10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

24 Mart Türkiye ve dünya gündemi
24 Mart Türkiye ve dünya gündemi

24 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Suriye'nin Afrin kırsalında 23 Ocak tarihinde şehit düşen Oğuz Kaan Usta son yolculuğuna uğurlandı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yeni A Takımı belli oldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörist gençleri okutmayacağız" açıklamasında bulundu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Suriye'nin Afrin kırsalında 23 Ocak tarihinde şehit düşen Oğuz Kaan Usta son yolculuğuna uğurlandı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yeni A Takımı belli oldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörist gençleri okutmayacağız" açıklamasında bulundu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Şehidimize son görev

                                    Suriye'nin Afrin kırsalında Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 23 Ocak'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, son yolculuğuna uğurlandı.Şehit Usta için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Cami avlusuna kortej eşliğinde getirilen tabutun başında askerler nöbet tuttu. Şehidimizin eşi Saide, annesi Sevim ve babası Canpolat Usta ile diğer aile üyeleri taziyeleri kabul etti.
Şehidimize son görev Suriye'nin Afrin kırsalında Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 23 Ocak'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, son yolculuğuna uğurlandı.Şehit Usta için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Cami avlusuna kortej eşliğinde getirilen tabutun başında askerler nöbet tuttu. Şehidimizin eşi Saide, annesi Sevim ve babası Canpolat Usta ile diğer aile üyeleri taziyeleri kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörist gençleri okutmayacağız

                                    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. Olağan İl kongresinde konuştu.Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin şehitleri için lokum dağıtan gruba saldıran öğrenciler hakkında konuşan Erdoğan: "Orada imanlı, milli yerli gençlik Afrin'le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik lokum dağıtırken vatan haini gençler bu gençlerin masalarını dağıtmaya yelteniyor. Bunlar terörist gençler. Bunların eşgallerini belirlemek suretiyle bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma imkanı vermeyeceğiz." açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörist gençleri okutmayacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. Olağan İl kongresinde konuştu.Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin şehitleri için lokum dağıtan gruba saldıran öğrenciler hakkında konuşan Erdoğan: "Orada imanlı, milli yerli gençlik Afrin'le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik lokum dağıtırken vatan haini gençler bu gençlerin masalarını dağıtmaya yelteniyor. Bunlar terörist gençler. Bunların eşgallerini belirlemek suretiyle bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma imkanı vermeyeceğiz." açıklamasında bulundu.
MHP lideri Bahçeli'nin yeni A Takımı belli oldu

                                    Milliyetçi Hareket Partisi'nde yapılan kongrenin ardından yeniden Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli'nin A Takımı belli oldu.Bahçeli'nin yeni listesinde 7 farklı isim yer aldı. Yaşar Yıldırım, İzzet Ulvi Yönter, Fethi Yıldız, Deniz Depboylu, Sefer Aycan, Kamil Aydın ve Fatih Çetinkaya MHP'de yönetime giren yeni isimler oldu.MHP 12. Olağan Kongresi'nde geçen hafta seçilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri bugün yaptıkları ilk toplantıda Başkanlık Divanı'nı belirledi.
MHP’nin yeni Başkanlık Divanı şu şekilde:
Genel Başkan Yardımcıları: Edip Semih Yalçın, Fethi Yıldız, Celal Adan, Emin Haluk Ayhan, Mustafa Kalaycı, Mevlüt Karakaya, Kamil Aydın, İzzet Ulvi Yönter, Sadir Durmaz, Deniz Depboylu, Yaşar Yıldırım ve Sefer Aycan.Genel Sekreter: İsmet BüyükatamaGenel Sekreter Yardımcıları: Mustafa Hidayet Vahapoğlu ve Fatih Çetinkaya
MHP lideri Bahçeli'nin yeni A Takımı belli oldu Milliyetçi Hareket Partisi'nde yapılan kongrenin ardından yeniden Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli'nin A Takımı belli oldu.Bahçeli'nin yeni listesinde 7 farklı isim yer aldı. Yaşar Yıldırım, İzzet Ulvi Yönter, Fethi Yıldız, Deniz Depboylu, Sefer Aycan, Kamil Aydın ve Fatih Çetinkaya MHP'de yönetime giren yeni isimler oldu.MHP 12. Olağan Kongresi'nde geçen hafta seçilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri bugün yaptıkları ilk toplantıda Başkanlık Divanı'nı belirledi. MHP’nin yeni Başkanlık Divanı şu şekilde: Genel Başkan Yardımcıları: Edip Semih Yalçın, Fethi Yıldız, Celal Adan, Emin Haluk Ayhan, Mustafa Kalaycı, Mevlüt Karakaya, Kamil Aydın, İzzet Ulvi Yönter, Sadir Durmaz, Deniz Depboylu, Yaşar Yıldırım ve Sefer Aycan.Genel Sekreter: İsmet BüyükatamaGenel Sekreter Yardımcıları: Mustafa Hidayet Vahapoğlu ve Fatih Çetinkaya
Yunanistan'da FETÖ operasyonu

                                    Yunanistan'a sığınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin konaklaması için bir ağ kurmak üzere ABD'den Atina'ya gelen üç Türk asıllı ABD vatandaşı FETÖ üyesinin, Yunan polisi tarafından ülkeye girişinin engellendiği iddia edildi.Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre, üç FETÖ'cünün Atina'ya, Yunanistan'a kaçan diğer örgüt üyelerinin konaklamaları için konut sağlayacak bir şebeke kurmak üzere görevlendirildiği iddia edildi. Yunan emniyetinin konuya ilişkin istihbaratının ardından, pazartesi günü Uluslararası Elefterios Venizelos Havalimanı'na inen FETÖ'cülerin ülkeye girişlerinin "ulusal güvenlik" nedeniyle kabul edilmediği ve söz konusu şahısların ertesi gün ABD'ye geri gönderildiği ifade edildi. Haberde, havalimanı polisine ifadelerinde kendilerini sivil toplum kuruluşu üyesi ve emlak yatırımcısı olarak tanıtan üç şahsın, FETÖ üyesi olduklarını kabul ettikleri belirtildi.
Yunanistan'da FETÖ operasyonu Yunanistan'a sığınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin konaklaması için bir ağ kurmak üzere ABD'den Atina'ya gelen üç Türk asıllı ABD vatandaşı FETÖ üyesinin, Yunan polisi tarafından ülkeye girişinin engellendiği iddia edildi.Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre, üç FETÖ'cünün Atina'ya, Yunanistan'a kaçan diğer örgüt üyelerinin konaklamaları için konut sağlayacak bir şebeke kurmak üzere görevlendirildiği iddia edildi. Yunan emniyetinin konuya ilişkin istihbaratının ardından, pazartesi günü Uluslararası Elefterios Venizelos Havalimanı'na inen FETÖ'cülerin ülkeye girişlerinin "ulusal güvenlik" nedeniyle kabul edilmediği ve söz konusu şahısların ertesi gün ABD'ye geri gönderildiği ifade edildi. Haberde, havalimanı polisine ifadelerinde kendilerini sivil toplum kuruluşu üyesi ve emlak yatırımcısı olarak tanıtan üç şahsın, FETÖ üyesi olduklarını kabul ettikleri belirtildi.
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

                                    Geçtiğimiz yıl kanser teşhisi konulan usta oyuncu Ercüment Balakoğlu yaşamını yitirdi.Geçtiğimiz sene usta oyuncu Ercüment Balakoğlu’na kanser teşhisi koyulduğunu duyuran ünlü sanatçı Onur Akay, dün akşam acı haberi sosyal medya hesabı üzerinden verdi. Akay, usta oyuncunun hayatını kaybettiğini açıkladı.
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti! Geçtiğimiz yıl kanser teşhisi konulan usta oyuncu Ercüment Balakoğlu yaşamını yitirdi.Geçtiğimiz sene usta oyuncu Ercüment Balakoğlu’na kanser teşhisi koyulduğunu duyuran ünlü sanatçı Onur Akay, dün akşam acı haberi sosyal medya hesabı üzerinden verdi. Akay, usta oyuncunun hayatını kaybettiğini açıkladı.
Rehine krizinin kahraman polisi!

                                    Fransa'nın Trebes kasabasında bir süpermarkette yaşanan rehine krizine yaşamını yitiren polis memuru Arnaud Beltrame kahramanlığıyla damga vurdu.Gönüllü olarak içeri girdi

Süpermarketin etrafı polis tarafından çevrildiğinde, polis memuru Beltrame gönüllü olarak bir kadın rehinenin yerine geçme teklifinde bulundu. Telefonu açık bir halde masanın üzerine bırakan Beltrame konuşmaların dışarıdaki polisler tarafından dinlenmesini sağladı. Silah sesleri geldiği anda polis içeri operasyon yaparak teröristi etkisiz hale getirdi. Vurularak yaralanan Beltrame hastanede verdiği yaşama mücadelesini kaybetti.
Beltrame'in vefatını sosyal medya üzerinden duyuran Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, "Arnaud Beltrame, vatanı uğruna hayatını kaybetti. Fransa onun kahramanlığını, cesaretini ve kendisini feda etmesini asla unutmayacak" ifadelerini kullandı.
Rehine krizinin kahraman polisi! Fransa'nın Trebes kasabasında bir süpermarkette yaşanan rehine krizine yaşamını yitiren polis memuru Arnaud Beltrame kahramanlığıyla damga vurdu.Gönüllü olarak içeri girdi Süpermarketin etrafı polis tarafından çevrildiğinde, polis memuru Beltrame gönüllü olarak bir kadın rehinenin yerine geçme teklifinde bulundu. Telefonu açık bir halde masanın üzerine bırakan Beltrame konuşmaların dışarıdaki polisler tarafından dinlenmesini sağladı. Silah sesleri geldiği anda polis içeri operasyon yaparak teröristi etkisiz hale getirdi. Vurularak yaralanan Beltrame hastanede verdiği yaşama mücadelesini kaybetti. Beltrame'in vefatını sosyal medya üzerinden duyuran Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, "Arnaud Beltrame, vatanı uğruna hayatını kaybetti. Fransa onun kahramanlığını, cesaretini ve kendisini feda etmesini asla unutmayacak" ifadelerini kullandı.
Uruguay'da görüntülenen Mehmet Aydın'a ilişkin yeni iddia

                                    Türkiye'nin gündemine oturan binlerce kişiyi dolandırıp en son Uruguay'da görüntülenen Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın’a dair yeni detaylar ortaya çıkıyor. Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın savcılık ifadesinde, "Mehmet, Urguay'ın yanında Dubai ve Arjantin'den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay patladığı için bu iki ülkede olabilir" dedi.Eşiyle sürekli tartıştıklarını bu nedenle de boşanma kararı aldıklarına değinen Sıla Aydın, "Bana Uruguay'dan geçici vatandaşlık aldığını ve oraya gideceğini söyleyince aramızda yine kavga çıktı. Bu kavga da Ocak ayında oldu. Ama Ocak ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına gitti. Sonrasında da bana önce bir milyon 700 bin lira para yatırdı. Telefonda da "Kendine bir villa alırsın" dedi. Bizim oturduğumuz sabit bir ev yoktu. En son geçtiğimiz Şubat ayının 24'ünde beni yeniden aradı. Boşanma ile ilgili kavga ettik ve bir sürü hakaret edip telefonu kapattı. Uruguay dışında Arjantin ve Dubai'den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay patladığı için Dubai ve Arjantin'de olabilir. Benim de 3 bankada olmak üzere Mehmet'in gönderdiği toplam 3 milyon 684 bin lira param var. Ama bloke oldu" dedi.
Uruguay'da görüntülenen Mehmet Aydın'a ilişkin yeni iddia Türkiye'nin gündemine oturan binlerce kişiyi dolandırıp en son Uruguay'da görüntülenen Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın’a dair yeni detaylar ortaya çıkıyor. Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın savcılık ifadesinde, "Mehmet, Urguay'ın yanında Dubai ve Arjantin'den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay patladığı için bu iki ülkede olabilir" dedi.Eşiyle sürekli tartıştıklarını bu nedenle de boşanma kararı aldıklarına değinen Sıla Aydın, "Bana Uruguay'dan geçici vatandaşlık aldığını ve oraya gideceğini söyleyince aramızda yine kavga çıktı. Bu kavga da Ocak ayında oldu. Ama Ocak ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına gitti. Sonrasında da bana önce bir milyon 700 bin lira para yatırdı. Telefonda da "Kendine bir villa alırsın" dedi. Bizim oturduğumuz sabit bir ev yoktu. En son geçtiğimiz Şubat ayının 24'ünde beni yeniden aradı. Boşanma ile ilgili kavga ettik ve bir sürü hakaret edip telefonu kapattı. Uruguay dışında Arjantin ve Dubai'den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay patladığı için Dubai ve Arjantin'de olabilir. Benim de 3 bankada olmak üzere Mehmet'in gönderdiği toplam 3 milyon 684 bin lira param var. Ama bloke oldu" dedi.
iPhone X ekranına sahip iPhone SE 2'den yeni bilgiler geldi

                                    Son günlerin en fazla merak edilen, çıkması muhtemel ürünleri arasında bulunan iPhone SE 2, Apple’ın en fazla satan modelleri arasına girebilir.Apple’ın bugüne kadar ürettiği en etkili modeli olan iPhone X’in özelliklerinin, iPhone SE 2modeliyle daha ucuza gelmesi tüketicileri şimdiden heyecanlandırdı. iPhone SE 2, iPhone X’e göre daha ucuz olurken Apple’ın en çok bu modeline benzetilecek. Apple’ın 27 Mart 2018’de Chicago lansmanında tanıtılması beklenen yeni modelinin ilk versiyonu iPhone SE ilk olarak 2016 yılında satışa çıkarılmış ve büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.Hindistan'da üretilecek
Apple'ın 27 Mart'taki etkinlikte çok büyük ihtimalle tanıtacağı telefonun üretim yeri ise Hindistan olacak. İlk versiyonun sadece bir kısmı Hindistan'da üretilirken yeni modelin tüm üretiminin burada yapılması bekleniyor.
iPhone X ekranına sahip iPhone SE 2'den yeni bilgiler geldi Son günlerin en fazla merak edilen, çıkması muhtemel ürünleri arasında bulunan iPhone SE 2, Apple’ın en fazla satan modelleri arasına girebilir.Apple’ın bugüne kadar ürettiği en etkili modeli olan iPhone X’in özelliklerinin, iPhone SE 2modeliyle daha ucuza gelmesi tüketicileri şimdiden heyecanlandırdı. iPhone SE 2, iPhone X’e göre daha ucuz olurken Apple’ın en çok bu modeline benzetilecek. Apple’ın 27 Mart 2018’de Chicago lansmanında tanıtılması beklenen yeni modelinin ilk versiyonu iPhone SE ilk olarak 2016 yılında satışa çıkarılmış ve büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.Hindistan'da üretilecek Apple'ın 27 Mart'taki etkinlikte çok büyük ihtimalle tanıtacağı telefonun üretim yeri ise Hindistan olacak. İlk versiyonun sadece bir kısmı Hindistan'da üretilirken yeni modelin tüm üretiminin burada yapılması bekleniyor.
Atletizmde tarihi başarı! Yasin Süzen, Avrupa Şampiyonu oldu

                                    İşitme Engelliler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcu Yasin Süzen, erkekler 400 metrede altın madalya kazandı.İşitme Engelliler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcu Yasin Süzen gururumuz oldu.Cumhurbaşkanından tebrik
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İşitme Engelliler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında altın madalya kazanan Yasin Süzen’e tebrik telgrafı gönderdiği bildirildi.
Atletizmde tarihi başarı! Yasin Süzen, Avrupa Şampiyonu oldu İşitme Engelliler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcu Yasin Süzen, erkekler 400 metrede altın madalya kazandı.İşitme Engelliler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcu Yasin Süzen gururumuz oldu.Cumhurbaşkanından tebrik Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İşitme Engelliler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında altın madalya kazanan Yasin Süzen’e tebrik telgrafı gönderdiği bildirildi.
Milli takımda Abdülkadir Ömür şoku!

                                    Ümit millilerin İsveç ile yaptığı maçta sakatlanan Abdülkadir Ömür'ün A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldığı açıklandı.Trabzonsporlu futbolcu Abdülkadir Ömür, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı.
Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Ümit Milli Takımı'nın İsveç ile oynadığı maçta arka adalesinden sakatlık geçiren genç futbolcunun, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldığı bildirildi.
Milli takımda Abdülkadir Ömür şoku! Ümit millilerin İsveç ile yaptığı maçta sakatlanan Abdülkadir Ömür'ün A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldığı açıklandı.Trabzonsporlu futbolcu Abdülkadir Ömür, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Ümit Milli Takımı'nın İsveç ile oynadığı maçta arka adalesinden sakatlık geçiren genç futbolcunun, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldığı bildirildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >