10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

14 Mart
14 Mart

14 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin kuşatması akşama kadar tamamlanmış olur" dedi, İngiltere Başbakanı Theresa May, 23 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin kuşatması akşama kadar tamamlanmış olur" dedi, İngiltere Başbakanı Theresa May, 23 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin kuşatması akşama kadar tamamlanmış olur

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Afrin'deki ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım istedim, 3444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaştık, temenni ederim ki akşama kadar Afrin kuşatılmış olur." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin kuşatması akşama kadar tamamlanmış olur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Afrin'deki ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım istedim, 3444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaştık, temenni ederim ki akşama kadar Afrin kuşatılmış olur." dedi.
İngiltere, 23 Rus diplomatı sınır dışı edecek

                                    İngiltere, 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı. İngiltere, çifte ajan Serrgey Skripal'in zehirlenmesine tepki olarak 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı. İngiltere Başbakanı Theresa May, eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın Salisbury'de sinir gazıyla zehirlenmesine ilişkin olarak 23 Rus diplomatı sınır dışı edeceklerini ve bunun Soğuk Savaş döneminden bu yana gerçekleştirilen en büyük ihraç olacağını açıkladı.
İngiltere, 23 Rus diplomatı sınır dışı edecek İngiltere, 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı. İngiltere, çifte ajan Serrgey Skripal'in zehirlenmesine tepki olarak 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı. İngiltere Başbakanı Theresa May, eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın Salisbury'de sinir gazıyla zehirlenmesine ilişkin olarak 23 Rus diplomatı sınır dışı edeceklerini ve bunun Soğuk Savaş döneminden bu yana gerçekleştirilen en büyük ihraç olacağını açıkladı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 19 Mart'ta ABD'de yapılacak görüşme ertelenebilir

                                    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi.
Bakan Çavuşoğlu, Lavrov'la yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısında, ABD'yle 19 Mart tarihinde yapılacak Menbiç konulu toplantının ertelenebileceğini söyledi. Moskova'da, Türkiye-Rusya 6. Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı yapıldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov heyetleriyle birlikte görüşme gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 19 Mart'ta ABD'de yapılacak görüşme ertelenebilir Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Lavrov'la yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısında, ABD'yle 19 Mart tarihinde yapılacak Menbiç konulu toplantının ertelenebileceğini söyledi. Moskova'da, Türkiye-Rusya 6. Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov heyetleriyle birlikte görüşme gerçekleştirdi.
TSK'dan Afrin açıklaması: 12 köy daha teröristlerden temizlendi

                                    Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3444 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK ve ÖSO, Afrin'in Gevrika, Gazaviye, Halilo ve Deyr Mışmış köylerini teröristlerden temizledi. Gün içinde kurtarılan köy sayısı 12'ye yükseldi.
TSK'dan Afrin açıklaması: 12 köy daha teröristlerden temizlendi Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3444 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK ve ÖSO, Afrin'in Gevrika, Gazaviye, Halilo ve Deyr Mışmış köylerini teröristlerden temizledi. Gün içinde kurtarılan köy sayısı 12'ye yükseldi.
Angela Merkel yeniden başbakan seçildi

                                    Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Hristiyan Demokratik Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, yeniden başbakan seçildi. Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in 19. federal hükumetine onay vermesinin ardından Başbakan Merkel yeniden federal meclise gelerek yemin edip görevine başladı.
Angela Merkel yeniden başbakan seçildi Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Hristiyan Demokratik Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, yeniden başbakan seçildi. Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in 19. federal hükumetine onay vermesinin ardından Başbakan Merkel yeniden federal meclise gelerek yemin edip görevine başladı.
Ünlü fizikçi Stephen Hawking hayatını kaybetti

                                    İngiliz fizikçi Stephen Hawking'in Cambridge'deki evinde bu sabaha karşı yaşamını yitirdiği bildirildi.Hawking geçen yıl İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye verdiği röportajda 75 yaşına kadar yaşayacağını hiç düşünmediğini, birikimini halen yansıtabildiği için kendisini şanslı hissettiğini dile getirmişti.
Ünlü fizikçi Stephen Hawking hayatını kaybetti İngiliz fizikçi Stephen Hawking'in Cambridge'deki evinde bu sabaha karşı yaşamını yitirdiği bildirildi.Hawking geçen yıl İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye verdiği röportajda 75 yaşına kadar yaşayacağını hiç düşünmediğini, birikimini halen yansıtabildiği için kendisini şanslı hissettiğini dile getirmişti.
Cenk Tosun, Rooney'den penaltıyı kaptı

                                    Cenk Tosun'un forma giydiği Everton'da 2-0 kazanılan ardından Brighton maçında penaltı kaçıran Wayne Rooney'le ilgili teknik adam Sam Allardyce flaş bir karar aldı ve takımın yeni penaltıcısı Cenk Tosun oldu.
Cenk Tosun, Rooney'den penaltıyı kaptı Cenk Tosun'un forma giydiği Everton'da 2-0 kazanılan ardından Brighton maçında penaltı kaçıran Wayne Rooney'le ilgili teknik adam Sam Allardyce flaş bir karar aldı ve takımın yeni penaltıcısı Cenk Tosun oldu.
Barcelonalı Andre Gomes psikolojik buhrana girdi

                                    Barcelona'ya 35 milyon avro karşılığında Valencia'dan transfer edilen Andre Gomes, psikolojisinin iyi olmadığı söyleyerek sokağa çıkmaya utandığını açıkladı. 2016 yılının yaz aylarında Valencia'dan 35 milyon avro karşılığında Barcelona'ya transfer olan İspanyol futbolcu Andre Gomes'in takımın önemli parçalarından biri olması bekleniyordu, ancak performansıyla bir türlü bekleneni verememesi kendi psikolojisini de etkilediğini dile getirdi. Yıldız oyuncu, İspanyol basınına içinde bulunduğu ruh hali hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Barcelonalı Andre Gomes psikolojik buhrana girdi Barcelona'ya 35 milyon avro karşılığında Valencia'dan transfer edilen Andre Gomes, psikolojisinin iyi olmadığı söyleyerek sokağa çıkmaya utandığını açıkladı. 2016 yılının yaz aylarında Valencia'dan 35 milyon avro karşılığında Barcelona'ya transfer olan İspanyol futbolcu Andre Gomes'in takımın önemli parçalarından biri olması bekleniyordu, ancak performansıyla bir türlü bekleneni verememesi kendi psikolojisini de etkilediğini dile getirdi. Yıldız oyuncu, İspanyol basınına içinde bulunduğu ruh hali hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Apple WWDC 2018'in tarihleri belli oldu

                                    Apple'ın her sene düzenlediği WWDC etkinliğinin bu yıl 4 Haziran - 8 Haziran tarifleri arasında gerçekleşeceği kesinleşti. WWDC 2017'de iMac Pro, iPad Pro gibi donanımlardan bahsedilmiş; iOS 11 ve macOS High Sierra gibi yazılımsal yenilikler üzerinde durulmuştu. Bu sene de benzer şekilde yazılımsal güncellemelerden bahsedileceği tahmin ediliyor.
Apple WWDC 2018'in tarihleri belli oldu Apple'ın her sene düzenlediği WWDC etkinliğinin bu yıl 4 Haziran - 8 Haziran tarifleri arasında gerçekleşeceği kesinleşti. WWDC 2017'de iMac Pro, iPad Pro gibi donanımlardan bahsedilmiş; iOS 11 ve macOS High Sierra gibi yazılımsal yenilikler üzerinde durulmuştu. Bu sene de benzer şekilde yazılımsal güncellemelerden bahsedileceği tahmin ediliyor.
Google kararını verdi, Bitcoin reklamları yasaklanıyor

                                    Facebook, birkaç ay önce kripto paralar için önemli bir açıklama yapıp tüm reklamları yasakladığını duyurmuştu. Bu aşamadan sonra da platformdaki Bitcoin, Ethereum, Ripple ya da benzeri dijital paraların reklamları kaldırılmıştı. Facebook'un aldığı bu karar, teknoloji dünyasındaki diğer dev şirketleri de etkilemeye devam ediyor. Son olarak Google da benzer bir adım atarak kullanıcılara artık kripto para reklamlarının gösterilmeyeceğini duyurdu. Alınan kararla birlikte Haziran itibariyle reklamların tamamen yasaklanacağı kesinleşti.
Google kararını verdi, Bitcoin reklamları yasaklanıyor Facebook, birkaç ay önce kripto paralar için önemli bir açıklama yapıp tüm reklamları yasakladığını duyurmuştu. Bu aşamadan sonra da platformdaki Bitcoin, Ethereum, Ripple ya da benzeri dijital paraların reklamları kaldırılmıştı. Facebook'un aldığı bu karar, teknoloji dünyasındaki diğer dev şirketleri de etkilemeye devam ediyor. Son olarak Google da benzer bir adım atarak kullanıcılara artık kripto para reklamlarının gösterilmeyeceğini duyurdu. Alınan kararla birlikte Haziran itibariyle reklamların tamamen yasaklanacağı kesinleşti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >