10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

15 Mart gündem özeti
15 Mart gündem özeti

15 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Avrupa Parlementosu'na sert yanıt: "İşimiz bitmedikçe Afrin'den çıkmayacağız" dedi, hafta sonu oynanacak olan dev derbinin hakemi belli oldu... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Avrupa Parlementosu'na sert yanıt: "İşimiz bitmedikçe Afrin'den çıkmayacağız" dedi, hafta sonu oynanacak olan dev derbinin hakemi belli oldu... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Afrin'de 55. gün: 1 askerimiz şehit, 15 köy ve 1 tepe teröristlerden temizlendi

                                    
                                    Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda operasyonun başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3524 olduğu açıklandı. TSK ve ÖSO, Afrin'in Kafer Çil, Birka, Alicaro, Hamoraco, Korzlu, Çakur, Naz, Zerkanlı, Balal, Kelanlı, Barakaş, Kovanlı, Çalkama, Çarkatlı ve Çakanlı köyleri ile 883 rakımlı tepeyi teröristlerden temizledi. TSK, Afrin Harekatı'nda bir askerin el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit olduğunu açıkladı. TSK, Afrin Harekatı'nda bir askerimizin el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit olduğunu bildirdi.
Afrin'de 55. gün: 1 askerimiz şehit, 15 köy ve 1 tepe teröristlerden temizlendi Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda operasyonun başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3524 olduğu açıklandı. TSK ve ÖSO, Afrin'in Kafer Çil, Birka, Alicaro, Hamoraco, Korzlu, Çakur, Naz, Zerkanlı, Balal, Kelanlı, Barakaş, Kovanlı, Çalkama, Çarkatlı ve Çakanlı köyleri ile 883 rakımlı tepeyi teröristlerden temizledi. TSK, Afrin Harekatı'nda bir askerin el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit olduğunu açıkladı. TSK, Afrin Harekatı'nda bir askerimizin el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit olduğunu bildirdi.
Cumhurbaşkanı'ndan AP'ye sert yanıt: İşimiz bitmedikçe Afrin'den çıkmayacağız

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu. "Avrupa Parlamentosu'nda Afrin'deki harekatı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı'ndan AP'ye sert yanıt: İşimiz bitmedikçe Afrin'den çıkmayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu. "Avrupa Parlamentosu'nda Afrin'deki harekatı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız" dedi.
İngiltere ile ajan krizi büyüyor

                                    
                                    Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'daki İngiliz diplomatların sınır dışı edileceğini açıkladı.
Lavrov Sputnik'e demecinde, Londra'nın 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşılık olarak Moskova'nın da İngiliz diplomatları Rusya'dan sınır dışı etmeye hazır olup olmadığı sorusuna, "Mutlaka (hazırız)" yanıtını verdi.
Rus Dışişleri Bakanı, bunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin soruya da "Yakında" yanıtını verdi.
İngiliz Başbakan Theresa May, 'Noviçok' isimli sinir gazı grubuna giren bir madde ile zehirlendiğini söylediği eski çifte ajan Skripal ve kızının başında gelenlerden doğrudan Moskova'yı sorumlu tutup bu yüzden Rusya'ya bir dizi yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı.
May'in dün Avam Kamarası'nda açıkladığı yaptırımlardan biri de 23 Rus diplomatın İngiltere'den sınır dışı edilecek olmasıydı.
İngiltere ile ajan krizi büyüyor Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'daki İngiliz diplomatların sınır dışı edileceğini açıkladı. Lavrov Sputnik'e demecinde, Londra'nın 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşılık olarak Moskova'nın da İngiliz diplomatları Rusya'dan sınır dışı etmeye hazır olup olmadığı sorusuna, "Mutlaka (hazırız)" yanıtını verdi. Rus Dışişleri Bakanı, bunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin soruya da "Yakında" yanıtını verdi. İngiliz Başbakan Theresa May, 'Noviçok' isimli sinir gazı grubuna giren bir madde ile zehirlendiğini söylediği eski çifte ajan Skripal ve kızının başında gelenlerden doğrudan Moskova'yı sorumlu tutup bu yüzden Rusya'ya bir dizi yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı. May'in dün Avam Kamarası'nda açıkladığı yaptırımlardan biri de 23 Rus diplomatın İngiltere'den sınır dışı edilecek olmasıydı.
İstanbul Topçular istasyonunda 2 tramvay çarpıştı

                                    
                                    Topkapı-Habibler hattındaki Topçular durağında bekleyen tramvaya, arkadan gelen bir tramvay çarptı. Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada vatmanın da aralarında bulunduğu 14 kişi yaralandı.
Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
İstanbul Topçular istasyonunda 2 tramvay çarpıştı Topkapı-Habibler hattındaki Topçular durağında bekleyen tramvaya, arkadan gelen bir tramvay çarptı. Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada vatmanın da aralarında bulunduğu 14 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
UEFA'dan Beşiktaş'a 'kedi' soruşturması

                                    
                                    UEFA komitesi dün akşam oynanan Beşiktaş-Bayern Münih maçında sahaya giren kedi nedeniyle oyunun durmasını "İstenmeyen davranış" kabul ediyor. Bu nedenle Beşiktaş'a soruşturma açtı.
Ayrıca sahaya atılan yabancı maddeler, organizasyon bozuklukları, merdiven boşluklarına seyirci oturması gibi nedenler de soruşturma kapsamında.
UEFA Disiplin Komitesi soruşturmayı 31 Mayıs'ta karara bağlayacak.
UEFA'dan Beşiktaş'a 'kedi' soruşturması UEFA komitesi dün akşam oynanan Beşiktaş-Bayern Münih maçında sahaya giren kedi nedeniyle oyunun durmasını "İstenmeyen davranış" kabul ediyor. Bu nedenle Beşiktaş'a soruşturma açtı. Ayrıca sahaya atılan yabancı maddeler, organizasyon bozuklukları, merdiven boşluklarına seyirci oturması gibi nedenler de soruşturma kapsamında. UEFA Disiplin Komitesi soruşturmayı 31 Mayıs'ta karara bağlayacak.
Erkan Zengin yuvaya döndü

                                    
                                    Eskişehirspor'dan maaşı ödenmediği için ayrılan Erkan Zengin eski takımı Hammarby ile anlaştı. İsveç Milli Takım'nın formasını yıllarca giyen Erkan Zengin, futbola başladığı Hammarby ile 5 aylık sözleşme imzaladı. İsveç temsilcisi düzenlenen imza töreninde Zengin’in yanı sıra Sırp forvet Nikola Djurdjic’i de renklerine bağlandı.
Erkan Zengin yuvaya döndü Eskişehirspor'dan maaşı ödenmediği için ayrılan Erkan Zengin eski takımı Hammarby ile anlaştı. İsveç Milli Takım'nın formasını yıllarca giyen Erkan Zengin, futbola başladığı Hammarby ile 5 aylık sözleşme imzaladı. İsveç temsilcisi düzenlenen imza töreninde Zengin’in yanı sıra Sırp forvet Nikola Djurdjic’i de renklerine bağlandı.
Derbinin hakemi belli oldu

                                    
                                    Süper Lig'in 26. haftasında oynanacak kritik maçların hakemleri belli oldu. Buna göre Fenerbahçe-Galatasaray maçında hakem Bülent Yıldırım, Başakşehir-Beşiktaş maçında ise Halil Umut Meler düdük çalacak.
Derbinin hakemi belli oldu Süper Lig'in 26. haftasında oynanacak kritik maçların hakemleri belli oldu. Buna göre Fenerbahçe-Galatasaray maçında hakem Bülent Yıldırım, Başakşehir-Beşiktaş maçında ise Halil Umut Meler düdük çalacak.
Fransa Ekonomi Bakanı Google ve Apple'a dava açacak

                                    
                                    Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, RTL radyosunun programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Google ve Apple'ın Fransa'daki şirketlere haksız davrandığını ifade eden Le Maire, pazardaki konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Google ve Apple'e dava açacağını ifade etti.
Fransa Ekonomi Bakanı Google ve Apple'a dava açacak Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, RTL radyosunun programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Google ve Apple'ın Fransa'daki şirketlere haksız davrandığını ifade eden Le Maire, pazardaki konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Google ve Apple'e dava açacağını ifade etti.
Roket teknolojisiyle yapay kalp geliştirildi

                                    
                                    Çin Uzay Bilim ve Teknoloji Şirketi (CASC) bünyesinde faaliyet gösteren Çin Roket Fırlatma Teknolojisi Akademisi ve Tiencin Teda Uluslararası Kardiyovasküler Hastanesi'nin ortaklaşa geliştirdiği kalpte, kullanılan roket teknolojisiyle damarlar daha az zarar görecek ve kan daha uzun süre pompalanabilecek.
Roket teknolojisiyle yapay kalp geliştirildi Çin Uzay Bilim ve Teknoloji Şirketi (CASC) bünyesinde faaliyet gösteren Çin Roket Fırlatma Teknolojisi Akademisi ve Tiencin Teda Uluslararası Kardiyovasküler Hastanesi'nin ortaklaşa geliştirdiği kalpte, kullanılan roket teknolojisiyle damarlar daha az zarar görecek ve kan daha uzun süre pompalanabilecek.
Tesla, Çin'de inşa edeceği elektrikli otomobil üretim tesisi için görüşmelerini sürdürüyor

                                    
                                    Tesla, yıllık satış hacmi 2 milyar doları aşan Çin'de gümrük vergisinden muaf olmak için yerli üretim planı üzerinde çalışmaya devam ediyor. Elon Musk'ın Çin hükümetine yönelik eleştirilerine rağmen Tesla'nın yetkililerle görüşmeleri sürüyor. Çin hükümetinin yabancı şirketlere yönelik tutumundan dert yanan Tesla CEO'su Elon Musk, ülkede yabancı şirket olarak yerel firmalarla rekabetin olimpik müsabakada topuklu ayakkabıyla yarışmak kadar zor olduğunu dile getirmiş, Donald Trump'ı Çin'in bu tutumunu değiştirmesi yönünde tavsiyede bulunmaya davet etmişti.
Tesla, Çin'de inşa edeceği elektrikli otomobil üretim tesisi için görüşmelerini sürdürüyor Tesla, yıllık satış hacmi 2 milyar doları aşan Çin'de gümrük vergisinden muaf olmak için yerli üretim planı üzerinde çalışmaya devam ediyor. Elon Musk'ın Çin hükümetine yönelik eleştirilerine rağmen Tesla'nın yetkililerle görüşmeleri sürüyor. Çin hükümetinin yabancı şirketlere yönelik tutumundan dert yanan Tesla CEO'su Elon Musk, ülkede yabancı şirket olarak yerel firmalarla rekabetin olimpik müsabakada topuklu ayakkabıyla yarışmak kadar zor olduğunu dile getirmiş, Donald Trump'ı Çin'in bu tutumunu değiştirmesi yönünde tavsiyede bulunmaya davet etmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >