10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

6 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
6 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

6 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? ABD ile Menbiç görüşmeleri askıya alındı, başına 1 milyon TL ödül konulan terörist öldürüldü. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, ABD ile Menbiç görüşmeleri askıya alındı, başına 1 milyon TL ödül konulan terörist öldürüldü. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

ABD ile Menbiç görüşmeleri askıya alındı

                                    Diplomatik kaynaklar, ABD ile Menbiç konusundaki çalışma grubu toplantısının yeni dışişleri bakanı göreve başlayana kadar beklemede olduğunu açıkladı- Rusya ve İran'ın İdlib'de yaklaşık 8 gözlem noktası kurduğunu, ancak bu noktaların Türkiye'ninkiler kadar kritik noktalarda bulunmadığı belirtildi.
ABD ile Menbiç görüşmeleri askıya alındı Diplomatik kaynaklar, ABD ile Menbiç konusundaki çalışma grubu toplantısının yeni dışişleri bakanı göreve başlayana kadar beklemede olduğunu açıkladı- Rusya ve İran'ın İdlib'de yaklaşık 8 gözlem noktası kurduğunu, ancak bu noktaların Türkiye'ninkiler kadar kritik noktalarda bulunmadığı belirtildi.
Başına 1 milyon TL ödül konulan terörist öldürüldü

                                    Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 1 güvenlik korucusunun şehit edildiği, 5 güvenlik korucusu ve 1 vatandaşın yaralandığı saldırının faili olan 2 terörist öldürüldü. Öldürülenlerin arasında, başına 1 milyon TL ödül konulan teröristlerden “Demhat Cilo” kod adlı Eyüp Çelik’inde olduğu öğrenildi.
Başına 1 milyon TL ödül konulan terörist öldürüldü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 1 güvenlik korucusunun şehit edildiği, 5 güvenlik korucusu ve 1 vatandaşın yaralandığı saldırının faili olan 2 terörist öldürüldü. Öldürülenlerin arasında, başına 1 milyon TL ödül konulan teröristlerden “Demhat Cilo” kod adlı Eyüp Çelik’inde olduğu öğrenildi.
Hakkari’den acı haber: 2 askerimiz şehit

                                    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının (EYP) inflak etmesi sonucu, Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan ile Uzman Çavuş Anıl Yalap şehit oldu, 1 uzman erbaş da yaralandı.
Hakkari’den acı haber: 2 askerimiz şehit Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının (EYP) inflak etmesi sonucu, Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan ile Uzman Çavuş Anıl Yalap şehit oldu, 1 uzman erbaş da yaralandı.
Gazze'de sivillere saldırı: 2 şehit

                                    İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze sınırında barışçıl gösterilerini sürdüren Filistinlilere ateş açması sonucu 2 kişinin şehit olduğu, çok sayıda göstericinin yaralandığı açıklandı.
Gazze'de sivillere saldırı: 2 şehit İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze sınırında barışçıl gösterilerini sürdüren Filistinlilere ateş açması sonucu 2 kişinin şehit olduğu, çok sayıda göstericinin yaralandığı açıklandı.
'Şike davası'nın hakimi Hikmet Şen tutuklandı

                                    Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 30 Mart'ta gözaltına alınan Şen, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Emniyette susma hakkını kullandığı, evde bulunan 5 adet cep telefonunun ise kendisine ait olduğunu kabul ettiği öğrenilen Hikmet Şen'in, polislerin hücre evine girdiği sırada, evin balkonuna çıktığı, içinde örgütle ilgili bilgilerin bulunduğu belirtilen dizüstü bilgisayarını 4'üncü kattan atmaya çalıştığı kaydedildi. Şüphelinin bilgisayarı atamadan yakalandığı, el konulan bilgisayarın incelemeye alındığı bildirildi. Hikmet Şen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
'Şike davası'nın hakimi Hikmet Şen tutuklandı Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 30 Mart'ta gözaltına alınan Şen, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Emniyette susma hakkını kullandığı, evde bulunan 5 adet cep telefonunun ise kendisine ait olduğunu kabul ettiği öğrenilen Hikmet Şen'in, polislerin hücre evine girdiği sırada, evin balkonuna çıktığı, içinde örgütle ilgili bilgilerin bulunduğu belirtilen dizüstü bilgisayarını 4'üncü kattan atmaya çalıştığı kaydedildi. Şüphelinin bilgisayarı atamadan yakalandığı, el konulan bilgisayarın incelemeye alındığı bildirildi. Hikmet Şen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Stajyer avukat, 'birçok kişinin canını yaktım' diyerek intihar etti

                                    Antalya'da yaşayan Seyhan Ö. isimli stajyer avukat, borsada 5 milyon TL kaybettiği gerekçesiyle 'birçok kişinin canını yaktım' diyerek 9.kattan aşağı atladı. Savcılık tarafından bir gün önce serbest bırakılan Seyhan Ö. hayatını kaybetti.
Stajyer avukat, 'birçok kişinin canını yaktım' diyerek intihar etti Antalya'da yaşayan Seyhan Ö. isimli stajyer avukat, borsada 5 milyon TL kaybettiği gerekçesiyle 'birçok kişinin canını yaktım' diyerek 9.kattan aşağı atladı. Savcılık tarafından bir gün önce serbest bırakılan Seyhan Ö. hayatını kaybetti.
Coca - Cola Türkiye'de iki kat şeker kullanıyor: İngiltere'de 5 Türkiye'de 10

                                    İngiltere'de meşrubatların içerdiği şeker miktarına göre içecek üreticilerinden vergi alınması uygulaması 6 Nisan Cuma günü başlayacak.İngiliz kamuoyunda ‘şeker vergisi' olarak adlandırılan yasa, 100 mililitre meşrubatın içerdiği şekerin 5 gramı aşması halinde, litre başına 18 peni vergi alınmasını öngörüyor.100 mililitre meşrubatta kullanılan şeker miktarının 8 gramı aşması halinde ise litre başına 24 peni vergi alınacak.
İngiliz hükümeti şeker vergisi kararını 2016 yılının Mart ayında almış, ancak üreticilere gereken değişikliğin yapılması için iki yıl süre tanımıştı. Şeker vergisi, meşrubatlardaki şeker miktarının azaltılmasını, böylelikle şişmanlık ve obezite ile mücadele edilmesini hedefliyor.
Coca - Cola Türkiye'de iki kat şeker kullanıyor: İngiltere'de 5 Türkiye'de 10 İngiltere'de meşrubatların içerdiği şeker miktarına göre içecek üreticilerinden vergi alınması uygulaması 6 Nisan Cuma günü başlayacak.İngiliz kamuoyunda ‘şeker vergisi' olarak adlandırılan yasa, 100 mililitre meşrubatın içerdiği şekerin 5 gramı aşması halinde, litre başına 18 peni vergi alınmasını öngörüyor.100 mililitre meşrubatta kullanılan şeker miktarının 8 gramı aşması halinde ise litre başına 24 peni vergi alınacak. İngiliz hükümeti şeker vergisi kararını 2016 yılının Mart ayında almış, ancak üreticilere gereken değişikliğin yapılması için iki yıl süre tanımıştı. Şeker vergisi, meşrubatlardaki şeker miktarının azaltılmasını, böylelikle şişmanlık ve obezite ile mücadele edilmesini hedefliyor.
Ethereum CEO'su, TRON CEO'sunu köşeye sıkıştırdı

                                    Ethereum CEO'su olarak bilinen Vitalik Buterin, TRON CEO'sunun paylaştığı bir görsele Twitter'dan "çalıntı tanıtım makalesi" şeklinde yanıt verdi.
Ethereum CEO'su, TRON CEO'sunu köşeye sıkıştırdı Ethereum CEO'su olarak bilinen Vitalik Buterin, TRON CEO'sunun paylaştığı bir görsele Twitter'dan "çalıntı tanıtım makalesi" şeklinde yanıt verdi.
BİM şimdi de oyuncu aksesuarları satacak

                                    Teknoloji ürünlerini piyasa değerlerine göre oldukça düşük fiyata satan BİM, son olarak oyun aksesuarları satışa çıkarmayı hedefliyor. 20 Nisan’daki ürünkataloğunu tüketicilere sunan firma, Trust marka oyuncu Mouse seti, oyuncu klavyesi ve kulaklıkları, karaoke mikrofon ve tableti de aynı gün satışa sunacak.
BİM şimdi de oyuncu aksesuarları satacak Teknoloji ürünlerini piyasa değerlerine göre oldukça düşük fiyata satan BİM, son olarak oyun aksesuarları satışa çıkarmayı hedefliyor. 20 Nisan’daki ürünkataloğunu tüketicilere sunan firma, Trust marka oyuncu Mouse seti, oyuncu klavyesi ve kulaklıkları, karaoke mikrofon ve tableti de aynı gün satışa sunacak.
Despacito, YouTube'da 5 milyar izlenmeye ulaşan ilk video klip oldu

                                    Porto Rikolu şarkıcı Luis Fonsi’nin Despacito şarkısı, 5 milyar izlenmeyi aşarak tüm zamanların en çok görüntülenme sayısına ulaştı.
Despacito, YouTube'da 5 milyar izlenmeye ulaşan ilk video klip oldu Porto Rikolu şarkıcı Luis Fonsi’nin Despacito şarkısı, 5 milyar izlenmeyi aşarak tüm zamanların en çok görüntülenme sayısına ulaştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >