10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

19 Mart
19 Mart

19 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Eski Bakan Hasan Celal Güzel 73 yaşında yaşamını yitirdi, Rusya'da başkanlık seçiminin kazananı belli oldu... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi incelemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Eski Bakan Hasan Celal Güzel 73 yaşında yaşamını yitirdi, Rusya'da başkanlık seçimini açık ara Vladimir Putin kazandı... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Eski Bakan Hasan Celal Güzel 73 yaşında yaşamını yitirdi

                                    Denizli'nin Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi'ndeki bir otele fizik tedavi için gelen ve aniden fenalaşması sonucu hastaneye kaldırılan Türk siyasetinin renkli simalarından Hasan Celal Güzel'in, buradaki ilk müdahalenin ardından sevkine karar verildi.
Hastaneden ambulansla 11. Komando Tugay Komutanlığı'na götürülen Güzel, buraya indirilen ambulans helikopterle alınıp, Ankara'daki özel hastaneye götürüldü. Hasan Celal Güzel, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde 73 yaşında hayatını kaybetti.
Eski Bakan Hasan Celal Güzel 73 yaşında yaşamını yitirdi Denizli'nin Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi'ndeki bir otele fizik tedavi için gelen ve aniden fenalaşması sonucu hastaneye kaldırılan Türk siyasetinin renkli simalarından Hasan Celal Güzel'in, buradaki ilk müdahalenin ardından sevkine karar verildi. Hastaneden ambulansla 11. Komando Tugay Komutanlığı'na götürülen Güzel, buraya indirilen ambulans helikopterle alınıp, Ankara'daki özel hastaneye götürüldü. Hasan Celal Güzel, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde 73 yaşında hayatını kaybetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Virgülü koyduk, inşallah şimdi noktayı koyacağız

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine bu sabah kaybettiğimiz eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel'e rahmet dileyerek başladı. Erdoğan, " Oranın halkı oraya huzur içinde girmiş olacaklar. Şu anda girmeye başladılar. Virgülü koyduk, inşallah şimdi noktayı koyacağız. Bununla kalmayacak, uzantısı var. Zira bizim derdimiz teröristlere karşı temizlik harekatını gerçekleştirmek." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Virgülü koyduk, inşallah şimdi noktayı koyacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine bu sabah kaybettiğimiz eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel'e rahmet dileyerek başladı. Erdoğan, " Oranın halkı oraya huzur içinde girmiş olacaklar. Şu anda girmeye başladılar. Virgülü koyduk, inşallah şimdi noktayı koyacağız. Bununla kalmayacak, uzantısı var. Zira bizim derdimiz teröristlere karşı temizlik harekatını gerçekleştirmek." dedi.
Ömer Halisdemir'in şehit edilmesi davasında istenen ceza belli oldu

                                    15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin açılan davada Cumhuriyet Savcısı Mustafa Manga, bütün sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını talep etti.
Ömer Halisdemir'in şehit edilmesi davasında istenen ceza belli oldu 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin açılan davada Cumhuriyet Savcısı Mustafa Manga, bütün sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını talep etti.
Afrin'de terör örgütünün tuzakladığı binada patlama: 7 sivil 4 ÖSO mensubu hayatını kaybetti

                                    Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütünden temizlenen Afrin'de, ilçe merkezinde bulunan 4 katlı binada tuzaklanan bombanın infilak etmesi sonucu 7 sivil ile 4 ÖSO mensubu hayatını kaybetti.
Afrin'de terör örgütünün tuzakladığı binada patlama: 7 sivil 4 ÖSO mensubu hayatını kaybetti Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütünden temizlenen Afrin'de, ilçe merkezinde bulunan 4 katlı binada tuzaklanan bombanın infilak etmesi sonucu 7 sivil ile 4 ÖSO mensubu hayatını kaybetti.
Rusya'da başkanlık seçimini açık ara Putin kazandı

                                    Rusya’da milyonlarca seçmen, ülkenin devlet başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Rus lider Vladimir Putin seçimi açık ara kazandı. 4. kez 6 yıllığına aynı koltuğa oturacak olan Putin'in görev süresi 2024'e kadar uzayacak.
Rusya'da başkanlık seçimini açık ara Putin kazandı Rusya’da milyonlarca seçmen, ülkenin devlet başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Rus lider Vladimir Putin seçimi açık ara kazandı. 4. kez 6 yıllığına aynı koltuğa oturacak olan Putin'in görev süresi 2024'e kadar uzayacak.
Ankara'da 70 milyon dolarlık nükleer madde ele geçirildi

                                    Ankara'da yapılan polis operasyonunda değeri 70 milyon doların üzerinde olduğu belirtilen kaliforniyum maddesi ele geçirildi. Nükleer silah başlıklarında ve atom enerjisi santrallerinde kullanılan maddenin gramının 4 milyon dolar olduğu belirtiliyor.
Gramı 4 milyon dolar olan madde, füze başlıklarında ve kimyasal silah yapımında kullanılıyor. Ekipler, değeri 70 milyon dolar olan 1 kilo 441 gram madde ele geçirdi. 4 kişi gözaltına alındı.
Ankara'da 70 milyon dolarlık nükleer madde ele geçirildi Ankara'da yapılan polis operasyonunda değeri 70 milyon doların üzerinde olduğu belirtilen kaliforniyum maddesi ele geçirildi. Nükleer silah başlıklarında ve atom enerjisi santrallerinde kullanılan maddenin gramının 4 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Gramı 4 milyon dolar olan madde, füze başlıklarında ve kimyasal silah yapımında kullanılıyor. Ekipler, değeri 70 milyon dolar olan 1 kilo 441 gram madde ele geçirdi. 4 kişi gözaltına alındı.
Cenk Tosun'dan Cyrstal Palace itirafı

                                    Everton'da attığı gollerle adından söz ettirmeye başlayan Cenk Tosun, Şenol Güneş ile Sam Allardayce'in oyun yapısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Premier Lig ile Süper Lig arasındaki faklara değindi. Milli futbolcu ayrıca Everton'a transferinden önce Crystal Palace'ın kapısından döndüğünü de itiraf etti.
Cenk Tosun'dan Cyrstal Palace itirafı Everton'da attığı gollerle adından söz ettirmeye başlayan Cenk Tosun, Şenol Güneş ile Sam Allardayce'in oyun yapısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Premier Lig ile Süper Lig arasındaki faklara değindi. Milli futbolcu ayrıca Everton'a transferinden önce Crystal Palace'ın kapısından döndüğünü de itiraf etti.
Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup endişesi

                                    Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir ile oynanan karşılaşmada sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un sağ kalça adalesinde yırtık ve kas içine kanama tespit edildi. Açıklamada, Oğuzhan'ın A Milli Takım kadrosundan çıkarıldığı hatırlatılarak, oyuncunun tedavisinin siyah-beyazlı kulübün sağlık ekibi tarafından yapılacağı bildirildi.
Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup endişesi Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir ile oynanan karşılaşmada sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un sağ kalça adalesinde yırtık ve kas içine kanama tespit edildi. Açıklamada, Oğuzhan'ın A Milli Takım kadrosundan çıkarıldığı hatırlatılarak, oyuncunun tedavisinin siyah-beyazlı kulübün sağlık ekibi tarafından yapılacağı bildirildi.
Steve Jobs'ın iş başvuru formu 685 bin TL'ye satıldı

                                    Teknoloji dünyasının efsanevi isimlerinden Steve Jobs, ölümünün üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen çalışma ve söylemleriyle sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Jobs hakkında her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkarken son olarak 1973 tarihli gerçek iş başvuru formu da açık artırmayla sahibini buldu. Steve Jobs'ın 18 yaşındayken doldurduğu bu bir sayfalık form, ilgi alanlarını ve diğer bazı ayrıntıları net şekilde ortaya çıkarıyor. Üniversiteyi bırakmadan önceki süreçte çeşitli iş başvuruları yapan Jobs, bazı sorulara "mümkün fakat muhtemel değil" şeklinde yanıt vermiş; elektronik ve tasarım mühendisliği gibi alanlarda iddialı olduğunu ifade etmiş.
Steve Jobs'ın iş başvuru formu 685 bin TL'ye satıldı Teknoloji dünyasının efsanevi isimlerinden Steve Jobs, ölümünün üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen çalışma ve söylemleriyle sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Jobs hakkında her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkarken son olarak 1973 tarihli gerçek iş başvuru formu da açık artırmayla sahibini buldu. Steve Jobs'ın 18 yaşındayken doldurduğu bu bir sayfalık form, ilgi alanlarını ve diğer bazı ayrıntıları net şekilde ortaya çıkarıyor. Üniversiteyi bırakmadan önceki süreçte çeşitli iş başvuruları yapan Jobs, bazı sorulara "mümkün fakat muhtemel değil" şeklinde yanıt vermiş; elektronik ve tasarım mühendisliği gibi alanlarda iddialı olduğunu ifade etmiş.
Dünyanın en büyük savunma sanayi şirketleri arasında yer alan 3 Türk şirketi

                                    Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında kendine yer bulmayı başaran 3 Türk şirket bulunuyor. ASELSAN’nın en büyük şirket olduğu yerli şirketler sıralamasında toplamda 2.6 milyar dolarlık bir bütçe bulunuyor. ASELSAN’ı TAI ve Roketsan takip ediyor.
Dünyanın en büyük savunma sanayi şirketleri arasında yer alan 3 Türk şirketi Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında kendine yer bulmayı başaran 3 Türk şirket bulunuyor. ASELSAN’nın en büyük şirket olduğu yerli şirketler sıralamasında toplamda 2.6 milyar dolarlık bir bütçe bulunuyor. ASELSAN’ı TAI ve Roketsan takip ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >