10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

26 Mart Türkiye ve dünya gündemi
26 Mart Türkiye ve dünya gündemi

26 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? AB ile Türkiye arasında bugün Varna'da kritik bir görüşme yapılacak, 14 AB üyesi ülke Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı ve Rekabet Kurumu'ndan Doğan Medya açıklaması geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, AB ile Türkiye arasında bugün Varna'da kritik bir görüşme yapılacak, 14 AB üyesi ülke Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı ve Rekabet Kurumu'ndan Doğan Medya açıklaması geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

AB ile Türkiye arasında kritik görüşme bugün başlıyor

                                    
                                    Türkiye-AB Zirvesi, AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un ev sahipliğinde bugün Varna'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker'in liderliğinde gerçekleşecek.  Yerel saatle 19.00'da ev sahibi Borisov'un konuklarını karşılamasıyla başlayacak ve en az 2 saat sürmesi planlanan zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.  Zirvede, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere ekonomi, ticaret, güvenlik, terörle mücadele, dış politika gibi konuların yanı sıra Filistin, Balkanlar, Suriye, Arakan, Irak, Libya gibi bölgesel meseleler ele alınacak.
AB ile Türkiye arasında kritik görüşme bugün başlıyor Türkiye-AB Zirvesi, AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un ev sahipliğinde bugün Varna'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker'in liderliğinde gerçekleşecek. Yerel saatle 19.00'da ev sahibi Borisov'un konuklarını karşılamasıyla başlayacak ve en az 2 saat sürmesi planlanan zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Zirvede, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere ekonomi, ticaret, güvenlik, terörle mücadele, dış politika gibi konuların yanı sıra Filistin, Balkanlar, Suriye, Arakan, Irak, Libya gibi bölgesel meseleler ele alınacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak'tan bir yetkili Türkiye'ye gelecek

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'ın Varna şehrine yapacağı kritik ziyaret öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Sincar'la ilgili açıklamalarda da bulunan Erdoğan: "Dün akşam itibarıyla Irak merkezi yönetiminin Sincar'a yönelik bazı operasyon girişimlerini ben de doğrusu istihbarat örgütümüzden aldım fakat bunun netice itibarıyla tamamıyla bittiği konusunda takipteyiz. Kısmi müdahaleleri olmuş olabilir, bugün de bir yetkili Irak'tan bu konularla ilgili Türkiye'ye gelecek, müsteşar ile görüşmeleri olacak." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak'tan bir yetkili Türkiye'ye gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'ın Varna şehrine yapacağı kritik ziyaret öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Sincar'la ilgili açıklamalarda da bulunan Erdoğan: "Dün akşam itibarıyla Irak merkezi yönetiminin Sincar'a yönelik bazı operasyon girişimlerini ben de doğrusu istihbarat örgütümüzden aldım fakat bunun netice itibarıyla tamamıyla bittiği konusunda takipteyiz. Kısmi müdahaleleri olmuş olabilir, bugün de bir yetkili Irak'tan bu konularla ilgili Türkiye'ye gelecek, müsteşar ile görüşmeleri olacak." dedi.
Casus krizi 'Soğuk Savaş'a dönüştü: 15 ülke Rus diplomatları sınır dışı ediyor

                                    
                                    ABD Başkanı Donald Trump, 60 Rusya vatandaşını 'casus' olarak niteleyerek sınır dışı ettiğini duyurdu. ABD'li yetkililer kararın Rusya'nın ABD'deki istihbarat faaliyetlerinin saldırganlaşması üzerine alındığını duyurdu. ABD öte yandan Seattle'daki Rusya Konsolosluğunu kapatma kararı aldı.
Sınır dışı kararınınn New York'ta bulunan BM temsilciliğinde görev yapan 12 Rus diplomatı da kapsadığı belirtildi.
Hollanda, Estonya ve Çekya'dan da İngiltere'ye destek geldi. Üç ülke toplamda 5 diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı.
Böylelikle 14 Avrupa ülkesi İngiltere'ye destek verdiğini açıklamış oldu.
Ukrayna da 13 dilomatın sınır dışı edileceğini açıkladı.
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, 14 AB ülkesinin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldığını açıkladı.
Casus krizi 'Soğuk Savaş'a dönüştü: 15 ülke Rus diplomatları sınır dışı ediyor ABD Başkanı Donald Trump, 60 Rusya vatandaşını 'casus' olarak niteleyerek sınır dışı ettiğini duyurdu. ABD'li yetkililer kararın Rusya'nın ABD'deki istihbarat faaliyetlerinin saldırganlaşması üzerine alındığını duyurdu. ABD öte yandan Seattle'daki Rusya Konsolosluğunu kapatma kararı aldı. Sınır dışı kararınınn New York'ta bulunan BM temsilciliğinde görev yapan 12 Rus diplomatı da kapsadığı belirtildi. Hollanda, Estonya ve Çekya'dan da İngiltere'ye destek geldi. Üç ülke toplamda 5 diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı. Böylelikle 14 Avrupa ülkesi İngiltere'ye destek verdiğini açıklamış oldu. Ukrayna da 13 dilomatın sınır dışı edileceğini açıkladı. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, 14 AB ülkesinin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldığını açıkladı.
Araç sahiplerine kötü haber: Benzine zam geliyor!

                                    
                                    Geçtiğimiz günlerde yapılan 15 kuruşluk zammın ardından araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi. Fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 12 kuruş daha artacak.
Araç sahiplerine kötü haber: Benzine zam geliyor! Geçtiğimiz günlerde yapılan 15 kuruşluk zammın ardından araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi. Fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 12 kuruş daha artacak.
Rusya'da AVM yangını: 64 kişi yaşamını yitirdi

                                    
                                    Rusya'nın Sibirya bölgesinin Kemerovo kentinde bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. Rusya’nın Kemerovo şehrinde bulunan “Zimnyaya Vişnya” adlı alışveriş merkezinde (AVM) çıkan yangında Rusya Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre 64 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında çocukların da olduğu bildirildi.
Rusya'da AVM yangını: 64 kişi yaşamını yitirdi Rusya'nın Sibirya bölgesinin Kemerovo kentinde bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. Rusya’nın Kemerovo şehrinde bulunan “Zimnyaya Vişnya” adlı alışveriş merkezinde (AVM) çıkan yangında Rusya Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre 64 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında çocukların da olduğu bildirildi.
Rekabet Kurumu'ndan Doğan Medya açıklaması

                                    
                                    Rekabet Kurumu Başkanı Torlak, Doğan Şirketler Grubu'nun medya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinin Demirören Holding'e satışının rekabete aykırı olduğu iddiasına ilişkin "Dosyayı görmeden bir şey diyemeyiz" açıklamasını yaptı.
Rekabet Kurumu'ndan Doğan Medya açıklaması Rekabet Kurumu Başkanı Torlak, Doğan Şirketler Grubu'nun medya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinin Demirören Holding'e satışının rekabete aykırı olduğu iddiasına ilişkin "Dosyayı görmeden bir şey diyemeyiz" açıklamasını yaptı.
ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in babası, oğlunun son günlerini anlattı

                                    
                                    ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in babası Vehbi Başbilen oğlunun son günlerini anlatarak “Oğlum ‘ABD’liler peşimde baba, yine beni istiyorlar; bu ikinci isteyişleri... Bizimle çalış sana istediğin maaş, koruma, araba, ev...’ diyordu.” ifadelerini kullandı.
ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in babası, oğlunun son günlerini anlattı ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in babası Vehbi Başbilen oğlunun son günlerini anlatarak “Oğlum ‘ABD’liler peşimde baba, yine beni istiyorlar; bu ikinci isteyişleri... Bizimle çalış sana istediğin maaş, koruma, araba, ev...’ diyordu.” ifadelerini kullandı.
Çiftlik Bank, 600'e yakın futbolcuyu dolandırdı!

                                    
                                    Yüksek kar vaadiyle binlerce insanı dolandıran Çiftlik Bank'ın ağına Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de oynayan futbolcularında da takıldığı iddia edildi.
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 600'e yakın futbolcunun Çiftlik Bank'a para yatırdığı ifade edildi. Futbolcular tarafından yapılan yatırımın 100 milyon lira civarı olduğu belirtildi.
Çiftlik Bank, 600'e yakın futbolcuyu dolandırdı! Yüksek kar vaadiyle binlerce insanı dolandıran Çiftlik Bank'ın ağına Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de oynayan futbolcularında da takıldığı iddia edildi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 600'e yakın futbolcunun Çiftlik Bank'a para yatırdığı ifade edildi. Futbolcular tarafından yapılan yatırımın 100 milyon lira civarı olduğu belirtildi.
YouTube'ta müzik dinleyenler artık daha fazla reklam görecek!

                                    
                                    YouTube'u müzik dinlemek için kullanan kişiler, bundan böyle daha fazla reklamla karşı karşıya gelecek. Hedef, kullanıcıları ücretli müzik servisine yönlendirmek.
YouTube'ta müzik dinleyenler artık daha fazla reklam görecek! YouTube'u müzik dinlemek için kullanan kişiler, bundan böyle daha fazla reklamla karşı karşıya gelecek. Hedef, kullanıcıları ücretli müzik servisine yönlendirmek.
Yürekler ağızlara geldi! Martin Skrtel ölümden döndü

                                    
                                     Slovakya dün hazırlık maçında evinde Tayland ile karşılaştı. Mücadelenin 28. dakikasında yürekler ağızlara geldi. Bir pozisyon sırasında Skrtel'in kafasına top sert bir şekilde çarptı. Pozisyonun hemen ardından Skrtel bir anda yere yığıldı. Slovak futbolcunun dili boğazına kaçtı. Arkadaşını yerde gören Duda, Skrtel'e ilk müdahaleyi yaptı ve dilini boğazından çıkardı. Duda'nın hayatını kurtardığı Skrtel kısa bir tedavinin ardından maça devam etti. Fenerbahçeli futbolcu 78. dakikada oyundan çıktı.
Yürekler ağızlara geldi! Martin Skrtel ölümden döndü Slovakya dün hazırlık maçında evinde Tayland ile karşılaştı. Mücadelenin 28. dakikasında yürekler ağızlara geldi. Bir pozisyon sırasında Skrtel'in kafasına top sert bir şekilde çarptı. Pozisyonun hemen ardından Skrtel bir anda yere yığıldı. Slovak futbolcunun dili boğazına kaçtı. Arkadaşını yerde gören Duda, Skrtel'e ilk müdahaleyi yaptı ve dilini boğazından çıkardı. Duda'nın hayatını kurtardığı Skrtel kısa bir tedavinin ardından maça devam etti. Fenerbahçeli futbolcu 78. dakikada oyundan çıktı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >