10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

1 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
1 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

1 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana ve Hatay'da konuştu, zirve yarışını sürdüren Başakşehir, Akhisar deplasmanından 3 puanla döndü. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana ve Hatay'da konuştu, zirve yarışını sürdüren Başakşehir, Akhisar deplasmanından 3 puanla döndü. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

''Katiller sürüsünü artık tarihin çöp sepetine atacağız''
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da AK Parti 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi ve Türk milletini terör belasından muhakkak kurtaracaklarını belirterek, "Bölgedeki kardeşlerimizin çoluğuna çocuğuna evine barkına musallat olan bu katiller sürüsünü artık tarihin çöp sepetine atacağız." dedi.
''Katiller sürüsünü artık tarihin çöp sepetine atacağız'' Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da AK Parti 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi ve Türk milletini terör belasından muhakkak kurtaracaklarını belirterek, "Bölgedeki kardeşlerimizin çoluğuna çocuğuna evine barkına musallat olan bu katiller sürüsünü artık tarihin çöp sepetine atacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Netanyahu sen çok zayıf ve garipsin
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da vatandaşlara seslendi. İsrail başbakanı Netenyahu'ya seslenerek "Ey Netanyahu sen çok zayıf ve garipsin" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Netanyahu sen çok zayıf ve garipsin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da vatandaşlara seslendi. İsrail başbakanı Netenyahu'ya seslenerek "Ey Netanyahu sen çok zayıf ve garipsin" dedi.
Ve beklenen oldu: ABD bayrağı indirildi!
Rusya'nın kapatma kararının ardından, dün akşam ABD'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu'ndaki bayrak indirildi. ABD'nin kapanan St. Petersburg Başkonsolosluğu'nu da en geç bugün boşaltması gerekiyor.
Ve beklenen oldu: ABD bayrağı indirildi! Rusya'nın kapatma kararının ardından, dün akşam ABD'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu'ndaki bayrak indirildi. ABD'nin kapanan St. Petersburg Başkonsolosluğu'nu da en geç bugün boşaltması gerekiyor.
Başbakan Yıldırım'ın ev ziyaretinde ilginç sohbet: Biz atadan dededen CHP'liyiz
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Tire ilçesinde kendisini davet eden Ok ve Kaya ailelerini ziyaret etti. Kaya ailesinin bir ferdi Yıldırım'a "Biz atadan, dededen CHP'liyiz ama sizi evimizde gördük çok mutlu olduk" dedi.
Başbakan Yıldırım'ın ev ziyaretinde ilginç sohbet: Biz atadan dededen CHP'liyiz Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Tire ilçesinde kendisini davet eden Ok ve Kaya ailelerini ziyaret etti. Kaya ailesinin bir ferdi Yıldırım'a "Biz atadan, dededen CHP'liyiz ama sizi evimizde gördük çok mutlu olduk" dedi.
İslam düşmanı Alman vekile tokat gibi cevap!
Geçtiğimiz günlerde, "İslam, Almanya'ya ait değildir" diyen Almanya milletvekili Alexander Dobrindt'e Alman taraftarlardan tokat gibi bir cevap geldi.Bayern Münih’in Borussia Dortmund’u Allianz Arena’da 6-0 gibi tarihi bir skorla mağlup ettiği maçta tribünleri dolduran ev sahibi takımın taraftarları, bir kısmı Türkçe olan bir pankart açtı. Dobrindt'e cevaben açılan parkartta, "Gerçek şu ki; Alman jingoizmi ve ırkçılık daha önce kaybetti. Yine kaybedecek." İfadelerine yer verildi.
İslam düşmanı Alman vekile tokat gibi cevap! Geçtiğimiz günlerde, "İslam, Almanya'ya ait değildir" diyen Almanya milletvekili Alexander Dobrindt'e Alman taraftarlardan tokat gibi bir cevap geldi.Bayern Münih’in Borussia Dortmund’u Allianz Arena’da 6-0 gibi tarihi bir skorla mağlup ettiği maçta tribünleri dolduran ev sahibi takımın taraftarları, bir kısmı Türkçe olan bir pankart açtı. Dobrindt'e cevaben açılan parkartta, "Gerçek şu ki; Alman jingoizmi ve ırkçılık daha önce kaybetti. Yine kaybedecek." İfadelerine yer verildi.
Kardeşi Afrin'deyken kendisi Siirt'te şehit düştü
Siirt'te PKK'lı teröristlerin saldırısında 6 korucu şehit düşmüştü. O saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Emre Dut şehit düştü. Dut'un kardeşinin de asker olduğu ve Afrin'de görev yaptığı ortaya çıktı.
Kardeşi Afrin'deyken kendisi Siirt'te şehit düştü Siirt'te PKK'lı teröristlerin saldırısında 6 korucu şehit düşmüştü. O saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Emre Dut şehit düştü. Dut'un kardeşinin de asker olduğu ve Afrin'de görev yaptığı ortaya çıktı.
Spor ve sanat dünyası sınır bölgesine uçtu
Ünlü isimler, Zeytin Dalı Harekatı'ne destek olmak ve yöre halkına moral verebilmek için sırın hattında gidiyor. İstanbul'dan sınıra gidecek olan kafilede Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Gönül, Ajda Pekkan, Seda Sayan, Deniz Seki, İbrahim Tatlıses, Emel Müftüoğlu, Mustafa Sandal, Esra Erol gibi isimler bulunuyor.
Spor ve sanat dünyası sınır bölgesine uçtu Ünlü isimler, Zeytin Dalı Harekatı'ne destek olmak ve yöre halkına moral verebilmek için sırın hattında gidiyor. İstanbul'dan sınıra gidecek olan kafilede Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Gönül, Ajda Pekkan, Seda Sayan, Deniz Seki, İbrahim Tatlıses, Emel Müftüoğlu, Mustafa Sandal, Esra Erol gibi isimler bulunuyor.
Snapchat, tasarruf için işten çıkarmalara başlıyor!
Son zamanlarda Snapchat için işlerin yolunda olmadığını herkes biliyor. Snap Inc.şirketi, 2017 yılı boyunca tam 824.8 milyon dolarlık gelir bildiriminde bulundu ve 3.4 milyar dolarlık net zararla karşılaştı. Snapchat bu zararlar neticesinde çözüm yolu olarak çalışanlarının %7’sini işten çıkarmayı tercih etti.
Snapchat, tasarruf için işten çıkarmalara başlıyor! Son zamanlarda Snapchat için işlerin yolunda olmadığını herkes biliyor. Snap Inc.şirketi, 2017 yılı boyunca tam 824.8 milyon dolarlık gelir bildiriminde bulundu ve 3.4 milyar dolarlık net zararla karşılaştı. Snapchat bu zararlar neticesinde çözüm yolu olarak çalışanlarının %7’sini işten çıkarmayı tercih etti.
Başakşehir şampiyonluk aşkına!
Spor Toto Süper Lig 27. hafta mücadelesinde Akhisarspor ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Başakşehir kritik deplasmanda 1-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 2-1 mağlup etti ve şampiyonluk yarışından kopmadı.
Başakşehir şampiyonluk aşkına! Spor Toto Süper Lig 27. hafta mücadelesinde Akhisarspor ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Başakşehir kritik deplasmanda 1-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 2-1 mağlup etti ve şampiyonluk yarışından kopmadı.
Elazığspor'dan 8 yiyen Manisaspor küme düştü
Deplasmanda Elazığspor'a 8-1 mağlup olan Manisaspor küme düştü. 29 haftada yalnızca 15 puan toplayan Manisaspor, Gaziantep'in ardından Spor Toto 1. Lig'e veda eden ikinci ekip oldu.
Elazığspor'dan 8 yiyen Manisaspor küme düştü Deplasmanda Elazığspor'a 8-1 mağlup olan Manisaspor küme düştü. 29 haftada yalnızca 15 puan toplayan Manisaspor, Gaziantep'in ardından Spor Toto 1. Lig'e veda eden ikinci ekip oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >