10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

4 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
4 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

4 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Beyaz Saray'dan kritik Suriye açıklaması geldi, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Beyaz Saray'dan kritik Suriye açıklaması geldi, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi sona erdi
Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi tamamlandı. Üç lider, Erdoğan, Putin ve Ruhani ortak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ ile PYD/YPG'nin aynı amaca hizmet ettiğini kabul etmeyen hiçbir anlayışın Suriye'de kalıcı barışa hizmet etmesi mümkün değildir. PYD YPG’nin kontrolündeki tüm bölgeleri güvenliği hale getirene kadar durmayacağımızı bir kez de burada tekrarlamakta fayda görüyorum" dedi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Suriye’nin toprak bütünlüğü, milli egemenliğinin ve bağımsızlığının en önemli amaçlar olarak herkes tarafından dikkate alınması gerektiğini vurguluyoruz" açıklamasında bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bizim kesin kararlılığımız şu doğrultudadır. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını sağlamaktan yanadır" diye konuştu.
Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi sona erdi Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi tamamlandı. Üç lider, Erdoğan, Putin ve Ruhani ortak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ ile PYD/YPG'nin aynı amaca hizmet ettiğini kabul etmeyen hiçbir anlayışın Suriye'de kalıcı barışa hizmet etmesi mümkün değildir. PYD YPG’nin kontrolündeki tüm bölgeleri güvenliği hale getirene kadar durmayacağımızı bir kez de burada tekrarlamakta fayda görüyorum" dedi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Suriye’nin toprak bütünlüğü, milli egemenliğinin ve bağımsızlığının en önemli amaçlar olarak herkes tarafından dikkate alınması gerektiğini vurguluyoruz" açıklamasında bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bizim kesin kararlılığımız şu doğrultudadır. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını sağlamaktan yanadır" diye konuştu.
"ABD, Suriye'den çekilecek mi?" Beyaz Saray'dan ilk açıklama
ABD Ulusal İstihbarat Ajansı Direktörü Dan Coats, ABD'nin Suriye'den çekilip çekilmeyeceğiyle ilgili kararın dün Beyaz Saray'da alındığını belirterek kararın "yakında" açıklanacağını bildirdi.
"ABD, Suriye'den çekilecek mi?" Beyaz Saray'dan ilk açıklama ABD Ulusal İstihbarat Ajansı Direktörü Dan Coats, ABD'nin Suriye'den çekilip çekilmeyeceğiyle ilgili kararın dün Beyaz Saray'da alındığını belirterek kararın "yakında" açıklanacağını bildirdi.
Başbakan Yıldırım: Alın terinin yerini akıl teri aldı
Başbakan Binali Yıldırım, Yurt Dışı Eğitim Programı'nda konuştu. Yıldırım, "Dünya değişti. Alın terinin yerini 'akıl teri' aldı. Milyonlarca araba üretenlerin yerini program üretenlerin aldığı bir döneme geldik. Çok üretim yaparak, çok sayıda üreterek buralara ulaşmadılar. Akıl teri ile ulaştılar." dedi.
Başbakan Yıldırım: Alın terinin yerini akıl teri aldı Başbakan Binali Yıldırım, Yurt Dışı Eğitim Programı'nda konuştu. Yıldırım, "Dünya değişti. Alın terinin yerini 'akıl teri' aldı. Milyonlarca araba üretenlerin yerini program üretenlerin aldığı bir döneme geldik. Çok üretim yaparak, çok sayıda üreterek buralara ulaşmadılar. Akıl teri ile ulaştılar." dedi.
İçişleri Bakanı Soylu: Trafik polislerinin kıyafeti değişiyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik polislerinin kıyafetlerinde değişikliğe gidileceğini açıkladı. Soylu, "Trafik polisimizin görünürlüğünü arttırmak için bir çalışma yapılıyor. Kısa süre içinde çalışma tamamlanacak ve kıyafet değişikliği yapılacak. Trafik polislerimizin kıyafetleri çok daha kaliteli ve görünür olacak" dedi.
İçişleri Bakanı Soylu: Trafik polislerinin kıyafeti değişiyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik polislerinin kıyafetlerinde değişikliğe gidileceğini açıkladı. Soylu, "Trafik polisimizin görünürlüğünü arttırmak için bir çalışma yapılıyor. Kısa süre içinde çalışma tamamlanacak ve kıyafet değişikliği yapılacak. Trafik polislerimizin kıyafetleri çok daha kaliteli ve görünür olacak" dedi.
İBB Başkanı Mevlüt Uysal: Uber rahatlık demek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldığı bir çalıştayda yaptığı konuşmada, "Bürokratlar haklı olarak varolan birşeyi değiştirmekte tereddütlü, korkak davranırlar. Burada bir ürün kullanırken yerli ürüne geçme bürokrat açısından ciddi bir risk. Yemek kartı ciddi bir pazar ama Fransızların elinde. Şuanda yerli ürün çalışması yapıyoruz. Aslında tamamen bir yazılım, bir program. Ama yerlilik ne? Yerlilik, ürünü satanla alanla dışa bağımlı olmaktan kurtuluş" dedi.
İBB Başkanı Mevlüt Uysal: Uber rahatlık demek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldığı bir çalıştayda yaptığı konuşmada, "Bürokratlar haklı olarak varolan birşeyi değiştirmekte tereddütlü, korkak davranırlar. Burada bir ürün kullanırken yerli ürüne geçme bürokrat açısından ciddi bir risk. Yemek kartı ciddi bir pazar ama Fransızların elinde. Şuanda yerli ürün çalışması yapıyoruz. Aslında tamamen bir yazılım, bir program. Ama yerlilik ne? Yerlilik, ürünü satanla alanla dışa bağımlı olmaktan kurtuluş" dedi.
Tayland, kripto para kazançlarından vergi almaya başlıyor
Kripto para kazançlarından vergi alınması uzunca bir süredir konuşuluyor. Şimdiye kadar özellikle Japonya ve Güney Kore'de sıklıkla dile gelen konu sonunda Tayland'da hayata geçiriliyor. Sonunda bu Güneydoğu Asya ülkesinde kriptoparalardan elde edilen gelirlerden vergi alınacağı netleşmiş oldu.
Tayland, kripto para kazançlarından vergi almaya başlıyor Kripto para kazançlarından vergi alınması uzunca bir süredir konuşuluyor. Şimdiye kadar özellikle Japonya ve Güney Kore'de sıklıkla dile gelen konu sonunda Tayland'da hayata geçiriliyor. Sonunda bu Güneydoğu Asya ülkesinde kriptoparalardan elde edilen gelirlerden vergi alınacağı netleşmiş oldu.
2018'in ilk çeyreğinde ülkemizde en çok satan otomobiller belli oldu
Otomotiv Distribütörleri Derneği, bu yılın ilk çeyreğine ait satış raporlarını yayınladı. Veriler doğrultusunda en fazla satış gerçekleştiren şirketin Renaultolduğunu belirtmekte yarar var. Ardından Alman otomobil üreticisi Volkswagengeliyor. Üçüncü sırayı ise Hyundai alıyor.
2018'in ilk çeyreğinde ülkemizde en çok satan otomobiller belli oldu Otomotiv Distribütörleri Derneği, bu yılın ilk çeyreğine ait satış raporlarını yayınladı. Veriler doğrultusunda en fazla satış gerçekleştiren şirketin Renaultolduğunu belirtmekte yarar var. Ardından Alman otomobil üreticisi Volkswagengeliyor. Üçüncü sırayı ise Hyundai alıyor.
Yerel Haberler Türkiye-Ukrayna arasında yeni uçuşlar için mutabakat
Türkiye-Ukrayna arasında uçuşların artırılması amacıyla imzalanan yeni anlaşma ile İstanbul-Odessa uçuşlarının frekansı iki katına çıkarıldı. İzmir, Bodrum, Bursa ve Dalaman yeni uçuş noktaları olarak belirlendi.
Yerel Haberler Türkiye-Ukrayna arasında yeni uçuşlar için mutabakat Türkiye-Ukrayna arasında uçuşların artırılması amacıyla imzalanan yeni anlaşma ile İstanbul-Odessa uçuşlarının frekansı iki katına çıkarıldı. İzmir, Bodrum, Bursa ve Dalaman yeni uçuş noktaları olarak belirlendi.
Trabzonspor'dan FIFA önünde çadırlı şike eylemi
Trabzonsporlu taraftarlar İsviçre'nin Zurih kentinde bulunan FIFA'nın genel merkezinin önünde bir eylem yaptı.
Trabzonspor'dan FIFA önünde çadırlı şike eylemi Trabzonsporlu taraftarlar İsviçre'nin Zurih kentinde bulunan FIFA'nın genel merkezinin önünde bir eylem yaptı.
Manchester United'dan Salah'a rekor kıracak teklif
Liverpool'da muhteşem bir performans sergileyen Mohamed Salah, Manchester United'ın transfer gündemine girdi. Kırmızı Şeytanlar'ın Mısırlı yıldızı almak için 230 milyon avroluk bir bütçe ayırdığı söyleniyor.
Manchester United'dan Salah'a rekor kıracak teklif Liverpool'da muhteşem bir performans sergileyen Mohamed Salah, Manchester United'ın transfer gündemine girdi. Kırmızı Şeytanlar'ın Mısırlı yıldızı almak için 230 milyon avroluk bir bütçe ayırdığı söyleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >