10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

6 Mart
6 Mart

6 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Suriye'de Rus uçağı düştü: 32 ölü, Birleşmiş Milletler: Esad savaş suçu işliyor, Quaresma'nın cezası belli oldu... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Suriye'de Rus uçağı düştü: 32 ölü, Birleşmiş Milletler: Esad savaş suçu işliyor, Quaresma'nın cezası belli oldu... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Suriye'de Rus uçağı düştü: 32 ölü
Suriye'de Rusya'ya ait rus nakliye uçağı düştü. Rusya'dan yapılan açıklamaya göre, uçakta 32 kişi hayatını kaybetti.
AN-26 tipi kargo uçağı Hmeymim Üssü'nde düştü.
Suriye'de Rus uçağı düştü: 32 ölü Suriye'de Rusya'ya ait rus nakliye uçağı düştü. Rusya'dan yapılan açıklamaya göre, uçakta 32 kişi hayatını kaybetti. AN-26 tipi kargo uçağı Hmeymim Üssü'nde düştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye sert çıkış: Batsın sizin kararınız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En son gelişmeler Doğu Guta. Doğu Guta'daki gelişmeler yenilir yutulur mu? İnsanlığa sığar mı? BMGK'da karar alınıyor. Batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var? Siz insanlığı kandırıyorsunuz. Bu 5 ülkenin sahip olduğu haklara onlar da sahip olsun. Biz bunu dünyada görüştüğümüz liderlere söylediğimizde haklısınız diyor, sesinizi çıkarın dediğimizde hiçbirisi sesini çıkaramıyor. Hamdolsun su Kudüs meselesinde 128 ülke sesini çıkardı, orada tavrını ortaya koydu." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye sert çıkış: Batsın sizin kararınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En son gelişmeler Doğu Guta. Doğu Guta'daki gelişmeler yenilir yutulur mu? İnsanlığa sığar mı? BMGK'da karar alınıyor. Batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var? Siz insanlığı kandırıyorsunuz. Bu 5 ülkenin sahip olduğu haklara onlar da sahip olsun. Biz bunu dünyada görüştüğümüz liderlere söylediğimizde haklısınız diyor, sesinizi çıkarın dediğimizde hiçbirisi sesini çıkaramıyor. Hamdolsun su Kudüs meselesinde 128 ülke sesini çıkardı, orada tavrını ortaya koydu." ifadelerini kullandı.
Birleşmiş Milletler: Esad savaş suçu işliyor
BM, Esed rejiminin Doğu Guta'da sivillere karşı kimyasal silah kullanmak ve halkı açlığa sürüklemek gibi bir dizi fiille savaş suçu işlediğini duyurdu.
Birleşmiş Milletler: Esad savaş suçu işliyor BM, Esed rejiminin Doğu Guta'da sivillere karşı kimyasal silah kullanmak ve halkı açlığa sürüklemek gibi bir dizi fiille savaş suçu işlediğini duyurdu.
MHP lideri Devlet Bahçeli: Kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir
MHP Lideri Devlet Bahçeli: "Hala istismarları ve işlenen cinayetleri konuşup bir arpa boyu yol alamıyoruz. Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. 'Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.' diyen milletimiz, kadına şiddet gösterene bedeli ödetecek güce sahiptir. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam. Gereği neyse yapılmalıdır. Kadına bir fiske vuran kimse bedeli ödetilmelidir. Şiddeti kaynağında kurutmalıyız. Bilim insanları şiddet konusunda çalışmalıdır. Bu da bir beka meselesidir. Ertelenmesi çok ciddi sorunlara neden olacaktır. Tüm kadınların, tüm annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.
MHP lideri Devlet Bahçeli: Kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir MHP Lideri Devlet Bahçeli: "Hala istismarları ve işlenen cinayetleri konuşup bir arpa boyu yol alamıyoruz. Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. 'Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.' diyen milletimiz, kadına şiddet gösterene bedeli ödetecek güce sahiptir. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam. Gereği neyse yapılmalıdır. Kadına bir fiske vuran kimse bedeli ödetilmelidir. Şiddeti kaynağında kurutmalıyız. Bilim insanları şiddet konusunda çalışmalıdır. Bu da bir beka meselesidir. Ertelenmesi çok ciddi sorunlara neden olacaktır. Tüm kadınların, tüm annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.
Zeytin Dalı Harekatı'nın 46. günü
Suriye'nin Afrin bölgesinde operasyonlarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köylerini kurtararak Şeran belde merkezini teröristlerden arındırdı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre, operasyonun başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2872 oldu.
Zeytin Dalı Harekatı'nın 46. günü Suriye'nin Afrin bölgesinde operasyonlarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köylerini kurtararak Şeran belde merkezini teröristlerden arındırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre, operasyonun başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2872 oldu.
Quaresma'nın cezası belli oldu!
Türkiye Kupası yarı final ilk karşılaşmasında Josef de Souza'ya yaptığı hareket nedeniyle PFDK tarafından Quaresma'ya 5 maç ceza verildi.
Quaresma'nın cezası belli oldu! Türkiye Kupası yarı final ilk karşılaşmasında Josef de Souza'ya yaptığı hareket nedeniyle PFDK tarafından Quaresma'ya 5 maç ceza verildi.
Davide Astori’nin forması emekliye ayrıldı
Davide Astori, İtalya Serie A'da pazar günü oynanacak Udinese-Fiorentina maçı öncesinde takımının kamp yaptığı otelde ölü bulundu. Fiorentina, Davide Astori’nin anısını yaşatmak için önemli bir karar verdi. Fiorentina Kulübü yaşamını yitiren kaptanlarının 13 numaralı formasını emekliye ayırdığını duyurdu.
Davide Astori’nin forması emekliye ayrıldı Davide Astori, İtalya Serie A'da pazar günü oynanacak Udinese-Fiorentina maçı öncesinde takımının kamp yaptığı otelde ölü bulundu. Fiorentina, Davide Astori’nin anısını yaşatmak için önemli bir karar verdi. Fiorentina Kulübü yaşamını yitiren kaptanlarının 13 numaralı formasını emekliye ayırdığını duyurdu.
NTV Spor'un kapanacağı gün belli oldu!
NTV Spor'u satın alan Discovery Networks tarafından yapılan açıklamada 17 Mart Cumartesi 22.30'da , DMAX'ın NTV Spor'un yerini alacağı ve Discovery'nin Türkiye pazarında TLC'den sonra şifresiz yayın yapan ikinci kanal olacağı duyuruldu.
DMAX'ın yayın politikası ise NTV Spor'un izlediği yoldan biraz daha farklı olacak. Türkiye'de yayın hayatına önümüzdeki günlerde "merhaba" diyecek olan DMAX, erkeklere yönelik yaşam tarzı ve eğlence içerikli ücretsiz yayın yapacak.
NTV Spor'un kapanacağı gün belli oldu! NTV Spor'u satın alan Discovery Networks tarafından yapılan açıklamada 17 Mart Cumartesi 22.30'da , DMAX'ın NTV Spor'un yerini alacağı ve Discovery'nin Türkiye pazarında TLC'den sonra şifresiz yayın yapan ikinci kanal olacağı duyuruldu. DMAX'ın yayın politikası ise NTV Spor'un izlediği yoldan biraz daha farklı olacak. Türkiye'de yayın hayatına önümüzdeki günlerde "merhaba" diyecek olan DMAX, erkeklere yönelik yaşam tarzı ve eğlence içerikli ücretsiz yayın yapacak.
e-Devlet'te "Miras Sorgulama" sistemi aktif edildi
Son haftalarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınaSoy Ağacı Sorgulama ve Şehit Sorgulama gibi yeni hizmetler sunmaya başlayan e-Devlet, son olarak Miras Sorgulama sistemini de aktif etti. Böylece artık e-Devlet'e TC kimlik numarası ve şifreyle giriş yapıldığında miras bilgisi görüntülenebiliyor.
e-Devlet'te "Miras Sorgulama" sistemi aktif edildi Son haftalarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınaSoy Ağacı Sorgulama ve Şehit Sorgulama gibi yeni hizmetler sunmaya başlayan e-Devlet, son olarak Miras Sorgulama sistemini de aktif etti. Böylece artık e-Devlet'e TC kimlik numarası ve şifreyle giriş yapıldığında miras bilgisi görüntülenebiliyor.
Instagram kendi portre modu özelliğini geliştiriyor
Instagram, akıllı telefonlar için yeni bir özellik test ediyor. Yakın zamanda çıkan, "sesli ve görüntülü arama özelliği" söylentilerinin ardından bu kez de portremoduna ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Şu an konuşulanlara bakılırsa Instagram yakın zamanda kendi portre modu özelliğini sunmaya başlayacak. Artık orta ve üst segmentte yer alan akıllı telefonların kamera modları arasına dahil edilen portre özelliği, uygulama tarafında da hayat bulacak gibi görünüyor. Böylece doğrudan Instagram'dan portre fotoğraflar çekip paylaşmak mümkün olacak.
Instagram kendi portre modu özelliğini geliştiriyor Instagram, akıllı telefonlar için yeni bir özellik test ediyor. Yakın zamanda çıkan, "sesli ve görüntülü arama özelliği" söylentilerinin ardından bu kez de portremoduna ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Şu an konuşulanlara bakılırsa Instagram yakın zamanda kendi portre modu özelliğini sunmaya başlayacak. Artık orta ve üst segmentte yer alan akıllı telefonların kamera modları arasına dahil edilen portre özelliği, uygulama tarafında da hayat bulacak gibi görünüyor. Böylece doğrudan Instagram'dan portre fotoğraflar çekip paylaşmak mümkün olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >