10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

8 Mart
8 Mart

8 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cinderes kontrol altına alındı, FIFA'dan Trabzonspor'a transfer yasağı... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cinderes kontrol altına alındı, FIFA'dan Trabzonspor'a transfer yasağı... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Cinderes kontrol altına alındı
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. TSK ve ÖSO, Afrin'in Cinderes belde merkezini ele geçirdi. Teröristlerle çatışmalar yer yer devam ediyor.
Cinderes kontrol altına alındı Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. TSK ve ÖSO, Afrin'in Cinderes belde merkezini ele geçirdi. Teröristlerle çatışmalar yer yer devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programında konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bu konuda marjinallari asla dikkate almayız. Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor. Anlamak mümkün değil. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, yada çok farklı bir dünyada yaşıyorlar. Çünkü İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam'ın hükümlerinin güncellenmesi var. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programında konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bu konuda marjinallari asla dikkate almayız. Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor. Anlamak mümkün değil. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, yada çok farklı bir dünyada yaşıyorlar. Çünkü İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam'ın hükümlerinin güncellenmesi var. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız." dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Afrin Harekatı Mayıs ayına kadar biter
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin harekatının Mayıs ayına kadar sonlanacağını söyledi.
Çavuşoğlu, Irak'taki seçimlerden sonra PKK'ya yönelik Bağdat ile ortak sınır ötesi operasyon olacağını söyledi. Çavuşoğlu, ortak operasyon konusunda İbadi ile görüşüldüğünü belirtti.
Çavuşoğlu, terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in İsveç'te olduğunu ve İsveç'ten geçici tutuklama talebinde bulunulduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Afrin Harekatı Mayıs ayına kadar biter Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin harekatının Mayıs ayına kadar sonlanacağını söyledi. Çavuşoğlu, Irak'taki seçimlerden sonra PKK'ya yönelik Bağdat ile ortak sınır ötesi operasyon olacağını söyledi. Çavuşoğlu, ortak operasyon konusunda İbadi ile görüşüldüğünü belirtti. Çavuşoğlu, terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in İsveç'te olduğunu ve İsveç'ten geçici tutuklama talebinde bulunulduğunu söyledi.
Özel halk otobüsleri cuma günü kontak kapatıyor
Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası ve Özel Halk ve Belediye Otobüsü İşverenler Sendikası üyesi bir grup özel halk otobüsü işletmecisi, İBB'den aldıkları paranın maliyetlerini karşılamadığını belirterek cuma günü kontak kapatacaklarını açıkladı ve İstanbullulardan özür diledi.
Özel halk otobüsleri cuma günü kontak kapatıyor Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası ve Özel Halk ve Belediye Otobüsü İşverenler Sendikası üyesi bir grup özel halk otobüsü işletmecisi, İBB'den aldıkları paranın maliyetlerini karşılamadığını belirterek cuma günü kontak kapatacaklarını açıkladı ve İstanbullulardan özür diledi.
FIFA'dan Trabzonspor'a transfer yasağı
FIFA, Matus Bero transferi için zamanında Trencin kulübüne yapılmayan ödemeden dolayı Trabzonspor’a bir dönem transfer yasağı cezası verdi.Trabzonspor 2016-17 sezonu öncesi, Matus Bero'yu Slovakya'nin "Trencin" takımından transfer etmişti. Trencin kulübü ödemelerde 250 bin avro eksik olduğu için Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet etti.
FIFA'dan Trabzonspor'a transfer yasağı FIFA, Matus Bero transferi için zamanında Trencin kulübüne yapılmayan ödemeden dolayı Trabzonspor’a bir dönem transfer yasağı cezası verdi.Trabzonspor 2016-17 sezonu öncesi, Matus Bero'yu Slovakya'nin "Trencin" takımından transfer etmişti. Trencin kulübü ödemelerde 250 bin avro eksik olduğu için Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet etti.
Türkler, Xabi Alonso'yu hackledi!
Liverpool, Real Madrid ve Bayern Münih gibi dünya devlerinin formasını giyen Xabi Alonso'nun Instagram hesabını Türkler hackledi. İspanyol futbolcu adına paylaşım yapan Ayyıldız Tim adlı hacker grubu, Alonso'nun Fenerbahçe'de oynayacağını yazdı. Türk hacker grubu Ayyıldız Tim, 36 yaşındaki Alonso'nun hesabını ele geçirerekpaylaşımlarda bulundu.
Türkler, Xabi Alonso'yu hackledi! Liverpool, Real Madrid ve Bayern Münih gibi dünya devlerinin formasını giyen Xabi Alonso'nun Instagram hesabını Türkler hackledi. İspanyol futbolcu adına paylaşım yapan Ayyıldız Tim adlı hacker grubu, Alonso'nun Fenerbahçe'de oynayacağını yazdı. Türk hacker grubu Ayyıldız Tim, 36 yaşındaki Alonso'nun hesabını ele geçirerekpaylaşımlarda bulundu.
Quaresma'nın cezası onandı!
Tahkim Kurulu, Quaresma'nın 5 maçlık cezasını onadı ve Beşiktaş'ın yaptığı "erteleme" talebini de reddetti.
Quaresma'nın cezası onandı! Tahkim Kurulu, Quaresma'nın 5 maçlık cezasını onadı ve Beşiktaş'ın yaptığı "erteleme" talebini de reddetti.
Milli Savunma Bakanı açıkladı: Yerli ÇNRA'lar bu ay Zeytin Dalı Harekâtı'nda kullanılacak!
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Makine ve Kimya Endüstri Kurumu tarafından geliştirilen ve etkisi 4 kat yükseltilmiş ÇNRA'ların Zeytin Dalı Harekâtında kullanılacağını bildirdi.
Milli Savunma Bakanı açıkladı: Yerli ÇNRA'lar bu ay Zeytin Dalı Harekâtı'nda kullanılacak! Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Makine ve Kimya Endüstri Kurumu tarafından geliştirilen ve etkisi 4 kat yükseltilmiş ÇNRA'ların Zeytin Dalı Harekâtında kullanılacağını bildirdi.
Yerli otomobilin ilk kez sergileneceği tarih açıklandı
Yerli otomobille ilgili gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü geçen ay yaptığı açıklamada "emsallerinden daha kaliteli ve üstün olacak, New York'ta da Tanzanya'da da araçları göreceksiniz" şeklinde bir açıklama yapmış, fiyatın 80 bin TL ile 100.000 TL arasında olacağını açıklamıştı.Türkiye'nin yerli otomobil projesinin koordinatörü Metin Sancar, araca ait ilk prototipin gelecek yıl Cenevre'de sergileneceğini ifade etti.
Yerli otomobilin ilk kez sergileneceği tarih açıklandı Yerli otomobille ilgili gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü geçen ay yaptığı açıklamada "emsallerinden daha kaliteli ve üstün olacak, New York'ta da Tanzanya'da da araçları göreceksiniz" şeklinde bir açıklama yapmış, fiyatın 80 bin TL ile 100.000 TL arasında olacağını açıklamıştı.Türkiye'nin yerli otomobil projesinin koordinatörü Metin Sancar, araca ait ilk prototipin gelecek yıl Cenevre'de sergileneceğini ifade etti.
Android P: Yeni mobil işletim sistemindeki görsel değişiklikler neler?
Android akıllı telefon üreticileri sistem güncellemelerini hızlıca sunabilmek için birbiriyle yarışıyor. Ancak buna rağmen ekosistemin büyüklüğü düşünüldüğünde Android Oreo'yu deneyimleyen kullanıcı sayısının çok az olduğu söylenebilir. Ama Google bir yandan mobil işletim sistemi tarafındaki çalışmalarına devam ediyor. Bugün itibariyle geliştiricilere özel olarak Android 9.0 yani diğer adıyla Android P yayınlandı. Şu anda yeni sistemin tam ismi ise bilinmiyor. Ancak şirketin sürekli olarak tatlı isimlerini (Marshmallow, Nougat ve Oreo gibi) baz aldığı düşünüldüğünde yeni sürümün Pancake olarak adlandırılacağı öngörülüyor. Android P'yi erkenden değerlendirmek gerekirse görünüm açısından önemli düzenlemeler yapıldığını söylemek mümkün. Ancak şu anda geliştirme aşamasında olduğu için birçok farklı düzenleme geleceği ve final sürümünde işlerin çok daha ileriye götürüleceğini tahmin etmek hiç de zor değil. Google'ın bu sistemle birlikte simgeleri, uygulama içindeki birçok noktayı ve görsel detayları "yuvarlaklaştırdığı" gözden kaçmıyor. Üstelik karşımızda eskisine oranla çok daha "renkli" bir işletim sistemi var.
Android P: Yeni mobil işletim sistemindeki görsel değişiklikler neler? Android akıllı telefon üreticileri sistem güncellemelerini hızlıca sunabilmek için birbiriyle yarışıyor. Ancak buna rağmen ekosistemin büyüklüğü düşünüldüğünde Android Oreo'yu deneyimleyen kullanıcı sayısının çok az olduğu söylenebilir. Ama Google bir yandan mobil işletim sistemi tarafındaki çalışmalarına devam ediyor. Bugün itibariyle geliştiricilere özel olarak Android 9.0 yani diğer adıyla Android P yayınlandı. Şu anda yeni sistemin tam ismi ise bilinmiyor. Ancak şirketin sürekli olarak tatlı isimlerini (Marshmallow, Nougat ve Oreo gibi) baz aldığı düşünüldüğünde yeni sürümün Pancake olarak adlandırılacağı öngörülüyor. Android P'yi erkenden değerlendirmek gerekirse görünüm açısından önemli düzenlemeler yapıldığını söylemek mümkün. Ancak şu anda geliştirme aşamasında olduğu için birçok farklı düzenleme geleceği ve final sürümünde işlerin çok daha ileriye götürüleceğini tahmin etmek hiç de zor değil. Google'ın bu sistemle birlikte simgeleri, uygulama içindeki birçok noktayı ve görsel detayları "yuvarlaklaştırdığı" gözden kaçmıyor. Üstelik karşımızda eskisine oranla çok daha "renkli" bir işletim sistemi var.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >