresel barış için de geçerlidir. Terör ile işbirliği yapanlar bölgede barışı tehlikeye atıyor. Bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Meşru bir devlet terör örgütleri ile işbirliği yapamaz. Terör örgütlerine sempati besleyenlerin eline kan bulaşıyor. Türkiye olarak bölgemizde barışın ve huzurun hakim olmasını istiyoruz. Kan ve gözyaşının sona ermesini istiyoruz." açıklamasında bulundu.
Başbakan Yıldırım: Kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor Başbakan Yıldırım, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Raco'yu da teröristlerden temizlediler" dedi. Başbakan Yıldırım: "Bu mücadele aslında Avrupa'nın da barışı içindir. Dünyadaki küresel barış için de geçerlidir. Terör ile işbirliği yapanlar bölgede barışı tehlikeye atıyor. Bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Meşru bir devlet terör örgütleri ile işbirliği yapamaz. Terör örgütlerine sempati besleyenlerin eline kan bulaşıyor. Türkiye olarak bölgemizde barışın ve huzurun hakim olmasını istiyoruz. Kan ve gözyaşının sona ermesini istiyoruz." açıklamasında bulundu.
Erzincan'da 4.2 büyüklüğünde deprem
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 12.05'te, merkez üssü Erzincan'ın Otlukbeli ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı açıklamada, "Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok" dedi.
Erzincan'da 4.2 büyüklüğünde deprem Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 12.05'te, merkez üssü Erzincan'ın Otlukbeli ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı açıklamada, "Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok" dedi.
Sınırı geçen 2 Yunan askerinin cep telefonundan bu görüntüler çıktı
Pazarkule yakınlarında dün yakalanan Yunanistan ordusuna mensup ait iki asker tutuklandı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen teğmen Aggelos Mitretodis ile çavuş Dimitros Kouklatzis'in hakimlik sorgusu tamamlandı. Hakimlik, iki askerin tutuklanmasına karar verdi. İki askerin, ifadelerinde, karda gördükleri ayak izlerini takip etmeleri sonucu Türk tarafına geçtiklerini ve cep telefonlarındaki görüntüleri, üst rütbelilere göndermek amacıyla kaydettiklerini öne sürdükleri öğrenildi. Yakalanan 2 askerin üstlerindeki cep telefonları incelemeye alınmış, inceleme sonucu telefonlarında sınırda çekilen görüntüler bulunduğu öğrenildi.
Sınırı geçen 2 Yunan askerinin cep telefonundan bu görüntüler çıktı Pazarkule yakınlarında dün yakalanan Yunanistan ordusuna mensup ait iki asker tutuklandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen teğmen Aggelos Mitretodis ile çavuş Dimitros Kouklatzis'in hakimlik sorgusu tamamlandı. Hakimlik, iki askerin tutuklanmasına karar verdi. İki askerin, ifadelerinde, karda gördükleri ayak izlerini takip etmeleri sonucu Türk tarafına geçtiklerini ve cep telefonlarındaki görüntüleri, üst rütbelilere göndermek amacıyla kaydettiklerini öne sürdükleri öğrenildi. Yakalanan 2 askerin üstlerindeki cep telefonları incelemeye alınmış, inceleme sonucu telefonlarında sınırda çekilen görüntüler bulunduğu öğrenildi.
Cenk Tosun ilk golünü attı!
Beşiktaş'tan Everton'a rekor bedelle transfer olan Cenk Tosun, Burnley ile oynanan maçta Premier Lig'deki ilk golünü attı. Milli futbolcumuz böylelikle 5. Premier Lig maçında golle buluşmuş oldu.
Cenk Tosun ilk golünü attı! Beşiktaş'tan Everton'a rekor bedelle transfer olan Cenk Tosun, Burnley ile oynanan maçta Premier Lig'deki ilk golünü attı. Milli futbolcumuz böylelikle 5. Premier Lig maçında golle buluşmuş oldu.
Beşiktaş küme düştü
Efeler Voleybol Ligi'nde Beşiktaş, Baraj Etabı'nda ilk maçını İnegöl Belediyespor ile oynadı.
Ligde normal sezonu galibiyet alamadan 0,570 puanla son sırada tamamlayan TKD Kuzey Enerji Torul Gençlik'in, baraj etabı maçları öncesi küme düşmesi kesinleşti. Sezonu 8,250 puanla 11. sırada bitiren Beşiktaş'ın ise ligde kalma olasılığı oldukça azdı.
Siyah-beyazlılar, baraj etabında yaşayacağı muhtemel ilk puan kaybında ligden düşecek ikinci takım olacaktı. Kazanmak zorunda olan Beşiktaş, İnegöl Belediyespor'ea 3-0 yenildi ve küme düşen ikinci takım oldu.
Beşiktaş ve Gümüşhane temsilcisi TKD Kuzey Enerji Torul Gençlik gelecek sezon 1. Lig'de mücadele edecek.
Beşiktaş küme düştü Efeler Voleybol Ligi'nde Beşiktaş, Baraj Etabı'nda ilk maçını İnegöl Belediyespor ile oynadı. Ligde normal sezonu galibiyet alamadan 0,570 puanla son sırada tamamlayan TKD Kuzey Enerji Torul Gençlik'in, baraj etabı maçları öncesi küme düşmesi kesinleşti. Sezonu 8,250 puanla 11. sırada bitiren Beşiktaş'ın ise ligde kalma olasılığı oldukça azdı. Siyah-beyazlılar, baraj etabında yaşayacağı muhtemel ilk puan kaybında ligden düşecek ikinci takım olacaktı. Kazanmak zorunda olan Beşiktaş, İnegöl Belediyespor'ea 3-0 yenildi ve küme düşen ikinci takım oldu. Beşiktaş ve Gümüşhane temsilcisi TKD Kuzey Enerji Torul Gençlik gelecek sezon 1. Lig'de mücadele edecek.
Nuri Şahin’e alçak saldırı
Borussia Dortmund'ta forma giyen Nuri Şahin sosyal medyada yaptığı paylaşımının ardından ırkçı Almanların ve PKK yandaşlarının saldırısına maruz kaldı. Şahin’in "Afrin'de hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim. Başımız sağ olsun, geride kalanlara Allah dayanma gücü versin" mesajı ırkçı Almanlar'ın ve PKK yandaşlarının hedefi oldu. Söz konusu gruplar Bundesliga'da başarıyla top koşturan Şahin'e hakaret dolu mesajlar yazdı.
Nuri Şahin’e alçak saldırı Borussia Dortmund'ta forma giyen Nuri Şahin sosyal medyada yaptığı paylaşımının ardından ırkçı Almanların ve PKK yandaşlarının saldırısına maruz kaldı. Şahin’in "Afrin'de hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim. Başımız sağ olsun, geride kalanlara Allah dayanma gücü versin" mesajı ırkçı Almanlar'ın ve PKK yandaşlarının hedefi oldu. Söz konusu gruplar Bundesliga'da başarıyla top koşturan Şahin'e hakaret dolu mesajlar yazdı.
İnternet olmadan WhatsApp kullanmak mümkün, işte çözüm!
Küçük bir ayar sayesinde akıllı telefonlarda internet bağlantısı olmadan WhatsApp'ı kullanmak mümkün. Bu sayede uygulama üzerinden ücretsiz bir şekilde mesaj alıp gönderilebiliyor. Son yıllarda her ne kadar mobilinternet paketleri yaygınlaşsa da birçok kullanıcı düşük kotalardan şikayetçi. Ancak bu noktada devreye özel ayarları devreye sokarak ücretsiz şekilde bazı servisleri kullanabilmek mümkün; WhatsApp da bunlardan biri. İşlemi gerçekleştirmek için Android akıllı telefonlarda öncelikle Ayarlar - Diğer Ağlar kısmına erişmek gerekiyor. Akıllı telefonlarda Ayarlar / Diğer Ağlar / Mobil Ağlar / Erişim Noktası Adları kısmına erişmek şart.

  
Akabinde "erişim noktası düzenle" bölümü üzerinden yeni bir APN oluşturup ilgili ayarlara şu seçeneklerin yerleştirilmesi gerekiyor.

  
İsim: Herhangi bir kelime 

  
APN: internet

  
roxy: 127.0.0.01

  
Bağlantı noktası: 8080

  
Daha sonrasında oluşturulan APN'i kaydetmek gerekiyor. Bu da sağ üstteki üç nokta simgesiyle yapılabiliyor. İşlem tamamlandığında sağ üstte bulunan üç nokta simgesi üzerinden APN'yi kaydedip akabinde aktif etmek gerekiyor.

  
Aktif etmek için de bir önceki ekrandan yani "Erişim Noktası Adları" bölümünden yeni oluşturulan APN'in seçilmesi şart. Tüm bu işlemler gerçekleştirildiğinde WhatsApp üzerinden internet bağlantısıolmadan ücretsiz bir şekilde mesaj alıp göndermek mümkün oluyor. Ek olarak bu WhatsApp mesajlarına fotoğraf ve videoların dahil olmadığını da belirtmek gerekiyor.
İnternet olmadan WhatsApp kullanmak mümkün, işte çözüm! Küçük bir ayar sayesinde akıllı telefonlarda internet bağlantısı olmadan WhatsApp'ı kullanmak mümkün. Bu sayede uygulama üzerinden ücretsiz bir şekilde mesaj alıp gönderilebiliyor. Son yıllarda her ne kadar mobilinternet paketleri yaygınlaşsa da birçok kullanıcı düşük kotalardan şikayetçi. Ancak bu noktada devreye özel ayarları devreye sokarak ücretsiz şekilde bazı servisleri kullanabilmek mümkün; WhatsApp da bunlardan biri. İşlemi gerçekleştirmek için Android akıllı telefonlarda öncelikle Ayarlar - Diğer Ağlar kısmına erişmek gerekiyor. Akıllı telefonlarda Ayarlar / Diğer Ağlar / Mobil Ağlar / Erişim Noktası Adları kısmına erişmek şart. Akabinde "erişim noktası düzenle" bölümü üzerinden yeni bir APN oluşturup ilgili ayarlara şu seçeneklerin yerleştirilmesi gerekiyor. İsim: Herhangi bir kelime APN: internet roxy: 127.0.0.01 Bağlantı noktası: 8080 Daha sonrasında oluşturulan APN'i kaydetmek gerekiyor. Bu da sağ üstteki üç nokta simgesiyle yapılabiliyor. İşlem tamamlandığında sağ üstte bulunan üç nokta simgesi üzerinden APN'yi kaydedip akabinde aktif etmek gerekiyor. Aktif etmek için de bir önceki ekrandan yani "Erişim Noktası Adları" bölümünden yeni oluşturulan APN'in seçilmesi şart. Tüm bu işlemler gerçekleştirildiğinde WhatsApp üzerinden internet bağlantısıolmadan ücretsiz bir şekilde mesaj alıp göndermek mümkün oluyor. Ek olarak bu WhatsApp mesajlarına fotoğraf ve videoların dahil olmadığını da belirtmek gerekiyor.
Instagram hikâyeleri gizlice nasıl izlenir?
Öncelikle Chrome IG Story eklentisini indirmek ve Google Chrome'a dahil etmek gerekiyor. Yalnızca masaüstünde çalışan Chrome IG Story uygulaması sisteme kurulduğunda tarayıcı araç çubuğuna otomatik olarak ekleniyor. Arama yapmak isteyenlerin ise eklentinin sağ kısmında yer alan bölümü kullanması gerekiyor. Daha sonrasında sol bölümde yer alan kullanıcı isimlerine tıklayarak hikâyeler gizli bir şekilde izlenebiliyor. Üstelik "Download" düğmesi sayesinde hikâyeleri indirmek de mümkün hale geliyor. Üstelik takip edilmeyen kişiler de izlenebiliyor; bunun için sağ bölümde yer alan arama bölümüne isim yazıp sorgulama yapmak gerekiyor. Ardından hikâye izleme ve indirme işlemi yapılabiliyor. Bu yöntemle izlenen hikâyelerde karşı tarafa profil bilgisi gönderilmiyor. Böylece doğal olarak paylaşım yapan kişi sizin hikâyelerini izlediğinizi bilmiyor.
Instagram hikâyeleri gizlice nasıl izlenir? Öncelikle Chrome IG Story eklentisini indirmek ve Google Chrome'a dahil etmek gerekiyor. Yalnızca masaüstünde çalışan Chrome IG Story uygulaması sisteme kurulduğunda tarayıcı araç çubuğuna otomatik olarak ekleniyor. Arama yapmak isteyenlerin ise eklentinin sağ kısmında yer alan bölümü kullanması gerekiyor. Daha sonrasında sol bölümde yer alan kullanıcı isimlerine tıklayarak hikâyeler gizli bir şekilde izlenebiliyor. Üstelik "Download" düğmesi sayesinde hikâyeleri indirmek de mümkün hale geliyor. Üstelik takip edilmeyen kişiler de izlenebiliyor; bunun için sağ bölümde yer alan arama bölümüne isim yazıp sorgulama yapmak gerekiyor. Ardından hikâye izleme ve indirme işlemi yapılabiliyor. Bu yöntemle izlenen hikâyelerde karşı tarafa profil bilgisi gönderilmiyor. Böylece doğal olarak paylaşım yapan kişi sizin hikâyelerini izlediğinizi bilmiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >