10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

5 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
5 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

4 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı oldu, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek istifa açıklamalarına son noktayı koydu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı oldu, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek istifa açıklamalarına son noktayı koydu. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 4 öğretim üyesi öldürüldü
Volkan Bayar isimli araştırma görevlisinin düzenlediği silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen saldırıda Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak hayatını kaybetti.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 4 öğretim üyesi öldürüldü Volkan Bayar isimli araştırma görevlisinin düzenlediği silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen saldırıda Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak hayatını kaybetti.
Mehmet Şimşek istifa açıklamalarına son noktayı koydu
Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden istifa dedikodularına son noktayı koydu.

Şimşek, "Yatırımcılarla bir dizi görüşme yapmak üzere az önce İstanbul'a vardım. Son nefesimize kadar Türkiye için , millete hizmet yolunda yarışanlardan olmak için çaba harcamaya devam..." açıklamasında bulundu.
Mehmet Şimşek istifa açıklamalarına son noktayı koydu Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden istifa dedikodularına son noktayı koydu. Şimşek, "Yatırımcılarla bir dizi görüşme yapmak üzere az önce İstanbul'a vardım. Son nefesimize kadar Türkiye için , millete hizmet yolunda yarışanlardan olmak için çaba harcamaya devam..." açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Biz Rusya ve İran ile her türlü işbirliğine hazırız
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Biz Rusya ve İran ile her türlü işbirliğine hazırız. Bu konuda yakın bir zamanda somut bazı adımların atılmasını da umut ediyoruz. Adil seçimlerin yapılması konusunda da kararlılığımız aynen devam ediyor. Bizim diğer koalisyon ortakları ile ve diğer garantör ülkelerle mutabık kaldığımız noktalardan bir tanesi Suriye'nin tamamının terör unsurlarından temizlenmesidir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Biz Rusya ve İran ile her türlü işbirliğine hazırız Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Biz Rusya ve İran ile her türlü işbirliğine hazırız. Bu konuda yakın bir zamanda somut bazı adımların atılmasını da umut ediyoruz. Adil seçimlerin yapılması konusunda da kararlılığımız aynen devam ediyor. Bizim diğer koalisyon ortakları ile ve diğer garantör ülkelerle mutabık kaldığımız noktalardan bir tanesi Suriye'nin tamamının terör unsurlarından temizlenmesidir” ifadelerini kullandı.
Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan OHAL açıklaması
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ OHAL uzayacak mı sorusuna, "Türkiye terörle etkin bir mücadele yapıyor. Suriye'de harekatlar, İdlib'de gerginliği azaltma bölgeleri devam ediyor. Öte yandan FETÖ ile PKK ile yurt içinde mücadele devam ediyor. Etkin ve kararlı şekilde sürmesi gerekmektedir. OHAL'in uzama ihtiyacı ortadadır. Bakanlar Kurulu kararına dönüştürülür TBMM de kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir." dedi.
Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan OHAL açıklaması Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ OHAL uzayacak mı sorusuna, "Türkiye terörle etkin bir mücadele yapıyor. Suriye'de harekatlar, İdlib'de gerginliği azaltma bölgeleri devam ediyor. Öte yandan FETÖ ile PKK ile yurt içinde mücadele devam ediyor. Etkin ve kararlı şekilde sürmesi gerekmektedir. OHAL'in uzama ihtiyacı ortadadır. Bakanlar Kurulu kararına dönüştürülür TBMM de kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 3 Nisan'da partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarından dolayı 500 bin liralık tazminat davası açtı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 3 Nisan'da partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarından dolayı 500 bin liralık tazminat davası açtı.
AB Bakanı Çelik: Türkiye, burada terörle mücadele etmektedir
AB Bakanı Ömer Çelik, Fransa'nın Başkenti Paris'te gerçekleştirdiği temaslar sonrasında basın toplantısı düzenledi. Çelik, "Son zamanlarda Suriye meselesi ile ilgili tansiyon yükselmiş durumdadır. Türkiye, Suriye'deki çatışmanın bir parçası değildir. Türkiye, burada terörle mücadele etmektedir. Terörle mücadele ederken, Afrin'de bu tünelleri kim yaptı. Yerin altına büyük hastaneyi nasıl yaptılar? Afrin'deki silah depolarında müttefiklerimizin silahları ne gezmektedir? Buradan bunları himaye eden ülkeler bu teröristleri çıkarsalardı biz de müdahale etmezdik." dedi.
AB Bakanı Çelik: Türkiye, burada terörle mücadele etmektedir AB Bakanı Ömer Çelik, Fransa'nın Başkenti Paris'te gerçekleştirdiği temaslar sonrasında basın toplantısı düzenledi. Çelik, "Son zamanlarda Suriye meselesi ile ilgili tansiyon yükselmiş durumdadır. Türkiye, Suriye'deki çatışmanın bir parçası değildir. Türkiye, burada terörle mücadele etmektedir. Terörle mücadele ederken, Afrin'de bu tünelleri kim yaptı. Yerin altına büyük hastaneyi nasıl yaptılar? Afrin'deki silah depolarında müttefiklerimizin silahları ne gezmektedir? Buradan bunları himaye eden ülkeler bu teröristleri çıkarsalardı biz de müdahale etmezdik." dedi.
Beklenen hamle geldi: Uber'e rakip @Taksi uygulaması yayınlandı
Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'nin desteklediği @Taksi uygulaması sayesinde Uber'de olduğu gibi çevredeki en yakın taksileri görüp mesafeye bağlı fiyat bilgisi alınabiliyor.Uber şoförleri ve taksiciler arasındaki rekabet devam ederken, yeni bir hizmet daha aktif edildi: @Taksi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'nin desteklediği bu proje, temelde akıllı telefonlar aracılığıyla 7 gün 24 saat uygulama vasıtasıyla taksiçağırmayı sağlıyor.
Beklenen hamle geldi: Uber'e rakip @Taksi uygulaması yayınlandı Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'nin desteklediği @Taksi uygulaması sayesinde Uber'de olduğu gibi çevredeki en yakın taksileri görüp mesafeye bağlı fiyat bilgisi alınabiliyor.Uber şoförleri ve taksiciler arasındaki rekabet devam ederken, yeni bir hizmet daha aktif edildi: @Taksi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'nin desteklediği bu proje, temelde akıllı telefonlar aracılığıyla 7 gün 24 saat uygulama vasıtasıyla taksiçağırmayı sağlıyor.
Spotify borsaya açıldı: İlk gün değeri 30 milyar dolara çıktı
En fazla tercih edilen çevrimiçi müzik dinleme platformlarından biri olan Spotify, dün itibariyle borsada işlem görmeye başladı. Spotify, New York Menkul Kıymetler Borsası'nda "SPOT" sembolüyle ilk gününde 165.90 dolar hisse değerine ulaştı. Böylece şirketin toplam değeri 30 milyar dolara kadar çıktı.
Spotify borsaya açıldı: İlk gün değeri 30 milyar dolara çıktı En fazla tercih edilen çevrimiçi müzik dinleme platformlarından biri olan Spotify, dün itibariyle borsada işlem görmeye başladı. Spotify, New York Menkul Kıymetler Borsası'nda "SPOT" sembolüyle ilk gününde 165.90 dolar hisse değerine ulaştı. Böylece şirketin toplam değeri 30 milyar dolara kadar çıktı.
Cenk Tosun aday gösterildi
Everton Kulübü'nde forma giyen milli futbolcu Cenk Tosun, İngiltere Premier Lig'de Mart ayının oyuncusu adayları arasına girdi.
Ara transfer döneminde Beşiktaş'tan Everton'a giden Cenk, Premier Lig'in internet sitesinde yapılan mart ayının oyuncusu oylamasında yarışacak.
Adaylar arasında, mart ayında oynadığı 4 maçta 4 gol atan Cenk'in yanı sıra Son Heung-min (Tottenham), Romelu Lukaku (Manchester United), Muhammed Salah (Liverpool), David Silva (Manchester City) ve Chris Wood da (Burnley) bulunuyor.
Cenk Tosun aday gösterildi Everton Kulübü'nde forma giyen milli futbolcu Cenk Tosun, İngiltere Premier Lig'de Mart ayının oyuncusu adayları arasına girdi. Ara transfer döneminde Beşiktaş'tan Everton'a giden Cenk, Premier Lig'in internet sitesinde yapılan mart ayının oyuncusu oylamasında yarışacak. Adaylar arasında, mart ayında oynadığı 4 maçta 4 gol atan Cenk'in yanı sıra Son Heung-min (Tottenham), Romelu Lukaku (Manchester United), Muhammed Salah (Liverpool), David Silva (Manchester City) ve Chris Wood da (Burnley) bulunuyor.
Eskişehirspor’da Yılmaz Vural dönemi
Yücel İldiz ile yollarını ayıran Eskişehirspor, Yılmaz Vural ile anlaştı. Vural ileEskişehirspor arasında yapılan anlaşmanın 5 maçlık olduğu ancak sezon sonundaki duruma göre taraftarları mukavele uzatabileceği öğrenildi.
Eskişehirspor’da Yılmaz Vural dönemi Yücel İldiz ile yollarını ayıran Eskişehirspor, Yılmaz Vural ile anlaştı. Vural ileEskişehirspor arasında yapılan anlaşmanın 5 maçlık olduğu ancak sezon sonundaki duruma göre taraftarları mukavele uzatabileceği öğrenildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >