10 başlıkta Türkiye ve Dünya gündemi

21 Mart Türkiye ve dünya gündemi
21 Mart Türkiye ve dünya gündemi

21 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Eski MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı vefat etti,

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Münbiç'ten sonrasına dair önemli açıklamalarda bulundu... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Eski MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı vefat etti, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Münbiç'ten sonrasına dair önemli açıklamalarda bulundu... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Eski diplomat Deniz Bölükbaşı vefat etti

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Ahmet Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında yaşamını yitirdi.
Eski diplomat Deniz Bölükbaşı vefat etti Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Ahmet Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında yaşamını yitirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hodri meydan diyorum

                                    
                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması"nda konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:Nevruz günü21. Mart aynı zamanda pek çok yerde kutlanan Nevruz günüdür. Cemrelerin şubatın ikinci yarısından başlayarak birer hafta arayla havaya, suya, topağa düşmesinin ardından 21 Mart'ta Nevruzu kutluyoruz. Biz tabii PKK'nın nevruzunu değil, inananların kutladığı nevruzu kutluyoruz. Farklı anlamlar yükleyenler var, biz ne anlam yüklüyoruz ona bakalım."Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok"Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok. 11 bin kilometreden kalkıp buraya niye geliyorsun? Bu topraklar senin mi? Neredeyse birkaç yıl geçti ama değişen bir şey olmadı. Bu teröristlerin bize karşı savaşmak için hazır bekletildiği anlaşılıyor. Bu kadar silah buraya niye geliyor?"Hodri meydan diyorum"Türkiye, Münbiç başta olmak üzere, sınırları boyunca hazır bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktır. Hep söylüyorum, biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hodri meydan diyorum Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması"nda konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:Nevruz günü21. Mart aynı zamanda pek çok yerde kutlanan Nevruz günüdür. Cemrelerin şubatın ikinci yarısından başlayarak birer hafta arayla havaya, suya, topağa düşmesinin ardından 21 Mart'ta Nevruzu kutluyoruz. Biz tabii PKK'nın nevruzunu değil, inananların kutladığı nevruzu kutluyoruz. Farklı anlamlar yükleyenler var, biz ne anlam yüklüyoruz ona bakalım."Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok"Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok. 11 bin kilometreden kalkıp buraya niye geliyorsun? Bu topraklar senin mi? Neredeyse birkaç yıl geçti ama değişen bir şey olmadı. Bu teröristlerin bize karşı savaşmak için hazır bekletildiği anlaşılıyor. Bu kadar silah buraya niye geliyor?"Hodri meydan diyorum"Türkiye, Münbiç başta olmak üzere, sınırları boyunca hazır bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktır. Hep söylüyorum, biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyorum.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Münbiç'ten sonra sıra diğer şehirlere gelecek

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Münbiç'ten sonra sıra diğer şehirlere gelecektir. Sadece Münbiç ve sadece YPG'nin Münbiç'ten çekilmesi yetmez." dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Münbiç'ten sonra sıra diğer şehirlere gelecek Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Münbiç'ten sonra sıra diğer şehirlere gelecektir. Sadece Münbiç ve sadece YPG'nin Münbiç'ten çekilmesi yetmez." dedi.
GATA'dan Deniz Baykal'ın sağlık durumuna dair açıklama geldi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    GATA'dan Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yapılan açıklamada, "Deniz Baykal'ın genel durumu iyi, bilinci açık durumdadır. Mevcut durumu doğrultusunda gerekli tıbbi tedavisi ve bakımı devam etmektedir. Fizik tedavi bölümü tarafından fizyoterapi programı uygulanmaya başlanmıştır." denildi.
GATA'dan Deniz Baykal'ın sağlık durumuna dair açıklama geldi GATA'dan Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yapılan açıklamada, "Deniz Baykal'ın genel durumu iyi, bilinci açık durumdadır. Mevcut durumu doğrultusunda gerekli tıbbi tedavisi ve bakımı devam etmektedir. Fizik tedavi bölümü tarafından fizyoterapi programı uygulanmaya başlanmıştır." denildi.
Doğan Medya'nın satıldığı iddiası hisseleri uçurdu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Doğan Medya Grubu'nun, Demireören grubuna satışı için anlaşmaya varıldığı iddia edildi. Basında yer alan haberlerden sonra Hürriyet Gazetecilik ve Doğan Holding hisselerini yüzde 17'nin üzerinde hareketlendirdi.İddialara göre Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı. Konuyla ilgili açıklamanın kısa sürede KAP'a yapılması beklenirken, konu ile ilgili olarak Doğan Holding ve Demirören Grubu'ndan yetkililere ulaşılamadı.
Doğan Medya'nın satıldığı iddiası hisseleri uçurdu Doğan Medya Grubu'nun, Demireören grubuna satışı için anlaşmaya varıldığı iddia edildi. Basında yer alan haberlerden sonra Hürriyet Gazetecilik ve Doğan Holding hisselerini yüzde 17'nin üzerinde hareketlendirdi.İddialara göre Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı. Konuyla ilgili açıklamanın kısa sürede KAP'a yapılması beklenirken, konu ile ilgili olarak Doğan Holding ve Demirören Grubu'ndan yetkililere ulaşılamadı.
Başbakan Yardımcısı Akdağ: Çocuk istismarına karşı acil eylem planı hazırladık

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuğa yönelik cinsel istismara karşı 2018 yılı için acil eylem planı hazırladıklarını belirterek, "Cezaları ağırlaştırmak, tecavüz ve öldürme varsa cezaların en ağırını verme eğilimimiz var. Cumhurbaşkanımızın da bu yönde talimatı var. Bu sene için bir acil eylem planı hazırladık, bunu önümüzdeki günlerde Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim." açıklamasında bulundu.
Başbakan Yardımcısı Akdağ: Çocuk istismarına karşı acil eylem planı hazırladık Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuğa yönelik cinsel istismara karşı 2018 yılı için acil eylem planı hazırladıklarını belirterek, "Cezaları ağırlaştırmak, tecavüz ve öldürme varsa cezaların en ağırını verme eğilimimiz var. Cumhurbaşkanımızın da bu yönde talimatı var. Bu sene için bir acil eylem planı hazırladık, bunu önümüzdeki günlerde Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim." açıklamasında bulundu.
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    18 Mart'ta temel atma töreni gerçekleştirilen ve bittiğinde günde 30 bin araca hizmet verecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nin geçiş ücreti 15 euro + KDV yani 80 TL olacak.
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu 18 Mart'ta temel atma töreni gerçekleştirilen ve bittiğinde günde 30 bin araca hizmet verecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nin geçiş ücreti 15 euro + KDV yani 80 TL olacak.
Çalışma Bakanı'ndan 400 TL destek müjdesi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İş başı eğitim kurslarına katılan kadınların 2-5 yaş arasındaki çocukları için 400 TL bakım desteği vereceklerini söyledi.
Çalışma Bakanı'ndan 400 TL destek müjdesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İş başı eğitim kurslarına katılan kadınların 2-5 yaş arasındaki çocukları için 400 TL bakım desteği vereceklerini söyledi.
Yerli otomobille ilgili yeni açıklama: Bu ay CEO ataması yapılıyor!

                                    
                                    
                                    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Otomotiv Sanayi Derneği'nin 44. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı açıklamayla yerli otomobil hakkında yeni bilgiler paylaştı. Konuya ilişkin gelen son bilgilerin akabinde bakan tarafından yapılan açıklama şu şekilde:Yerli otomobil için mâlî ve teknik analiz bitmek üzere, yakında bir CEO ataması da yapılacak. Üstelik Nisan'da şirket kurulacak. TÜİK hesaplama yönetimi Avrupa Birliği standartlarıyla uyumlu hale getiriyor.Birkaç ay önce fiyat aralığı açıklanmıştı"Emsallerinden daha kaliteli ve üstün olacak, New York'ta da Tanzanya'da da araçları göreceksiniz." şeklinde açıklama yapan Faruk Özlü, fiyatların 80.000 TL - 100.000 TL bandında olacağını da ifade etmişti.
Yerli otomobille ilgili yeni açıklama: Bu ay CEO ataması yapılıyor! Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Otomotiv Sanayi Derneği'nin 44. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı açıklamayla yerli otomobil hakkında yeni bilgiler paylaştı. Konuya ilişkin gelen son bilgilerin akabinde bakan tarafından yapılan açıklama şu şekilde:Yerli otomobil için mâlî ve teknik analiz bitmek üzere, yakında bir CEO ataması da yapılacak. Üstelik Nisan'da şirket kurulacak. TÜİK hesaplama yönetimi Avrupa Birliği standartlarıyla uyumlu hale getiriyor.Birkaç ay önce fiyat aralığı açıklanmıştı"Emsallerinden daha kaliteli ve üstün olacak, New York'ta da Tanzanya'da da araçları göreceksiniz." şeklinde açıklama yapan Faruk Özlü, fiyatların 80.000 TL - 100.000 TL bandında olacağını da ifade etmişti.
Kupa derbisinin tarihi belli oldu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanacak yarı final rövanş maçlarının programı belli oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Galatasaray’ın ilk maçı deplasmanda 2-1 kazandığı Teleset Mobilya Akhisarspor eşleşmesinin rövanşı 18 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da TT Stadyumu’nda oynanacak. Vodafone Park’ta 2-2 beraberlikle sonuçlanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin rövanşı ise 19 Nisan Perşembe günü yine saat 20.30’da Ülker Stadyumu’nda başlayacak.
Kupa derbisinin tarihi belli oldu Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanacak yarı final rövanş maçlarının programı belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Galatasaray’ın ilk maçı deplasmanda 2-1 kazandığı Teleset Mobilya Akhisarspor eşleşmesinin rövanşı 18 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da TT Stadyumu’nda oynanacak. Vodafone Park’ta 2-2 beraberlikle sonuçlanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin rövanşı ise 19 Nisan Perşembe günü yine saat 20.30’da Ülker Stadyumu’nda başlayacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >