10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

2 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
2 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

2 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflajlı ziyareti Yunan medyasında geniş yer aldı, Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama kararı ve kırmızı bülten çıkarıldı ve sanatçı Dursun Ali Sarıoğlu vefat etti. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflajlı ziyareti Yunan medyasında geniş yer aldı, Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama kararı ve kırmızı bülten çıkarıldı ve sanatçı Dursun Ali Sarıoğlu vefat etti. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflajlı ziyareti Yunanları kızdırdı

                                    15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye'den kaçan darbeci FETÖ'cüleri iade etmeyen Yunanistan Türkiye'yi yakından takip ediyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zeytindalı Harekatına katılan askerlere moral ziyaretinden çekilmiş fotoğraflar bugün pek çok gazetenin ilk sayfasında yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflajlı ziyareti Yunanları kızdırdı 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye'den kaçan darbeci FETÖ'cüleri iade etmeyen Yunanistan Türkiye'yi yakından takip ediyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zeytindalı Harekatına katılan askerlere moral ziyaretinden çekilmiş fotoğraflar bugün pek çok gazetenin ilk sayfasında yer aldı.
Can Dündar'a kırmızı bülten şoku

                                    İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay'ca bozulan eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama ve kırmızı bülten çıkarılmasına, iade işlemlerinin yapılmasına karar verdi.
Can Dündar'a kırmızı bülten şoku İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay'ca bozulan eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama ve kırmızı bülten çıkarılmasına, iade işlemlerinin yapılmasına karar verdi.
Afrin'e hava operasyonu: Dağlık alanda gizlenen teröristler vuruldu

                                    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'in kuzeyindeki Racu beldesinde dağlık alanda bir grup YPG/PKK'lı tespit etti. Bunun üzerine TSK'ye ait savaş uçakları, dağdaki hedeflere yönelik operasyon düzenledi.TSKK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 18 Mart'ta Afrin'i terörden arındırmıştı. Operasyonlar sırasında sıkışarak dağlık alanlara saklanan YPG/PKK üyelerine yönelik arama tarama faaliyetleri sürüyor.
Afrin'e hava operasyonu: Dağlık alanda gizlenen teröristler vuruldu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'in kuzeyindeki Racu beldesinde dağlık alanda bir grup YPG/PKK'lı tespit etti. Bunun üzerine TSK'ye ait savaş uçakları, dağdaki hedeflere yönelik operasyon düzenledi.TSKK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 18 Mart'ta Afrin'i terörden arındırmıştı. Operasyonlar sırasında sıkışarak dağlık alanlara saklanan YPG/PKK üyelerine yönelik arama tarama faaliyetleri sürüyor.
Dursun Ali Sarıoğlu vefat etti

                                    Dizilerde oynadığı laz karakterleri ile hatırlanan, "İnce İnce Yasemince" dizisinde canlandırdığı karakterle çok sevilen Dursun Ali Sarıoğlu'ndan kötü haber geldi. Geçirdiği kalp krizi sebebiyle yaşama veda etti.
Dursun Ali Sarıoğlu vefat etti Dizilerde oynadığı laz karakterleri ile hatırlanan, "İnce İnce Yasemince" dizisinde canlandırdığı karakterle çok sevilen Dursun Ali Sarıoğlu'ndan kötü haber geldi. Geçirdiği kalp krizi sebebiyle yaşama veda etti.
Trabzon'da kayıp polisin cansız bedenine ulaşıldı

                                    Trabzon’un Maçka ilçesinde 12 gün önce polis aracının dereye devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak kaybolan polis memuru Mehmet Ayan'ın cansız bedeni kaza yerine yaklaşık 5 km mesafedeki Esiroğlu Arıtma Tesisi mevkiinde ulaşıldı.
Trabzon'da kayıp polisin cansız bedenine ulaşıldı Trabzon’un Maçka ilçesinde 12 gün önce polis aracının dereye devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak kaybolan polis memuru Mehmet Ayan'ın cansız bedeni kaza yerine yaklaşık 5 km mesafedeki Esiroğlu Arıtma Tesisi mevkiinde ulaşıldı.
Kıbrıs şehidine 44 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi

                                    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıslı Rumlar tarafından 1974’te katledilen kayıp şehit İhsan Güven Salih için 44 yıl sonra cenaze töreni yapıldı.
Şehit Salih cenazesi, Küçük Kaymaklı Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa'daki Tekke Bahçesi Şehitliği'nde düzenlenen askeri törenle defnedildi.
Kıbrıs şehidine 44 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıslı Rumlar tarafından 1974’te katledilen kayıp şehit İhsan Güven Salih için 44 yıl sonra cenaze töreni yapıldı. Şehit Salih cenazesi, Küçük Kaymaklı Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa'daki Tekke Bahçesi Şehitliği'nde düzenlenen askeri törenle defnedildi.
Uğruna diplomatik krizler çıkmıştı: Rus General'in naaşı sahipsiz kaldı

                                    Ardahan’da 2017 yılının Nisan ayında bir inşaat kazısı sırasında bulunan tabut içindeki cesedin ilk etapta Rus General Vasiliy Geyman’a ait olduğu iddia edilmiş ve yapılan bilimsel araştırma sonrası Polonya asıllı Yarbay Karl Karloviç Rjepetski olduğu anlaşılmıştı. Fakat daha sonra ne Rus ne de Polonyalı yetkililer tarafından resmi talep olmayınca Polonyalı yarbayın naaşı sahipsiz kaldı.
Uğruna diplomatik krizler çıkmıştı: Rus General'in naaşı sahipsiz kaldı Ardahan’da 2017 yılının Nisan ayında bir inşaat kazısı sırasında bulunan tabut içindeki cesedin ilk etapta Rus General Vasiliy Geyman’a ait olduğu iddia edilmiş ve yapılan bilimsel araştırma sonrası Polonya asıllı Yarbay Karl Karloviç Rjepetski olduğu anlaşılmıştı. Fakat daha sonra ne Rus ne de Polonyalı yetkililer tarafından resmi talep olmayınca Polonyalı yarbayın naaşı sahipsiz kaldı.
WhatsApp güncelleniyor: İşte karşınızda üç büyük yenilik!

                                    WhatsApp, yayınlanacak yeni güncellemeyle çok daha işlevsel hale geliyor. Artırılan grup mesaj etkinlikleri, ek güvenlik çözümleri ve karanlık mod özelliği yenilikler arasında.
WhatsApp güncelleniyor: İşte karşınızda üç büyük yenilik! WhatsApp, yayınlanacak yeni güncellemeyle çok daha işlevsel hale geliyor. Artırılan grup mesaj etkinlikleri, ek güvenlik çözümleri ve karanlık mod özelliği yenilikler arasında.
Galatasaray’dan skorboard açıklaması

                                    Galatasaray’ın Trabzonspor’u 2-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından skorboardta yazan “Şampiyonların kupası müzesinde olur” ifadeleriyle ilgili sarı-kırmızılı kulüpten açıklama geldi.İşte Galatasaray’ın resmi internet sitesinden yapılan o açıklama:Trabzonspor müsabakası sonrası kupalarla ilgili yanlış anlaşılmalara neden olan skorboard tanıtım görseli ile ilgili yapılan inceleme ve alınan savunmalar sonucunda; Tanıtımın rakip takım ya da camiaları küçük düşürme hedefi olmadan stadımızdaki ilk maçta yayınlanmak üzere öngörülmüş bir çalışma olduğu tespit edilmiştir.
Ancak bu yayını hazırlayan ilgililer, daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmışlardır.
Türk sporunda centilmenliği öne alan,"Rakibe Saygı-Kendine Saygı" prensibiyle hareket eden Galatasaray Camiası kendine ve rakip takımlara karşı her zaman saygılıdır.
En büyük ve en değerli varlığımız taraftarımız, teknik, idari, profesyonel kadrolarımız ile bütünlük ve beraberlik içinde, hak ettiğimiz şampiyonluk yürüyüşlerimiz ilelebet devam edecektir.
Galatasaray’dan skorboard açıklaması Galatasaray’ın Trabzonspor’u 2-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından skorboardta yazan “Şampiyonların kupası müzesinde olur” ifadeleriyle ilgili sarı-kırmızılı kulüpten açıklama geldi.İşte Galatasaray’ın resmi internet sitesinden yapılan o açıklama:Trabzonspor müsabakası sonrası kupalarla ilgili yanlış anlaşılmalara neden olan skorboard tanıtım görseli ile ilgili yapılan inceleme ve alınan savunmalar sonucunda; Tanıtımın rakip takım ya da camiaları küçük düşürme hedefi olmadan stadımızdaki ilk maçta yayınlanmak üzere öngörülmüş bir çalışma olduğu tespit edilmiştir. Ancak bu yayını hazırlayan ilgililer, daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmışlardır. Türk sporunda centilmenliği öne alan,"Rakibe Saygı-Kendine Saygı" prensibiyle hareket eden Galatasaray Camiası kendine ve rakip takımlara karşı her zaman saygılıdır. En büyük ve en değerli varlığımız taraftarımız, teknik, idari, profesyonel kadrolarımız ile bütünlük ve beraberlik içinde, hak ettiğimiz şampiyonluk yürüyüşlerimiz ilelebet devam edecektir.
Cengiz, Barcelona maçında yok!

                                    Sakatlığı süren milli futbolcu Cengiz Ünder, Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Barcelona-Roma maçında yer alamayacak.Sakatlığı nedeniyle takımının hafta sonunda Bologna'yla 1-1 berabere kaldığı maçta da forma giyemeyen Ünder'in Barcelona ile oynanacak Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında da görev alamayacağı öğrenildi.
Cengiz, Barcelona maçında yok! Sakatlığı süren milli futbolcu Cengiz Ünder, Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Barcelona-Roma maçında yer alamayacak.Sakatlığı nedeniyle takımının hafta sonunda Bologna'yla 1-1 berabere kaldığı maçta da forma giyemeyen Ünder'in Barcelona ile oynanacak Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında da görev alamayacağı öğrenildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >