10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

11 Mart
11 Mart

11 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'e 4-5 kilometre kaldı, Arda Turan bu akşam evleniyor... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'e 4-5 kilometre kaldı, Arda Turan bu akşam evleniyor... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'e 4-5 kilometre kaldı

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu ve Sakarya'da vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Şu anda 4-5 kilometre kaldı, Afrin'e giriyoruz." dedi. Erdoğan: "Suriye'de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman gelip bizim yanımızda yer alacaksın. Sürekli terör örgütleri bizi taciz ediyor. Peki, sen ne zaman ortaya çıkacaksın." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'e 4-5 kilometre kaldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu ve Sakarya'da vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Şu anda 4-5 kilometre kaldı, Afrin'e giriyoruz." dedi. Erdoğan: "Suriye'de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman gelip bizim yanımızda yer alacaksın. Sürekli terör örgütleri bizi taciz ediyor. Peki, sen ne zaman ortaya çıkacaksın." ifadelerini kullandı.
Ünlü hakim trafik kazasında hayatını kaybetti

                                    Türkiye'de Sivas davası, Fethullah Gülen davası gibi birçok önemli davaya bakan Hakim Mehmet Orhan Karadeniz, Antalya'nın Alanya ilçesinde motosiklet çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaza dün akşam saat 20.00 sıralarında Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Yolun karşısına geçmeye çalışan Mehmet Orhan Karadeniz’e, Mustafa Boztepe (25) idaresindeki motosiklet çarptı.
Ünlü hakim trafik kazasında hayatını kaybetti Türkiye'de Sivas davası, Fethullah Gülen davası gibi birçok önemli davaya bakan Hakim Mehmet Orhan Karadeniz, Antalya'nın Alanya ilçesinde motosiklet çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaza dün akşam saat 20.00 sıralarında Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Yolun karşısına geçmeye çalışan Mehmet Orhan Karadeniz’e, Mustafa Boztepe (25) idaresindeki motosiklet çarptı.
Çin Parlementosu'ndan kritik karar

                                    Çin çok kritik bir kararı içinde barındıran anayasa değişikliği teklifini kabul etti. Ülkede en üst yasama organı olan Çin Ulusal Halk Kongresinde yapılan oylama sonucu kabul edilen anayasa değişikliğiyle Şi Cinping'in görev süresinin dolacağı 2023'den sonra devlet başkanlığına devam edebilmesinin önü açıldı.
Çin Parlementosu'ndan kritik karar Çin çok kritik bir kararı içinde barındıran anayasa değişikliği teklifini kabul etti. Ülkede en üst yasama organı olan Çin Ulusal Halk Kongresinde yapılan oylama sonucu kabul edilen anayasa değişikliğiyle Şi Cinping'in görev süresinin dolacağı 2023'den sonra devlet başkanlığına devam edebilmesinin önü açıldı.
Zeytin Dalı Harekatı 51. günü

                                    Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın 51. günü. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre; harekatın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3300 olurken, 13 köy terör örgütlerinden temizlendi. Öteyandan stratejik öneme sahip Bableit Havaalanı terör örgütlerinden arındırıldı.
Zeytin Dalı Harekatı 51. günü Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın 51. günü. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre; harekatın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3300 olurken, 13 köy terör örgütlerinden temizlendi. Öteyandan stratejik öneme sahip Bableit Havaalanı terör örgütlerinden arındırıldı.
Arda Turan bu akşam evleniyor! 

                                    Geçen hafta Aslıhan Doğan ile nişanlanan Arda Turan geçtiğimiz günlerde yakın zamanda evlenmeyeceklerini belirtmişti. Ancak bu akşam Arda Turan ile Aslıhan Doğan sade bir törenle dünya evine girecek. Arda Turan'ın Çubuklu'daki evinde gerçekleşecek törende ünlü futbolcunun nikah şahidi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.
Arda Turan bu akşam evleniyor! Geçen hafta Aslıhan Doğan ile nişanlanan Arda Turan geçtiğimiz günlerde yakın zamanda evlenmeyeceklerini belirtmişti. Ancak bu akşam Arda Turan ile Aslıhan Doğan sade bir törenle dünya evine girecek. Arda Turan'ın Çubuklu'daki evinde gerçekleşecek törende ünlü futbolcunun nikah şahidi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.
Sarıyerli futbolcular ölümden döndü

                                    TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Sarıyer, 26. hafta mücadelesinde deplasmanda Amed Sportif ile karşılaşacak. Mücadele için Diyarbakır’a giden İstanbul ekibinin takım otobüsü, maça giderken taşlı saldırıya uğradı. Deplasmanda Amed Sportif ile karşılaşacak olan Sarıyer'in takım otobüsüne bir grup taraftar saldırdı.
Sarıyerli futbolcular ölümden döndü TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Sarıyer, 26. hafta mücadelesinde deplasmanda Amed Sportif ile karşılaşacak. Mücadele için Diyarbakır’a giden İstanbul ekibinin takım otobüsü, maça giderken taşlı saldırıya uğradı. Deplasmanda Amed Sportif ile karşılaşacak olan Sarıyer'in takım otobüsüne bir grup taraftar saldırdı.
Barcelona açıkladı! İşte yılın transferi

                                    Barcelona ile Brezilya temsilcisi Gremio, Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo'nun (Arthur) transferi için satın alma opsiyonunda anlaştı.Barcelona Kulübünden yapılan açıklamada, Brezilyalı futbolcu için Gremio ile satın alma opsiyonunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Barcelona'nın bu hakkı, 2018 yılının temmuz ayı içerisinde 30 milyon Euro bonservis ile 9 milyon Euro bonus bedeliyle kullanabileceği bildirildi.
Barcelona açıkladı! İşte yılın transferi Barcelona ile Brezilya temsilcisi Gremio, Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo'nun (Arthur) transferi için satın alma opsiyonunda anlaştı.Barcelona Kulübünden yapılan açıklamada, Brezilyalı futbolcu için Gremio ile satın alma opsiyonunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Barcelona'nın bu hakkı, 2018 yılının temmuz ayı içerisinde 30 milyon Euro bonservis ile 9 milyon Euro bonus bedeliyle kullanabileceği bildirildi.
Saldırılar arttı, Uber açıklama yapmak zorunda kaldı

                                    Mobil cihazlar üzerinden kullanıcıların araç çağırmasıyla hizmet veren ulaşım şirketi Uber, İstanbul'daki taksicilerin saldırılarından sonra ilk açıklamayı yaptı. Açıklamada, "Önceliğimiz bu zor zamanlarda Uber sürücü ortaklarımızın yanında durmak, onlara gereken hukuki yardımı sağlayıp destek olmaktır. Türkiye’deki operasyonlarımıza, sorumlu bir iş ortağı olarak, sonuna kadar bağlıyız. En çok önem verdiğimiz konuların başında, yerel paydaşlarla beraber çalışarak, birlikte daha akıllı ve çevre dostu şehirler yaratmak geliyor. Buna taksiciler de dahil olduğu için Taksi ürünümüz mevcut. Türkiye’de taksicilerin Uber’in teknolojisinden faydalandığı bu işbirliğinin çok büyük bir potansiyeli olduğu inancındayız" denildi.
Saldırılar arttı, Uber açıklama yapmak zorunda kaldı Mobil cihazlar üzerinden kullanıcıların araç çağırmasıyla hizmet veren ulaşım şirketi Uber, İstanbul'daki taksicilerin saldırılarından sonra ilk açıklamayı yaptı. Açıklamada, "Önceliğimiz bu zor zamanlarda Uber sürücü ortaklarımızın yanında durmak, onlara gereken hukuki yardımı sağlayıp destek olmaktır. Türkiye’deki operasyonlarımıza, sorumlu bir iş ortağı olarak, sonuna kadar bağlıyız. En çok önem verdiğimiz konuların başında, yerel paydaşlarla beraber çalışarak, birlikte daha akıllı ve çevre dostu şehirler yaratmak geliyor. Buna taksiciler de dahil olduğu için Taksi ürünümüz mevcut. Türkiye’de taksicilerin Uber’in teknolojisinden faydalandığı bu işbirliğinin çok büyük bir potansiyeli olduğu inancındayız" denildi.
Türk bilim insanları mikrobu ortadan kaldıracak yerli bakteri üretti

                                    Türk bilim insanları, uzun yıllar süren çalışmalar sonrasında çoğumuzun kabusu olan yiyecek, giyecek ve çevreye yönelik kirliliği azaltacak, hatta sıfıra indirgeyecek mikro bakteriler geliştirmeyi başardı.
İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi tarafından yapılan bu keşif; günlük hayatımıza faydalı olacağı gibi aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlayacak ticari bir ürünün doğmasını sağladı. Katma değerli üretimin her geçen gün önem kazandığı dünyamızda günlük yaşamımızı olumlu yönde etkileyecek yerli çabanın sonucunda geliştirilen mikro bakteri parmakla gösterilecek nitelikte. Bakterilerin yerli endüstriyel ürünlere dönüştürebileceği fikri, TÜBİTAK ve İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen farklı projelerle de ispatlandı.
Türk bilim insanları mikrobu ortadan kaldıracak yerli bakteri üretti Türk bilim insanları, uzun yıllar süren çalışmalar sonrasında çoğumuzun kabusu olan yiyecek, giyecek ve çevreye yönelik kirliliği azaltacak, hatta sıfıra indirgeyecek mikro bakteriler geliştirmeyi başardı. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi tarafından yapılan bu keşif; günlük hayatımıza faydalı olacağı gibi aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlayacak ticari bir ürünün doğmasını sağladı. Katma değerli üretimin her geçen gün önem kazandığı dünyamızda günlük yaşamımızı olumlu yönde etkileyecek yerli çabanın sonucunda geliştirilen mikro bakteri parmakla gösterilecek nitelikte. Bakterilerin yerli endüstriyel ürünlere dönüştürebileceği fikri, TÜBİTAK ve İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen farklı projelerle de ispatlandı.
Elon Musk, tünel teknolojisinin yeni aracını tanıttı

                                    Teknoloji ve bilimin dahi çocuğu olarak adlandırılan Elon Musk, Boring Company şirketi ile geliştirdiği topu taşıma sisteminin görüntülerini takipçileriyle paylaştı. Elon Musk tarafından trafik sorununu ortadan kaldırmak için kurulan The Boring Company adlı şirket, adını son dönemlerde sıkça duyurmaya başladı.
SpaceX genel merkezinin yakınında bulunan Boring Company taşıma araçları, Kaliforniya'da tünel yapım teknikleriyle denenmek için geliştirilmeye devam ediyor. Saatte 200 kilometre hız yapabildiği iddia edilen taşıma araçlarının trafik ve toplu taşımaya ciddi manada yardımcı olması bekleniyor.
Elon Musk, tünel teknolojisinin yeni aracını tanıttı Teknoloji ve bilimin dahi çocuğu olarak adlandırılan Elon Musk, Boring Company şirketi ile geliştirdiği topu taşıma sisteminin görüntülerini takipçileriyle paylaştı. Elon Musk tarafından trafik sorununu ortadan kaldırmak için kurulan The Boring Company adlı şirket, adını son dönemlerde sıkça duyurmaya başladı. SpaceX genel merkezinin yakınında bulunan Boring Company taşıma araçları, Kaliforniya'da tünel yapım teknikleriyle denenmek için geliştirilmeye devam ediyor. Saatte 200 kilometre hız yapabildiği iddia edilen taşıma araçlarının trafik ve toplu taşımaya ciddi manada yardımcı olması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >