10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

7 Mart
7 Mart

7 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cinderes'in merkezinde çatışmalar devam ediyor, Merkez Bankası faiz kararını açıkladı... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cinderes'in merkezinde çatışmalar devam ediyor, Merkez Bankası faiz kararını açıkladı... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Zeytin Dalı Harekatı 47. gün: Cinderes'in merkezinde çatışmalar sürüyor
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PYD/PKK'lı teröristlerin işgali altındaki Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 47. gününde Cinderes’in merkezinde çatışmalar başladı. Afrin'e açılan en önemli kapılardan biri olan Cinderes'e Türk savaş uçakları hava harekatı düzenledi. Türk savaş uçakları öğleden sonra Cinderes'te tespit edilen terör hedeflerini bir bir bombalayarak temizlemeye başladı. TSK ve ÖSO güçleri ise karadan Cinderes kent merkezine ilerleyişini sürdürüyor.
Zeytin Dalı Harekatı 47. gün: Cinderes'in merkezinde çatışmalar sürüyor Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PYD/PKK'lı teröristlerin işgali altındaki Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 47. gününde Cinderes’in merkezinde çatışmalar başladı. Afrin'e açılan en önemli kapılardan biri olan Cinderes'e Türk savaş uçakları hava harekatı düzenledi. Türk savaş uçakları öğleden sonra Cinderes'te tespit edilen terör hedeflerini bir bir bombalayarak temizlemeye başladı. TSK ve ÖSO güçleri ise karadan Cinderes kent merkezine ilerleyişini sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı öncesinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan: "Şu son Afrin hadisesi, gelişmeler, hamdolsun bize bir şeyi gösterdi. Bu millet güçlü bir millet. Bu millet vasıflı bir millet. Bu millet bir olunca, iri olunca, diri olunca, kardeş olunca neler yapabileceğini ortaya koyuyor. Az önce son rakamı aldım. Hamdolsun az kaldı 20 tane. Şu anda 2960. Bu akşama kadar o 3 bini aşar. Dağ taş demeden Mehmedimiz ilerlemeye devam ediyor. Er Rai, Cerablus, El Bab'ı kontrol altına aldıysak Afrin'de de 2 bin kilometre alanı kontrolümüz altına alacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı öncesinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan: "Şu son Afrin hadisesi, gelişmeler, hamdolsun bize bir şeyi gösterdi. Bu millet güçlü bir millet. Bu millet vasıflı bir millet. Bu millet bir olunca, iri olunca, diri olunca, kardeş olunca neler yapabileceğini ortaya koyuyor. Az önce son rakamı aldım. Hamdolsun az kaldı 20 tane. Şu anda 2960. Bu akşama kadar o 3 bini aşar. Dağ taş demeden Mehmedimiz ilerlemeye devam ediyor. Er Rai, Cerablus, El Bab'ı kontrol altına aldıysak Afrin'de de 2 bin kilometre alanı kontrolümüz altına alacağız." dedi.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararı belli oldu. Banka politika faizini yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını sırasıyla yüzde 7,25 ve yüzde 9,25 düzeyinde, GLP borç verme faiz oranını da yüzde 12,75'te sabit tuttu.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararı belli oldu. Banka politika faizini yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını sırasıyla yüzde 7,25 ve yüzde 9,25 düzeyinde, GLP borç verme faiz oranını da yüzde 12,75'te sabit tuttu.
'Bir ülkenin bayrağını yakmak nefret suçudur'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Atina'da düzenlenen bir gösteride Türk bayrağının yakılmasına ilişkin ülkeler arasında görüş ayrılıkları olabilir, farklı yorumlar olabilir ama bir ülkenin bayrağını yakmak nefret suçudur." ifadesini kullandı.
'Bir ülkenin bayrağını yakmak nefret suçudur' Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Atina'da düzenlenen bir gösteride Türk bayrağının yakılmasına ilişkin ülkeler arasında görüş ayrılıkları olabilir, farklı yorumlar olabilir ama bir ülkenin bayrağını yakmak nefret suçudur." ifadesini kullandı.
Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklama: "İnsansız jet çalışmaları başlıyor"
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'in tanıtım toplantısında Yeni Şafak'a konuşan Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 4.5 ton ağırlığında ve 1.5 ton yük taşıma kapasitesine sahip yeni bir jet için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi. Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'in İstanbul'daki tanıtım toplantısında konuşan Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, kısa süre içinde insansız jet çalışmalarının başlayacağını duyurdu.
Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklama: "İnsansız jet çalışmaları başlıyor" Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'in tanıtım toplantısında Yeni Şafak'a konuşan Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 4.5 ton ağırlığında ve 1.5 ton yük taşıma kapasitesine sahip yeni bir jet için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi. Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'in İstanbul'daki tanıtım toplantısında konuşan Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, kısa süre içinde insansız jet çalışmalarının başlayacağını duyurdu.
Ünlü isim Yaşar Gaga hayatını kaybetti!
Sezen Aksu'nun menajeri Yaşar Gaga, çoklu organ yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti! Müzik dünyasının başarılı isimlerinden Yaşar Gaga uzun bir dönem Sezen Aksu’nun vokalistliğini de üstlendi. Dört yıl önce by-pass ameliyatı olan Gaga, üç hafta önce kaldırıldığı hastanede kalp yetmezliği teşhisiyle tedavi altına alınmıştı.
Ünlü isim Yaşar Gaga hayatını kaybetti! Sezen Aksu'nun menajeri Yaşar Gaga, çoklu organ yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti! Müzik dünyasının başarılı isimlerinden Yaşar Gaga uzun bir dönem Sezen Aksu’nun vokalistliğini de üstlendi. Dört yıl önce by-pass ameliyatı olan Gaga, üç hafta önce kaldırıldığı hastanede kalp yetmezliği teşhisiyle tedavi altına alınmıştı.
Volkan'ın menajerinden transfer açıklaması!
Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel'in menajeri Erdinç Şehit, deneyimli kaleci hakkında son dönemde çıkan haberlere açıklık getirdi. Şehit: "Aykut Kocaman'ın Volkan Demirel'i artık oynatmayacağı konusunda çıkan haberler doğru değildir. Kesinlikle böyle bir durum yoktur. Volkan'ın morali gayet iyi bir sorunu yok. Performans olarak zaten sorunu yoktu sadece kırmızı kart konusu var. Önümüzdeki maçtan başka düşüncesi yok, şampiyonluğa odaklanmıştır. Fenerbahçe'nin halen şampiyonluk iddiası devam etmektedir" dedi.
Volkan'ın menajerinden transfer açıklaması! Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel'in menajeri Erdinç Şehit, deneyimli kaleci hakkında son dönemde çıkan haberlere açıklık getirdi. Şehit: "Aykut Kocaman'ın Volkan Demirel'i artık oynatmayacağı konusunda çıkan haberler doğru değildir. Kesinlikle böyle bir durum yoktur. Volkan'ın morali gayet iyi bir sorunu yok. Performans olarak zaten sorunu yoktu sadece kırmızı kart konusu var. Önümüzdeki maçtan başka düşüncesi yok, şampiyonluğa odaklanmıştır. Fenerbahçe'nin halen şampiyonluk iddiası devam etmektedir" dedi.
Beşiktaşlı yıldız için trafik kazası iddiası!
Beşiktaşlı Caner Erkin'in seyir halindeki bir taksiye çarptığı belirtilirken, milli oyuncunun kazadan sonra eşi Şükran Ovalı'ya "Sen hamilesin içeri gir" dediği ileri sürüldü.
Beşiktaşlı yıldız için trafik kazası iddiası! Beşiktaşlı Caner Erkin'in seyir halindeki bir taksiye çarptığı belirtilirken, milli oyuncunun kazadan sonra eşi Şükran Ovalı'ya "Sen hamilesin içeri gir" dediği ileri sürüldü.
Robin van Persie antrenmana çıkmadı!
Sezonun ilk yarısında Süper Lig'de sakatlıkları nedeniyle Fenerbahçe formasında uzak kalan ve devre arası transfer döneminde yıldızının parladığı Feyenoord'a transfer olan Hollandalı yıldız, bu kez Hollanda'da sakatlandı. Devre arasında tranfer döneminde Fenerbahçe'den Feyenoord'a transfer olan ve Hollanda'da iyi bir performans gösteren Robin van Persie, sakatlığı nedeniyle antrenmana çıkmadı.
Robin van Persie antrenmana çıkmadı! Sezonun ilk yarısında Süper Lig'de sakatlıkları nedeniyle Fenerbahçe formasında uzak kalan ve devre arası transfer döneminde yıldızının parladığı Feyenoord'a transfer olan Hollandalı yıldız, bu kez Hollanda'da sakatlandı. Devre arasında tranfer döneminde Fenerbahçe'den Feyenoord'a transfer olan ve Hollanda'da iyi bir performans gösteren Robin van Persie, sakatlığı nedeniyle antrenmana çıkmadı.
Mercedes'in akıllı far teknolojisi "MayBack S" serisiyle gerçeğe dönüşüyor
Alman otomobil üreticisi Mercedes'in yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı akıllı far teknolojisi sonunda nihayete ulaşıyor. Daimler tarafından yapılan açıklamayla birlikte akıllı farların MayBack S serisiyle gerçeğe dönüştüğü bilgisi verildi. Daimler AG bünyesi altında bulunan Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz,birkaç yıldır yeni nesil akıllı far teknolojisi üzerinde çalışıyor. Şirket böylece karanlık ortamlarda çok daha etkin bir aydınlatma sunmayı hedefliyor. Ayrıca otomobile yerleştirilen kamera ve sensörler araç içi bilgi ve eğlence sistemleriyle tam uyumlu çalışıyor.
Mercedes'in akıllı far teknolojisi "MayBack S" serisiyle gerçeğe dönüşüyor Alman otomobil üreticisi Mercedes'in yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı akıllı far teknolojisi sonunda nihayete ulaşıyor. Daimler tarafından yapılan açıklamayla birlikte akıllı farların MayBack S serisiyle gerçeğe dönüştüğü bilgisi verildi. Daimler AG bünyesi altında bulunan Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz,birkaç yıldır yeni nesil akıllı far teknolojisi üzerinde çalışıyor. Şirket böylece karanlık ortamlarda çok daha etkin bir aydınlatma sunmayı hedefliyor. Ayrıca otomobile yerleştirilen kamera ve sensörler araç içi bilgi ve eğlence sistemleriyle tam uyumlu çalışıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >